Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 11:32
2389
0

Юбенк довів, що кращий за Сміта. Бій взагалі без шансів для Ліама

Побиття фаворита

| Оновлено 04 вересня 2023, 11:32
2389
0
Юбенк довів, що кращий за Сміта. Бій взагалі без шансів для Ліама
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріс Юбенк (зліва) проти Ліама Сміта

У ніч з 2 на 3 вересня Кріс Юбенк-молодший (33-3, 24 КО) зустрівся у реванші з Ліамом Смітом (33-4-1, 20 КО). Перше їхнє протистояння стало одним з головних апсетів 2023 року. Реванш мав вирішити, чи то випадковість, чи Юбенку дійсно не по силах зупинити земляка.

Сміт вважався фаворитом реваншу. Хоча у першому поєдинку переміг дивом

Перед реваншем у букмекерських компаніях можна було побачити цікаву тенденцію – більшість вірила у те, що переможе Ліам Сміт. При цьому ще у січні Ліам вважався андердогом орієнтовно 1 до 4. Цього ж разу на Юбенка давали близько 2.35.

Зрозуміти таку логіку було складно. Кріс у першому поєдинку не боксував погано і не зламався під навалою атакувального суперника. Точніше, в результаті все ж зламався, але відбулось це епізодично. В одному моменті Юбенк розбиває опонента, а в іншому вже лежить у куті після пропущеного удару.

У тому бою Кріс Юбенк неначе зазнався. Занадто рано повірив у себе, у свої сили, у те, що ось все настільки добре виходить, що воно так буде й надалі. Не склалося взагалі. У четвертому раунді протистояння Ліам Сміт все ж затиснув суперника у куті, просто провів довгу серію, один удар з якої влучив. Десь пощастило, десь працював згідно плану. Факт перемоги є. Як і факт того, що до цього моменту Кріс Юбенк перемагав.

Саме тому котирування виглядали дивними. Ситуація ж бачилась просто. Або Юбенк не стане гіршим, але буде уважнішим і переможе. Або Сміт таки упіймає суперника. Карл Фроч, наприклад, розповідав, що Ліам буквально зламає опонента:

«Мій офіційний прогноз на бій: Кріс Юбенк-молодший буде знищений. Я вже казав, що Ліам Сміт міг би виграти за очками, він міг би перемогти суддівським рішенням.

Я вважаю, що рішення суддів буде на користь Сміта, але мені здається, що він переможе Юбенка достроково. Якщо все не закінчиться на початку, то бій завершиться в середині або в кінцівці. Я думаю, що Сміт винесе Кріса Юбенка-молодшого.

Я вважаю, що Сміт наростить оберти в середині бою і підбереться до Юбенка. Я не думаю, що Кріс зможе впоратися з тиском і боксерським IQ Сміта, якщо бій дійде до пізніх раундів», - сказав Фроч.

Але загалом ринг показав, що дійсно Юбенк – кращий боксер, і дійсно, на перемогу Сміту треба було розраховувати тільки через нокаут.

Поєдинок стартував незрозуміло. Боксери чіплялись один за одного так, неначе не бачились роками. То один ініціює клінч, то інший. Багато боротьби, навіть рефері зробив обом зауваження.

З другого стало цікавіше. Юбенк, що змінив тренера і тепер співпрацює з наставником Теренса Кроуфорда, працював розумніше, ніж минулого разу. І точніше. Два-три влучання, розірвав дистанцію. Не виходить так – пішов у клінч, де бореться з суперником і накидує бокові згідно правил.

На відміну від опонента, у Сміта не виходило нічого. Боротися з довгоруким візаві за дистанцію складно. Боротися з ним у клінчі теж – опонент міцний, сильний. Доводиться бити, куди прийдеться – а це потилиця.

У четвертому раунді минулого бою Кріс Юбенк розслабився і пропустив останні удари. У четвертому раунді цього поєдинку якраз пристрілявся і влучив. Джеб – аперкот, де другий удар посадив суперника на ринг.

Добивання скомкалось, але Юбенк показав, що він налаштований серйозно і відпочивати не планує. Що продемонстрував і в наступному раунді, коли добрі тридцять секунд колотив опонента біля канатів. Закінчити не вдалось, але вибив багато сил з візаві.

Весь цей час і надалі Ліам терпів. Іноді вибухав у намаганнях дістати суперника, але здебільшого робив це на ближній дистанції, де все блокувалось.

Юбенк таки добився свого. Поєдинок, який мав закінчитись у четвертому-п’ятому раунді, закінчився вдвічі пізніше. Кріс розбив суперника. Не сказати, щоб той плив, але за всі ці раунди вже пропустив стільки, що, можливо, це і нормальне рішення рефері. Технічний нокаут у десятому раунді.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що далі?

Цей бій був потрібен тільки і виключно через те, що Юбенк програв у першій зустрічі. І це ще й була перша дострокова поразка в кар’єрі. З таким треба розбиратись.

Кріс був кращим і у першій зустрічі, і у другій. Брайан Макінтайр просто додав боксеру чіткості у діях та спокою. З Роєм Джонсом у куті Юбенк загравався і тому пропустив. Тут все було більш правильно у випадку бою проти такого суперника.

Тож про третій бій говорити немає сенсу.

В теорії Юбенк може зустрітись з кимось із верхівки рейтингу, щоб претендувати на пояс. Тому що поки незрозуміло, хто з чемпіонів дасть йому бій. Джермалл Чарло? Малоймовірно, враховуючи, що він, скоріш за все, зустрінеться з Канело після брата. Жанібек Алімханули вже має претендента. В рейтингах WBA та IBF, де чемпіонять Ерісланді Лара та Вінченцо Гултьєрі, Кріс не знаходиться.

Поруч там можна пошукати Карлоса Адамеса – це цікаво, але організувати бій буде не дуже просто. А от зустріч із Геннадієм Головкіним, про яку Юбенк говорить вже років з п’ять – чому б і ні. Головкін хоче заробити перед пенсією, а де це зробити, як не в такому шоу у Великій Британії?

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Колишній спаринг-партнер Усика і Ф'юрі зробив прогноз на їхній бій
Бокс | 26 квітня 2024, 07:40 0
Колишній спаринг-партнер Усика і Ф'юрі зробив прогноз на їхній бій

Джордан Томпсон вірить, що Тайсон зможе досягти перемоги

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.