Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 10 вересня 2023, 02:27
696
0

Початок вікенду: хет-трик Пересунька, дубль Трахта, дебют Трошкіна

Українські хокеїсти відзначилися результативними діями за європейські клуби

| Оновлено 10 вересня 2023, 02:27
696
0
Початок вікенду: хет-трик Пересунька, дубль Трахта, дебют Трошкіна
ФХУ.

Українські легіонери провели вельми успішну п’ятницю. На виду у своїх клубах була більшість українських хокеїстів.

Кубок Словаччини

«Аква-Сіті Пайкс», за який у цьому сезоні виступає відразу три українських хокеїсти, феєрично завершив третій раунд національного Кубка. «Кежмарок» у завершальному матчі був розгромлений 10:0. Нападник збірної України Олександр Пересунько, який грав у третій ланці, взяв участь у половині результативних атак – закинув три шайби та віддав дві результативних передачі. Ще один гол, причому в меншості, провів Михайло Красножон, який грав у першій трійці нападників.

Ця перемога врешті не дозволила «Пайкс» пройти далі. Прохідне перше місце, вигравши всі три матчі, посів «Пряшів». «Аква-Сіті» з шістьма очками – другий. Між тим, індивідуально кожен з українців «Пайкс» цей турнір може занести до активу: Пересунько у трьох матчах закинув 6 шайб і віддав 2 передачі; Красножон – 2+1; Олексій Ворона, який зіграв лише перший поєдинок, а два наступних пропустив через пошкодження – 1+1.

Товариський матч

Оборонець Ігор Мережко, ще один наш представник у словацькій Екстралізі, грав разом зі своєю «Спішска» (Нова Вес) товариський матч проти «Кралей» з Кежмарока. Поєдинок завершився перемогою команди українця 11:2. Мережко, який провів матч у першій парі захисників з литовцем Неріюсом Алішаускасом, відзначився однією закинутою шайбою.

В Екстралізі «Спешска» стартує 15 вересня, матчем проти «Нове Замки».

SM-sarja U20 (Фінляндія)

Нападник Данило Трахт відзначився дублем за «Лукко» у виїзному матчі проти «ПоКі». Правда, на ту мить, поки українець на початку другого періоду закинув першу шайбу своєї команди, «Лукко» вже поступався 0:4. У підсумку матч завершився 4:6 на користь «ПоКі». Трахт у статусі капітана команди провів матч у першій ланці. В трьох матчах нинішнього сезону Данило закинув 5 шайб і зробив 1 асист. Наразі він посідає сьоме місце в списку бомбардирів ліги.

Між тим, за ТПС дебютував ще один український нападник Олександр Шаповалов. Він зробив свій вклад у виїзну перемогу команди з Турку протв ГІФКома – 4:3. Причому ТПС по ходу гри поступалися 0:3 і почали камбек саме після голу, який нападник Койву провів з передачі Шаповалова.

У поточній таблиці ТПС з 10 очками після трьох матчів посідає третє місце. «Лукко» має п’ять пунктів і йде дев’ятим.

J20 Nationell (Швеція)

19-річний Володимир Трошкін став першим українцем в історії, який дебютував у найсильнішій молодіжній лізі Швеції. Дебют виявився вдалим: «Альмтуна» Володимира перемогла 4:3 «Муру», а Трошкін відзначився асистом, коли його команда проводила другий гол у матчі.

Польська хокейна ліга

У стартовому турі між собою грали дві команди, в складі яких є українці – «Унія» з Освенцима перемогла вдома 6:3 «Заґлембе» з Сосновця. Нападник Андрій Денискін, який грав у третій ланці переможців, відзначився одним асистом. Захисник Віталій Андрейків і нападник Микита Буценко, котрі діяли у четвертій ланці «Заґлембе», результативних дій не здійснили.

Ще в одному матчі ҐКС «Тихи» переміг 6:2 «Подгале» з Нового Тарґа. Нападник збірної України Ілля Коренчук грав у другій ланці переможців, але результативними діями не відзначився. Форвард «Подгале» Михайло Чіканцев не потрапив до заявки на матч.

Optibet Hokeja Liga

Нападник Богдан Панасенко допоміг «Земґале» перемогти в стартовому матчі сезону Балтійської ліги «Моґо» – 2:1. Українець у цій грі результативними діями не відзначився.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.