Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 вересня 2023, 18:10
3364
2

Канада – Словенія. Прогноз і анонс на чвертьфінал Кубка світу

Дончич та компанія спробують відправити додому одного з фаворитів

| Оновлено 06 вересня 2023, 18:10
3364
2
Канада – Словенія. Прогноз і анонс на чвертьфінал Кубка світу
fiba.basketball. Лука Дончич

Зустріч Канада – Словенія відбудеться в середу, 6 вересня, на Філіппінах. Початок поєдинку о 15.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport.

Після того, як стали відомі ростери всіх команд-учасниць Кубка світу-2023, стало зрозуміло, що одним з основних претендентів на чемпіонство буде збірна Канади, а найбільш статусним гравцем на турнірі стане баскетболіст збірної Словенії Лука Дончич. І сьогодні або один із фаворитів, або головна індивідуальна зірка чемпіонату після особистої зустрічі у чвертьфіналі припинять свої виступи в Азії.

Канада

Шлях збірної Канади на нинішньому Кубку світу нагадує дорогу їхніх географічних сусідів зі збірної США. Такий самий вражаючий перший раунд, у якому «кленові» по черзі здобули три розгромні перемоги над Францією – 95:65, Ліваном – 128:73 та Латвією – 101:75. Під час цього турнірного відрізку підопічні іспанського тренера Хорді Фернандеса встановили новий рекорд світових першостей, віддавши в поєдинку з ліванцями сорок чотири результативні передачі.

Але на другому груповому етапі у канадців почалися проблеми. Одні з головних претендентів на перемогу в турнірі провели достатньо блідий поєдинок проти збірної Бразилії, яка не вражала грою на світовому форумі. У ньому канадці поступилися – 65:69 та поставили себе на межу вильоту з Кубка світу. Однак у вирішальному матчі з Іспанією «кленові» знову стали найкращою версією себе. Перед стартом четвертої десятихвилинки Канада поступалася дванадцятьма очками, але змогла перевернути хід зустрічі та відіграти відставання, а в напруженому клатчі колектив Хорді Фернандеса дочавив діючого на той момент чемпіона світу і пройшов до чвертьфіналу – 88:85, при цьому відправивши додому іспанців.

fiba.basketball. Шей Гілджес-Александер

Однозначним лідером північноамериканської команди є Шей Гілджес-Александер. Захисник «Оклахоми» набирає в середньому за матч 23,8 очок (п'ятий показник на турнірі), а його середній рейтинг ефективності становить 28,2 бали (другий рядок у поточному рейтингу чемпіонату). Добре підтримують свого лідера свінгмен «Х'юстон Рокетс» Ділон Брукс (10,4 очок у середньому за гру, рейтинг ефективності – 12,4 бали) та бігмен з українським корінням Келлі Олінік, який виступає за «Юту Джаз» (12 очок + 5,4 підбирань в середньому за гру, рейтинг ефективності складає 13,6 балів).

Словенія

Балканська збірна, втративши у контрольних матчах перед Чемпіонатом світу дуже важливого для команди Влатко Чанчара, ще більше впала у залежність від гри Луки Дончича. Але форми, демонстрованої словенським «золотим хлопчиком», вистачило, щоб без проблем пройти перший раунд, по черзі обігравши Венесуелу – 100:85, Грузію – 88:67 та Кабо-Верде – 92:77.

На другому етапі рівень суперників у словенців був зовсім інший, але балканський колектив, незважаючи на фол-трабл свого лідера, зміг здобути перемогу в ключовому для себе поєдинку з Австралією – 91:80. Після цього Словенія вже у статусі чвертьфіналіста зіграла за перше місце в групі з Німеччиною, але була розгромлена добре налагодженим німецьким механізмом – 71:100.

Лідером Словенії одразу за чотирма основними статистичними показниками є самі знаєте хто. Лука Дончич набирає в середньому за гру 26,4 очок + 7,4 підбирань + 6,8 передач, а середній рейтинг ефективності складає 27,8 бали. Також словенець лідирує у загальному списку бомбардирів Кубка світу-2023. Окрім Луки, хорошу результативність в команді демонструють захисник Клемен Препеліч (14,8 очок, рейтинг ефективності – 15,4 бали) та натуралізований американський бігмен Майк Тобі (12 набраних пунктів у середньому за гру, рейтинг ефективності – 18,2 бали).

fiba.basketball. Лука Дончич

***

У парі сьогоднішніх опонентів не так вже й просто віддати перевагу одному з них. У Канади багато індивідуального таланту і потенціал збірної вищий, але Словенія має у складі найсильнішого гравця на цьому Кубку світу. Однак у плей-оф великих турнірів на рівні збірних колектив, який сильно залежить від одного баскетболіста, частіше за все складає зброю перед різнобічним у плані командної гри суперником.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Канади

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

НБА. Міннесота переграла Денвер у першому матчі другого раунду плей-оф
Баскетбол | 05 травня 2024, 09:08 0
НБА. Міннесота переграла Денвер у першому матчі другого раунду плей-оф

Ентоні Едвардс набрав 43 очки

Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас
Футбол | 06 травня 2024, 16:46 215
Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Summertime
Ну вот, когда мой прогноз по немцам сбылся, могу теперь перейти и к этим командам. Думаю Канада включит скорость и атлетизм, пытаясь повторить игру США против Италии.  И Канада выиграет, но разница будет несущественной. Ведь у словенцев много трёшек в запасе.
Summertime
Сначала же Германия - Латвия!   Или на этот матч прогнозов вообще никаких нет?)
Уверен что Дойчланд  будет понад усе.