Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 вересня 2023, 16:52
7707
4

Україна – Фінляндія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Поразка нашої збірної у цій грі означає прощання з турніром після групового етапу

| Оновлено 04 вересня 2023, 16:52
7707
4
Україна – Фінляндія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи
CEV

В четвертому турі групи В чемпіонату Європи з волейболу чоловіча національна збірна України у болгарському місті Варна зустрінеться із командою Фінляндії. Після трьох ігор у підопічних Угіса Крастіньша три поразки, всього 1 очко та останнє місце у турнірній таблиці. Якщо українці програють і в майбутньому поєдинку, то їм вже можна буде збирати валізи та замовляти квитки на зворотній рейс.

Україна

Вже багато сказано, як українські волейболісти розчарували своїх вболівальників виступом на цьому чемпіонаті. І якщо поразка від Словенії 1:3 ще була сприйнята з розумінням, все ж таки нам протистояла одна з найкращих команд Європи, то програші Хорватії 2:3 та Болгарії 1:3 до планів нашої збірної ніяк не входили.

Дивно, але у всіх трьох перерахованих матчах українці просто чудово проводили стартові партії і геть усі три виграли. Однак потім другі партії програвали і далі вже зустрічі проходили явно не за нашим сценарієм. Наставник збірної України Угіс Крастіньш робив заміни, пробував інші різні варіанти, але переламати хід гри на свій бік ніяк не вдавалося.

Попереду залишаються два матчі, які обов'язково треба брати, якщо ми хочемо потрапити до плей-оф. Та й то, швидше за все, вже лише з четвертого місця. Але в будь-якому випадку це набагато краще, ніж вирушити додому одразу після першого етапу турніру. І насамперед необхідно пройти Фінляндію. Поки є хоч найменший шанс, треба за нього чіплятися та боротися.

Фінляндія

Хоча у фінських волейболістів зараз на два очки більше, але вони провели на один матч більше. Тому гра з українцями, можливо, стане для них останньою на цьому чемпіонаті Європи. Адже навіть перемога над нашою збірною не гарантує Фінляндії потрапляння до квартету найсильніших, оскільки далі все буде залежати не лише від них самих.

Представники країни Суомі чудово стартували на Євро, дуже впевнено обігравши Хорватію 3:0. А потім були три поразки, які поставили під сумнів їхню подальшу участь у турнірі. Але це зовсім не означає, що на гру з українцями це якось вплине. Як зазначив в інтерв'ю Угіс Крастіньш, «з рівноваги їх вибити неможливо. Як грають, так і гратимуть у свою гру. А ще їх силою не налякати». Тож суперник дуже хорошого рівня і просто так перемогу не віддасть.

До речі, у фінальній частині чемпіонату Європи збірна Фінляндії бере участь у 20-й раз. А найкраще досягнення фінів на цьому турнірі – 4 місце, завойоване у 2007 році. Тоді в матчі за 3 місце волейболісти з півночі Європи програли Сербії 1:3.

Статистика матчів

Збірні України та Фінляндії востаннє на чемпіонаті Європи зустрічалися якраз у тому 2007 році, коли фіни стали четвертими. Ось тільки ця група була не фінальна, а відбіркова. Перший тур за участю 4 команд проходив у Харкові в Палаці спорту «Локомотив». У заключному матчі цього туру Фінляндія перемогла Україну 3:2. На другий тур команди переїхали до фінського міста Сало. І тут вже українці взяли реванш у п'ятьох партіях. Але Фінляндія пройшла до третього раунду відбору і потім вийшла у фінальну частину Євро, а Україна посіла 3 місце у групі і, природно, нікуди не відібралася.

Прогноз на протистояння:

Нашим волейболістам відступати вже нема куди. Потрібна лише перемога, причому або у трьох, або у чотирьох партіях. Ставимо на Україну 3:1.

4 вересня, понеділок

Україна – Фінляндія
Варна (Болгарія). Спорткомплекс «Palace of Culture». 17:30
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
УКРАЇНА ФІНЛЯНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі
Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0
Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Блажен кто верует....   Команду распирают внутренние дрязги, многим игрокам деньги сильно бьют на мозги, какая там игра....
Vitason
Если честно не хочется и смотреть,то что проигрывают это одно,но то как проигрывают без борьбы вот это уже не очень 
mayakovskiy1
От сборной не нужно ждать много. Сборная слабая индивидуально. Кроме Плотницкого все игроки из клубов ниже среднего по европейским меркам. Вывезти Золотую Лигу таким составом можно. Уровень выше и сразу проблемы. Пока не будет нормального чемпионата не стоит ждать чуда. Игроками из "Эпицентра" выше головы не прыгнешь
Алексей
Пора уже выигрывать, или сегодня тогда поедут домой, если проиграют, теперь каждый матч как последний , сегодня начинается плей-офф для Украины