Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 вересня 2023, 00:48
880
0

Юбенк повертається у реванш зі Смітом аутсайдером. Але це спірне твердження

Минулого разу він програв лише через лакі-панч

| Оновлено 03 вересня 2023, 00:48
880
0
Юбенк повертається у реванш зі Смітом аутсайдером. Але це спірне твердження
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріс Юбенк (праворуч) та Ліам Сміт

Вересень починається з реваншу. 2 вересня у Великій Британії Кріс Юбенк-молодший (32-3, 23 КО) спробує все ж перемогти Ліама Сміта (33-3-1, 23 КО). Минулий їхній поєдинок – чи не головний апсет початку року, тож не менш цікаво подивитись, як хлопці підійдуть до реваншу.

Юбенк був фаворитом першої зустрічі. Але програв дуже швидко

У першому протистоянні Юбенка та Сміта було зрозуміло все. Юбенк – однозначно більш технічний та підкований боксер. Він багато вміє, добре рухається, має непогану швидкість та точність. Сміт – міцний британець, який відчув переродження, але не став принципово більш класним бійцем.

Насправді, останні два роки для Ліама складались чудово. У 2021 році він програв останній на цей момент поєдинок. Після цього перемагав виключно нокаутами. Були биті Ентоні Фаулер (технічний нокаут у восьмому раунді), Джессі Варгас (технічний нокаут у десятому раунді), Хасан Мвакіньо (технічний нокаут у четвертому раунді). Ну і тепер вже Юбенк (технічний нокаут у четвертому раунді).

Сміт підходив до Юбенка на чудовій серії і дійсно виглядав серйозно. Але заперечувати вищий клас суперника було б дивно. Та і загалом у самого Кріса серія була ще краща – не програвав з 2018 року, побив шість суперників, троє з яких (ДжейДжей Макдональд, Матвєй Коробов та Ванік Авдіджан) були переможені достроково.

І загалом з першого раунду протистояння виглядало так, як і мало б. Юбенк був легкий на ногах, рухався, зустрічав суперника. Іноді переходив на акцентовані удари, непогано заходили аперкоти. Доволі простий старт зустрічі для Кріса. Не те, щоб бив на вибір, але за рахунок техніки і розуму перевершував суперника.

Сміт також просто робив свою роботу. Тиснув суперника, намагався взяти кількістю та потужністю. Працював від блоку, хотів закрити суперника у куті чи біля канатів, щоб мінімізувати його рухи. Іноді виходило, але у перших раундах здебільшого - ні. Ліам більше отримував, ніж віддавав, і просто не переставав йти вперед та намагатись дістати.

У четвертому раунді, чи то Юбенк повірив у себе, чи то просто проспав, але він таки пропустив. Закрився у куті, доволі криво відзахищався і пропустив один удар, потім інший. Сміт бив скопом, розуміючи, що нарешті закрив суперника там, де йому було треба, і якщо не вчепитись у цей шанс, наступний може настати не скоро.

Спрацювало все. І масована атака, і кількість ударів, і розслабленість Кріса. Юбенк упав біля канатів на спину, підломивши коліна. Було відчуття, наче на цьому взагалі все завершиться. Британський фаворит піднявся, спробував продовжити бій, хоча знаходився у такому стані, що, якби рефері зупинив протистояння, ніхто б не сказав поганого.

Зрозуміло, що у такому стані Ліам Сміт його дотиснув. Влучив ще буквально два-три рази, суперник впав на канати, і рефері закінчив протистояння. Юбенк встав, спробував сперечатись, штовхати рефері і нападати на суперника. Але нічого не вийшло і тому, що кутові зупинили його. І тому, що він все ще знаходився не у свідомості.

Тоді на Ліама Сміта давали від 4.0 до 4.5, у той час, як на Юбенка – від 1.6 до 1.7. Нормальний розрив і дійсно апсет, хоч і далеко не найгучніший.

Тепер Юбенк націлений саме на цього суперника. Минулого разу він готувався до протистояння проти Конора Бенна, яке скасувалось через допінг у Бенна. Цього разу Кріс готується суто під Ліама і хоче взяти реванш.

Хто фаворит?

Getty Images/Global Images Ukraine. Кріс Юбенк (праворуч) та Ліам Сміт

Не дивлячись на те, як проходив минулий поєдинок, фаворитом є саме Ліам Сміт. На нього можна поставити за 1.65. На Кріса Юбенка – за 2.35. Букмекери вірять в те, що Кріс і цього разу проспить удар?

Якщо дивитись на протистояння справедливо. У першому бою Юбенк готувався під іншого суперника. Але це не мало бути проблемою, тому що Конор Бенн так само атакував би, йшов би вперед та намагався би пробити опонента силовими ударами.

Одночасно з цим, Кріс перемагав суперника у кожному з трьох раундів. Він був швидшим, точнішим, добре захищався. Звісно, загравався, а тому і помилився. Мабуть, був занадто самовпевненим. Але до моменту нокауту Сміт програвав у кожному раунді.

Цього разу очікувати, що Юбенк проспить удар, можна. Але це – випадковість, яка може і відбутись, і не відбутись. На то це і лакі-панч – щасливий удар, який може так і не прийти. А перебоксувати Юбенка Сміту буде непросто.

З іншого боку, Ліам також готуватиметься. Його задача – створювати ще більше тиску, ще більше закривати суперника біля канатів. Якщо той буде не здатний зупиняти та працювати з дистанції, а на ближній не опускати руки, на Кріса точно чекатимуть проблеми.

Але загалом Юбенк – все ж кращий, як боксер. Перед цим поєдинком він поговорив з Теренсом Кроуфордом і той порадив йому:

«Не нервуй, не кидайся. Дай йому прийти. У тебе є навички, ти добре боксуєш. Просто будь більш зосередженим і все вийде».

Кроуфорд розуміє, про що каже. Зосереджений Кріс Юбенк має все, щоб перемогти у реванші. Він може бити сильно, може зустрічати раніше завдяки довжині рук. Може не давати прориватись на ближню, а там може боротись, бо хлопець атлетичний.

Тож тримаємо в голові два факти: по-боксерськи Кріс все ж фаворит, але букмекери більше вірять у силу удару та завзятість Ліама Сміта. Що з цим робити – вирішувати вам.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.