Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 21 вересня 2023, 11:53
15825
22

Фіаско після феєрії. Збірна України програла Польщі

Українці поступилися у поєдинку еліт-раунду кваліфікації ЧС-2024

| Оновлено 21 вересня 2023, 11:53
15825
22
Фіаско після феєрії. Збірна України програла Польщі

Збірна України з футзалу провела другий поєдинок еліт-раунду кваліфікації чемпіонату світу. Суперником нашої команди стала Польща.

«Синьо-жовті» стартували в еліт-раунді надвпевнено, розгромивши в гостях Бельгію з рахунком 10:2. Поляки, розлючені після прикрої домашньої поразки від Сербії (1:2), були сповнені бажання набрати очки у сьогоднішньому матчі. Перед зустріччю наша команда зазнала кадрової втрати: через пошкодження партнерам не зміг допомогти Абакшин, який відзначився хет-триком у Бельгії.

Поляки активно розпочали зустріч: вони більше атакували та агресивно пресингували «синьо-жовтих». Налагодивши комбінаційну гру, українці й самі почали загрожувати воротам суперників. А в середині першого тайму «синьо-жовті» відкрили рахунок у матчі: після передачі Шотурми Корсун відправив м'яч у «дев'ятку» воріт суперників. Незабаром перевагу збірної України подвоїв Педяш, який замкнув простріл Чернявського з ауту.

Такий розвиток подій змусив тренерський штаб збірної Польщі брати тайм-аут, після якого Крезель скоротив відставання у рахунку. Надалі команди обмінювалися атаками, але до особливо небезпечних моментів справа не доходила. На останній хвилині тайму після удару Канєвськи невдало зіграв Ципун, від ноги якого м'яч закотився у наші ворота.

У другій половині зустрічі «синьо-жовті» мали перевагу, на що поляки відповідали контрвипадами. Впевнена гра голкіпера Калужи не давала нашій команді знову повести у рахунку. А на 34-й хвилині Марек майстерним ударом злету знову змусив капітулювати нашого голкіпера. Надалі українці із п'ятим польовим намагалися врятувати зустріч, але зробити цього не вдалося.

Таким чином, збірна України вперше в історії програла Польщі (у 16-й очній дуелі). На початку жовтня наша команда проведе два матчі із Сербією.

Кваліфікація ЧС-2024. Еліт-раунд. Група В. 2-й тур.

Україна – Польша – 2:3

Корсун (11), Педяш (13) – Крезель (13), Ципун (20, автогол), Марек (34)

Семенченко (13) – Лютецьки (2)

Україна: Ципун, Швед, Фаренюк, Корсун, Шотурма, Мельник, Жук, Чернявський, Семенченко, Педяш, Зварич, Завертаний, Савенко

Польша: Калужа, Ск'єпко, Заставник, Лютецьки, Крезель, Кубік, Мадзенг, Сендлевські, Канєвскі, Лєщак, Мров'єц, Марек, Жадурскі, Наврат

Арбітри: Нікола Єлич, Вадран Бабич (обидва – Хорватія)

«Пальфі Іштван Рендезвенічорнок» (Береттьоуйфалу, Угорщина)

ПОЛЬЩА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kamon
Не в ауте ещё, но полякам проигрывать в футзале, это позор или сливной матч за гуманитарную помощь 
Kamon
Это классика украинского спорта вести в 2 мяча и обосраться 
Vitason
Ну вы даёте,Польше в фузале это маразм
Shakhtarforever
Бляха! Ну як так?!
Standard
Розслабили булки після двох забитих Дуже жаль, перемога була дуже потрібна, зважаючи на політичну зарозумілість Польщі відносно України.
Выталкиватель парашутистов
Многие на сайте очень удивляються - как это можно проиграть полякам! Так могут говорить только те, кто не смотрит чемпионат Польши, который на голову выше нашего чемпионата. Потому и результат такой, и не нужно рвать волосы на голове. Турнир только начался и все впереди у всех команд. А вот если проиграем сербам, что вполне вероятно, тогда можно будет сушить весла....
Dmitriy Svistak
То ми вже аут?