Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 19 вересня 2023, 12:09
4038
0

Домініканська Республіка – Україна. Прогноз та анонс на матч відбору до ОІ

Наші волейболістки зіграють із постійними учасниками найбільших міжнародних турнірів

| Оновлено 19 вересня 2023, 12:09
4038
0
Домініканська Республіка – Україна. Прогноз та анонс на матч відбору до ОІ
CEV

У третьому турі кваліфікаційного турніру відбору на Олімпійські ігри 2024 року, що проходить у китайському місті Нінбо, жіноча збірна України зустрінеться із командою Домініканської Республіки. Якщо українки обидва стартові поєдинки програли з однаковим рахунком 0:3, то їхні найближчі суперниці провели на майданчику по п'ять партій.

Домініканська Республіка

Жіночий волейбол у цій невеликій країні Центральної Америки дуже популярний вже багато років. Національна збірна Домініканської Республіки 9 разів брала участь у фінальних етапах чемпіонату світу, причому 7 останніх турнірів поспіль. Найкраще досягнення – це 5 місце у 2014 році. Брала участь ця збірна і на трьох Олімпіадах. І тут найкращий результат 5 місце у 2012 році.

З 2018 року волейболістки Домініканської Республіки постійно беруть участь у Лізі націй, де зазвичай займають місця в середині турнірної таблиці. А ще вони чотириразові чемпіонки країн Північної, Центральної Америки та Карибського басейну, причому останні три турніри поспіль (2019, 2021 та 2023 рр.). Так, нещодавно 3 вересня у фіналі цьогорічного чемпіонату Домініканська Республіка перемогла збірну США з рахунком 3:2.

До речі, вже кілька років за цією збірною встановилася репутація команди п'яти партій. В офіційних турнірах вона часто завершує ігри саме з рахунком 3:2. Причому, як виграє матчі, так і програє. Наприклад, у Лізі націй 2023 року з 12 поєдинків волейболістки Домініканської Республіки 6 разів проводили тай-брейки – 5 перемог та 1 поразка. Не зраджують вони собі й у нинішньому олімпійському відборі. Спершу була поразка від Чехії 2:3, а потім перемога над Канадою 3:2.

Україна

Нашій команді за календарем у перших двох турах дісталися головні фаворити групи А збірні Китаю та Сербії. Незважаючи на всі зусилля українок, суперниці виявилися явно сильнішими і здобули перемоги з рахунком 3:0. Що ж до команди Домініканської Республіки, то вона не є такою стабільною і з нею можна грати і добиватися позитивного результату. Це продемонструвала Чехія, з якою ми часто зустрічалися і в Золотій Євролізі, і нещодавно на чемпіонаті Європи.

Звернемо увагу, що у матчі з Китаєм більше за інших у збірній України очки здобували діагональна Анастасія Крайдуба – 19 та догравальниця Олександра Міленко – 14. А із Сербією Крайдуба залишилася у запасі, замість неї на майданчику грала Вікторія Даньчак (6 очок). Олександра Міленко набрала 10 очок.

Якщо українські волейболістки зуміють нав'язати свою гру найближчим суперницям, то шанси на успіх можуть бути. Щоправда, для цього з огляду на схильність збірної Домініканської Республіки до тривалих матчів, цілком можливо, доведеться провести на майданчику п'ять партій. Але ми знаємо, що характер у підопічних Івана Пєткова є і вони здатні набрати свої перші очки у цьому турнірі.

Статистика матчів

Збірні України та Домініканської Республіки в офіційних матчах ще не зустрічалися.

Прогноз на протистояння:

Суперниці українок у майбутньому матчі сильні та досить досвідчені. Однак і наша збірна вже неодноразово доводила, що здатна видавати гарні переможні матчі. Тому віримо у нашу команду та прогнозуємо 3:2 на користь України.

19 вересня, вівторок

Домініканська Республіка – Україна
Нінбо (Китай). 08:00
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
ДОМІНІКАНСЬКА РЕСПУБЛІКА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:3

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ВІДБІРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив розгромний матч Реала, в якому Куртуа зробив 10 сейвів
Футбол | 15 травня 2024, 07:49 4
Анчелотті оцінив розгромний матч Реала, в якому Куртуа зробив 10 сейвів

14 травня королівський клуб розгромив «Алавес» з рахунком 5:0 у 36-му турі Ла Ліги.

Стартує Ліга націй з волейболу серед жінок
Волейбол | 13 травня 2024, 14:25 0
Стартує Ліга націй з волейболу серед жінок

У турнірі візьмуть участь 16 найсильніших збірних світу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.