Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 20 вересня 2023, 04:51
1904
0

Нідерланди – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору

Нашим волейболісткам знову доведеться зіграти з командою з першого десятка світового рейтингу

| Оновлено 20 вересня 2023, 04:51
1904
0
Нідерланди – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору
CEV

Жіноча збірна України з волейболу у середу 20 вересня проведе свій четвертий поєдинок у відбірковому турнірі до Олімпійських ігор 2024 року. Як і в попередніх трьох матчах, українки зустрінуться з командою з першого десятка світового рейтингу Міжнародної федерації волейболу (FIVB). Цього разу нашими суперницями будуть представниці Нідерландів.

Нідерланди

Зараз новоспечені бронзові призерки чемпіонату Європи нідерландські волейболістки посідають 9 місце у рейтингу FIVB. Для порівняння, у наших попередніх суперниць були такі позиції: Сербія - 2, Китай - 6, Домініканська Республіка - 10. Лише два з половиною тижні тому збірна Нідерландів в матчі за 3 місце Євро у Римі зуміла перемогти Італію з рахунком 3:0, залишивши господарок «Фіналу чотирьох» взагалі без медалей турніру.

Брали участь Нідерланди і в Лізі націй 2023 року, хоч до чвертьфіналу команда так і не дісталася. Втім, на цьому турнірі в активі нідерландської команди були й позитивні результати. Так, з рахунком 3:0 були обіграні Польща, Болгарія, Таїланд та Хорватія, а у чотирьох партіях Японія. У нинішньому олімпійському відборі Нідерланди несподівано розпочали з поразки від Канади 2:3, але згодом здобули дві перемоги з однаковим рахунком 3:0 над Чехією та Мексикою.

Якщо говорити про Олімпіади, то жіноча збірна країни тюльпанів виступала на них тричі і щоразу, якщо брати загалом, то непогано. Наприклад, у 2016 році в Ріо-де-Жанейро Нідерланди грали в матчі за бронзу, але поступилися США 1:3. І у чемпіонатах світу найкращим досягненням нідерландських волейболісток є 4 місце. Воно було здобуте у 2018 році в Японії. Тоді у матчі за 3 місце наші майбутні суперниці програли Китаю 0:3.

Україна

Нашій збірній поки що важко даються матчі нинішнього олімпійського відбору. Будучи дебютантками такого престижного турніру, підопічні Івана Петкова потрапили до дуже сильної групи, де складно думати не те що про перемоги, а навіть про виграні партії. Та й до того ж, як виявилось, не всі лідери українок підійшли у добрій формі до турніру.

За трьома минулими іграм найменше претензій, мабуть, до догравальниці Олександри Міленко. Вона справно набирає очки (з Китаєм – 14, із Сербією – 10 та з Домініканською Республікою – 20). А ось досвідчена діагональна Анастасія Крайдуба вдало провела лише перший поєдинок із китаянками. А далі вона рідко виходила на майданчик і поступилася своїм місцем Вікторії Даньчак. Цілком можливо, що впливають наслідки травми, отриманої ще на чемпіонаті Європи.

Говорячи про командну гру, тут треба відзначити дуже низький відсоток вдалих дій на блоці. Так, у матчі з Китаєм українки зуміли поставити лише 4 результативні блоки проти 9 у суперниць. з Сербією – 2 проти 9, а з Домініканською Республікою 4 проти 11. Мали місце також проблеми як в атаці, так і у захисті, а ще дуже багато власних невимушених помилок. Тому якщо вдасться підтягнути деякі позиції, то, можливо, партію з Нідерландами можна буде виграти.

Статистика матчів

Єдиний раз Україна та Нідерланди грали разом на Олімпіаді 1996 року в Атланті. Тоді обидві збірні на першому етапі опинилися в групі А. Нідерланди виграли 3:0 і посіли 3 місце в групі, а Україна програла і всі інші матчі суперницям по групі в трьох партіях і у підсумку фінішувала на останньому 6 місці. А ось на чемпіонаті Європи команди зустрічалися нещодавно у 2021 році. Знову Україна та Нідерланди опинилися в одній групі і знову виграли нідерландки 3:0.

Прогноз на протистояння:

Після такої невдалої серії збірної України хотілося спрогнозувати позитивний результат. Але, мабуть, не цього разу. Хоча одну партію припустимо, що українки візьмуть. 3:1 на користь Нідерландів.

20 вересня, середа

Нідерланди – Україна
Нінбо (Китай). 05:00
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
НІДЕРЛАНДИ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ВІДБІРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 15
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі
Волейбол | 21 квітня 2024, 23:32 1
Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі

У порівнянні з попереднім сезоном підопічні Угіса Крастіньша піднялися на одну сходинку вище

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.