Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 22 листопада 2023, 16:20
136
0

Гравці у крикет та офіційні особи звинувачуються у порушенні правил ставок

Трьом спортсменам загрожують серйозні штрафи

| Оновлено 22 листопада 2023, 16:20
136
0
Гравці у крикет та офіційні особи звинувачуються у порушенні правил ставок
Getty Images/Global Images Ukraine

ICC звинуватив восьми гравців та офіційних осіб у порушенні антикорупційних правил

Міжнародна рада з крикету (ICC) висунула звинувачення проти восьми осіб, включаючи гравців та офіційних осіб, за можливі порушення антикорупційних правил під час гучних ігор у крикет. Хоча спроби порушити цілісність гри не мали успіху, передбачувані дії призвели до серйозних звинувачень. Ця нещодавня суперечка підкреслює змішані відносини крикету зі ставками на спорт та ретельне балансування ICC, яке намагається заспокоїти всі зацікавлені сторони.

Трьом спортсменам загрожують серйозні штрафи. У звинуваченнях ICC фігурують кілька відомих гравців, таких як універсал із Бангладеш Насір Хоссейн. Хосейн, ймовірно, порушив кілька правил, у тому числі статтю 2.4.3, не повідомивши про отримання подарунка на суму понад 750 доларів. Крім того, його звинувачують у нерозкритті подробиць корупційних підходів (стаття 2.4.4) та несприянні у розслідуванні таких справ (стаття 2.4.6).

Різван Джавед і Салія Саман із Шрі-Ланки — ще двоє людей, яким пред'явлено аналогічні звинувачення, які, ймовірно, порушили статтю 2.1.1 за участь у спробі договірних матчів та статтю 2.1.4 щодо сприяння учасникам в організації матчів. Якщо це правда, ці звинувачення можуть серйозно вплинути на кар'єру спортсменів та потенційно призвести до суворих покарань.

У кількох чиновників також серйозні проблеми. Водночас також включені звинувачення проти тренерського штабу та інших офіційних осіб, таких як Кришан Кумар Чаудхарі та Параг Сангві, співвласники «Пуна Девілз». Повідомляється, що Чаудхарі не співпрацював із владою та активно перешкоджав розслідуванням корупції. Тим часом Сангві порушив статтю 2.2.1 щодо розміщення ставок на матчі з крикету, а також йому пред'явлені звинувачення у відмові від співпраці зі слідством.

До інших фігурантів справи входять тренер з ватин Ашар Заїді, помічник тренера Санні Діллон і менеджер команди Шадаб Ахамед. Всім трьом висунуто звинувачення у корупції. Більшості причетних до справи гравців та спортсменів загрожує тимчасова дискваліфікація, і вони мають час до 19 вересня, щоб відповісти на звинувачення. МКС зберігає мовчання щодо Хосейна та Ахамеда, вказуючи, що їхні справи можуть відрізнятися.

Ставки на спорт мають змішаний зв'язок із крикетом. Спонсорство азартних ігор та можливості робити ставки значно підвищили популярність цього виду спорту. Однак можливість отримання значних виграшів викликала зростаючу проблему чесності, змушуючи ICC зберігати пильність і приділяти пильну увагу потенційним порушенням. Порушення можуть призвести до дискваліфікації на термін понад десять років, але одних покарань недостатньо, щоб зупинити договірні матчі.

Швидкі дії МКС щодо нещодавніх передбачуваних порушень наголошують на відданості керівного органу підтримці цілісності крикету. Корупція у спорті залишається зростаючою проблемою, незважаючи на суворі покарання, оскільки порушення часто потрапляють до заголовків газет. Можливо, ICC слід наслідувати приклад інших відомих ліг, таких як НФЛ, і ввести освітні та профілактичні заходи, гарантуючи, що спортсмени та персонал двічі подумають, перш ніж піти неправильним шляхом.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас
Футбол | 06 травня 2024, 16:46 206
Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Турнірна таблиця УПЛ. Яка ситуація перед Класіко між Шахтарем та Динамо
Футбол | 06 травня 2024, 06:30 1
Турнірна таблиця УПЛ. Яка ситуація перед Класіко між Шахтарем та Динамо

Гірники гарантували собі місце у кваліфікації Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.