Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 жовтня 2023, 14:22
95
0

Що таке 1×2 у ставках на спорт?

Стандартний і найбільш поширений вид ставок

| Оновлено 10 жовтня 2023, 14:22
95
0
Що таке 1×2 у ставках на спорт?

Найпростіше і базове, що може бути в суперечці про результат спортивної події, це прогнозування версії результатів. Тобто хто переможе, або, де є можливість згідно з правилами і регламентом, нічия. На цьому побудований ринок "1X2". Це найпростіший набір ставок, що зустрічається буквально у всіх без винятку букмекерських конторах. Скрізь гравець у його рамках ставить на 1 з можливих 3-х результатів матчу. Причому це можливо тільки в тих видах спорту, що передбачають можливість "мирного" результату.

При цьому можна ставити на 3 результати:

- перемога сторони, що приймає (як правило, це можуть позначати коротким "П1") - зокрема й номінальних господарів, які вказані в парі першою. На континентальних і світових чемпіонатах він може не збігатися з реальною стороною-господарем.
- перемога гостей (або коротке "П2"). З тими самими застереженнями: це завжди та команда або спортсмен, що вказані в парах другої.
- нічия. Тобто ніхто не виграний, як мінімум, в основний час.

Варто пам'ятати, що зараз багато букмекерів пропонують ставити на ринок "1х2", але вже не тільки на повну подію, але на її частину, той чи інший часовий проміжок. У футболі дуже популярні парі на перемогу одного з клубів у певному таймі, у баскетболі - на підсумки окремої чверті. Але зараз уже можна зустріти й інші відрізки, на певну кількість хвилин (як правило, 5-10).

У тих видах спорту, де просто неможливий нічийний результат, наприклад, дуже популярний теніс, букмекерські контори пропонують трохи інший тип ставки - "12", тобто лінію на перемогу 1-го або перемогу 2-го суперника.

Варто зазначити, що на ринку "1х2" коефіцієнти можуть бути дуже різними. На фаворита вони можуть падати навіть до позначки в 1,01, на аутсайдера - бувають і 30, і навіть більше. Але, як правило, гравці з досвідом люблять працювати з тими варіантами, де котирування близькі до позначки в "2,0".

Ставки "1х2" універсальні. Вони доступні як у форматі одінара (але зазвичай використовують ті варіанти, де можна хоча б подвоїти первинну суму), так і як складові експрес-парі. Тоді все вже залежить від стратегії беттора - одні збирають цілу низку "вірняків", з коефіцієнтом нижче 1,5, розраховуючи на високу прохідність, інші обмежуються 2-3 подіями, але які котируються близько "двійки".

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.