Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 10 вересня 2023, 17:55
5668
6

Німеччина – Сербія. Прогноз і анонс на фінал Кубка світу

Хто стане найсильнішою командою планети?

| Оновлено 10 вересня 2023, 17:55
5668
6
Німеччина – Сербія. Прогноз і анонс на фінал Кубка світу

Зустріч Німеччина - Сербія відбудеться в неділю, 10 вересня, на Філіппінах. Початок поєдинку о 15.40 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».

Сьогодні завершиться баскетбольний планетарний форум і незабаром шанувальники помаранчевого м'яча дізнаються ім'я найсильнішої збірної у всьому світі. Цей уже тиждень як вакантний титул після вильоту з Кубка світу його останнього тріумфатора в особі збірної Іспанії розіграють між собою Німеччина та Сербія.

Сама вивіска фінального матчу виглядає досить несподівано. Вже хоча б тому, що однією з двох сторін протистояння не стануть американці. Але родоначальники баскетболу привезли слабенький склад як для світової першості, який не зміг витягнути навіть тренерський геній Стіва Керра. Що ж, тепер середняків НБА вже замало для тріумфу на Чемпіонаті світу.

Водночас не можна сказати, що хтось із учасників вирішального поєдинку опинився там несправедливо. Німеччина на цьому турнірі виглядає просто атакуючою машиною. Колектив Горді Херберта за весь турнір не програв жодного із семи своїх поєдинків, а у півфіналі відчепив від чемпіонських перегонів їхнього головного фаворита – збірну США. «Бундестім» не побоявся зіграти з американцями у відкритий та атакуючий баскетбол і у цій перестрілці здобув перемогу – 113:111. Таку ж яскраву гру німці демонстрували і протягом практично всього турніру, що дозволило їм стати однією з найбільш видовищних команд на поточній першості.

У свою чергу, збірна Сербії також приємно здивувала в Азії. Команда приїхала на турнір без багатьох своїх топових гравців, особливо відчутною для балканців була відсутність Ніколи Йокича, але зуміла побудувати гру від своїх сильних сторін, а захисник «Атланти Хоукс» Богдан Богданович успішно взяв на себе роль лідера національної збірної. У півфіналі серби перемогли ще одного претендента на золото з Північної Америки – збірну Канади. Європейці приголомшили кленових високим відсотком реалізації своїх атак, максимально щільно зіграли з лідером Канади Шеєм Гілджес-Александером, а Богдан Богданович видав черговий шикарний поєдинок (23 очки, 28 балів рейтингу ефективності).

У фінальній зустрічі кожна з команд матиме свій набір козирів. У німців це атакуюча гра, швидкий транзитний баскетбол, мінімум тягучих комбінацій. Захист у колективу Горді Херберта хороший, але не ідеальний. Німеччина грає сама і дає грати супернику, переграючи його, насамперед у нападі. Серби пройшли турнір в іншому стилі. Балканці проти кожного зі своїх опонентів вибудовували відмінний захист, який майже завжди нівелював основні плюси інших команд. В атаці Сербія чудово використовувала не такий популярний нині двоочковий баскетбол, максимально навантажуючи трисекундну зону суперників. Можна сміливо сказати, що серби насамперед ламали гру інших команд, а на цих уламках вже зводили свою переможну конструкцію.

Ще один момент, на який необхідно звернути увагу – це залежність від свого головного гравця. Тут вигідніше виглядають німці. Лідер Бундестім Денніс Шрьодер, звичайно, дуже важливий гравець для своєї команди, але коли у нього не йде (а раунд плей-оф захисник «Торонто» поки що проводить не надто успішно), то в його колективі є набагато більше опцій, які можуть звалити на себе боротьбу за результат. Тут розкид варіантів дуже великий, від авторитетних братів Вагнерів із НБА до менш статусних, але дуже ефективних Маодо Ло та Андреаса Обста. У сербів із цим складніше. Коли у Богдана Богдановича не клеїться гра, команда починає зазнавати великих труднощів. Достатньо сказати, що своєї єдиної поразки на турнірі балканці зазнали в поєдинку з Італією, коли їхній лідер реалізував 7,7% триочкових (один із тринадцяти).

Для кого сьогоднішній поєдинок точно стане особливим, то це для тренера збірної Сербії Светислава Пешича. Сімдесятичотирирічний наставник у вже дуже далекому 1993 році сенсаційно привів німців до чемпіонства на континентальній першості і загалом близько вісімнадцяти років (з перервами) пропрацював у Німеччині, очолюючи національну збірну, та місцеві топові клуби. А його син у 2005 році став віце-чемпіоном Європи у складі «Бундестім».

До омріяного чемпіонства залишився один крок. Для лідерів збірних, втім, як і для інших гравців, тренерів та інших причетних до команд людей, настає момент істини. Момент, який буде вписаний золотими літерами в історію одного з колективів, коли капітан підніме над головою заповітний кубок. Хто ж ним буде, Богдан Богданович або Денніс Шрьодер? Дізнаємося дуже скоро.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Німеччини

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Shakhtarforever
Нехай німці накажуть любителів "руського міра".
Nostradamus
Сша - Канада, перемога США через ТМ 190.
В фіналі серби закриють німців через захист. Там Інд тотал Німеччини менше 90.
Summertime
Если Богдан будет в форме, то сербы  выиграют благодаря своей упёртой игре в защите.
Умник
Сербы вынесут и это нет Джокера.