Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 10 вересня 2023, 08:08
2642
0

Адесанья каратиме Стрікленда. Інший підсумок буде повністю абсурдним

У Шона практично немає шансів

| Оновлено 10 вересня 2023, 08:08
2642
0
Адесанья каратиме Стрікленда. Інший підсумок буде повністю абсурдним
Getty Images/Global Images Ukraine

9 вересня на турнірі UFC 293 чемпіон промоції у середній вазі Ісраель Адесанья (24-2) зустрінеться з претендентом із США Шоном Стріклендом (27-5). Цього поєдинку не мало бути, але суперник, який вже був оголошений для Адесаньї, відмовився битись. Тож тепер йому доведеться наваляти Стрікленду.

Стрікленд – неприємний персонаж. Але в останніх поєдинках він тільки перемагав

Шон Стрікленд намагається грати поганого хлопця. А виглядає, як дивний та малоосвічений персонаж. Його сексистські закиди – стандартна ситуація. Але у 2022 році він вирішив стати ще й політологом. У перші найгарячіші місяці повномасштабного вторгнення росії на територію України, Шон заявив, що українцям та Україні треба схилити коліно перед такою великою держаною та здатись.

Так вже склалося, що наступним суперником Стрікленда став Алекс Перейра. Бразилець швидко відбив опоненту те місце, звідки ті заклики виходили – нокаутував американця вже у першому раунді.

Шон програвав ще у 2022 році. Із трьох суперників він не програв тільки одному –Джеку Херманссону, якого переміг розділеним рішенням суддів. Далі була поразка від Перейри нокаутом у першому раунді та поразка від Джареда Канноніра – розділеним рішенням суддів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Исраэль Адесанья и Шон Стрикленд (справа)

У 2023-му Стрікленд виправився. Але тільки в плані перемог – всі інші моменти поза кліткою продовжили бути такими ж, як і раніше. Спочатку Шон переміг Насурдіна Імамова одноголосним рішенням суддів. Після чого йому програв Абусуп’ян Магомедов – технічним нокаутом у другому раунді. Чомусь перед другим – росіянином – Стрікленд схиляти коліно не захотів.

Але на бій проти Адесаньї Шон потрапив скоріше, як варіант, який більш підійде, ніж той, який дійсно хотілось бачити.

Ісраель Адесанья за останній час перебив усіх топів своєї вагової категорії. І це перша причина, чому суперником став Стрікленд. Двічі битий Роберт Віттакер, нехай вдруге і у дуже близькому поєдинку. Стільки ж разів битий Марвін Ветторі. І хоча одна їхня зустріч навіть увійшла до Зали слави UFC, у цьому протистоянні все очевидно. Переможені Келвін Гастелум та Йоель Ромеро. Нокаутований Пауло Коста. Переможений Джаред Каннонір. Ще два поєдинки проти Алекса Перейри на додачу до двох у кікбоксингу і нокаут бразильця у реванші.

Тут або йти в інші вагові категорії, або шукати когось ще. В інші категорії Адесанья ходив – програв Блаховичу, який виявився занадто великим для нього. А от у себе знайти вдалося.

Наступним суперником Ісраеля Адесаньї мав стати Дрікус Дю Плессі. Південноафриканець захоплює своєю фізичною силою та натиском. А ще у минулому поєдинку побив Роберта Віттакера, закривши питання про те, чи треба робити його трилогію з Адесаньєю.

Протистояння мало б бути гарячим. Саме Дю Плессі вважає себе головним африканським бійцем. Тому що він народився у Південно-Африканській Республіці, живе там та тренується. На відміну від того ж Адесаньї, який формально є нігерійцем, але більшість часу живе та тренується то в Австралії, то в США. Чи Френсіса Нганну, поки той ще був в UFC, який приїздить до Африки лише у гості.

Але бій зірвався. Хлопці гаряче сварились у клітці, Ісраель застосував багато разів слово на «н», що засмутило Дю Плессі. Після цього він заявив, що не братиме участі у цих расистських розбірках і не битиметься з чемпіоном.

Наскільки серйозна причина – вирішать тільки Дрікус та самі африканці. Але класний бій зірвався. Звісно, це було б протистояння техніки проти грубої сили, в якому частіше перемагає перша, але дивитись на це було б весело.

У випадку із Стріклендом весело дивитись тільки на те, як йому прилітає. Після всіх заяв.

Хто фаворит?

Зрозуміло, що Адесанья і з великим відривом. На Ісраеля можна поставити за 1.15. На його суперника – за 5.80.

Що вміє Стрікленд з того, з чим не зустрічався Адесанья? Нічого. У нього непоганий удар та витривалість, непогана ударна техніка. Загалом, хороший боєць. Погані стільки часу в UFC не тримаються з такими рекордами.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ісраель Адесанья

Водночас Ісраель кращий ледь не у всьому. Хіба в ідіотському трештоку гірший. Адесанья точніший, більш жорсткий, вибуховий. Небезпечний у стійці, але може і поборотись. Саме про друге згадував чемпіон.

Він відзначив, що в UFC у нього не було жодної перемоги сабмішном. Більше того, загалом в ММА не було жодної. У того ж Стрікленда таких чотири. Тому Адесанья, за його словами, розраховує перемогти цього суперника саме так.

Звісно, це все обіцянки, які можуть не мати нічого спільного з реальністю. Все ж, головний плюс Ісраеля – яскрава ударна техніка. Вміння влучити точно, жорстко, вчасно, і закінчити бій, заваливши суперника. Враховуючи, як іноді Стрікленд відкриває підборіддя при атаках, туди точно прилітатиме.

А ми ж знаємо, що Адесаньї не потрібно багато часу, щоб закінчити поєдинок нокаутом. Достатньо декількох влучань.

Поєдинок відбудеться у Сіднеї, на «Кудом Банк Арена», в ніч з 9 на 10 вересня. Орієнтовний початок бою – 07:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?
Футбол | 01 травня 2024, 23:38 0
Роналду після 30 років забив 424 голи. Скільки у Мессі?

Кріштіану оформив дубль за «Аль-Наср» у ворота «Аль-Халіджа»

Алекс Перес нокаутував Матеуса Ніколау в другому раунді головного бою UFC
MMA | 28 квітня 2024, 07:43 0
Алекс Перес нокаутував Матеуса Ніколау в другому раунді головного бою UFC

У Неваді відбувся турнір зі змішаних єдиноборств UFC on ESPN 55

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.