Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 01:38
542
0

Кларк vs Аллен – важливий бій для проспекта. Поки Фрейзер точно не здивував

Фрейзер Кларк на Олімпіаді переміг Рогаву Цотне, Девід Аллен спарингував з Усиком

| Оновлено 04 вересня 2023, 01:38
542
0
Кларк vs Аллен – важливий бій для проспекта. Поки Фрейзер точно не здивував
Getty Images/Global Images Ukraine

2 вересня на Манчестер Арені у Великій Британії відбудеться поєдинок між двома місцевими боксерами надважкої ваги. 32-річний проспект Фрейзер Кларк (7-0, 5 КО) зустрінеться із 31-річним досвідченим супертяжем, який вже навіть встиг закінчити кар’єру та повернутись – Девідом Алленом (21-5-2, 18 КО).

Кларк фактично одразу став зіркою у Великій Британії. Але поєдинків, які точно варто відзначити, у нього немає

Фрейзер Кларк перейшов у професійний бокс у 2022 році. Він прийшов у статусі бронзового призера Олімпійських ігор-2022 – там він побив спочатку українця Рогаву Цотне, потім француза російського походження Мурада Алієва. Алієв створив цирк. Довго не покидав ринг, кричав, потім просто сидів у протесті декілька годин на рингу. Тому що вважав, що результат винесений неправильно – його дискваліфікували через купу порушень правил.

У наступному протистоянні Кларк програв, як і очікувалось. Баходір Джалолов приїхав у статусі абсолютного фаворита категорії і підтвердив його – побив і Кларка, і переміг у фіналі.

Далі стався перехід і три поєдинки у профі, за які Кларк вибачався. Тому що занадто швидко нокаутовував суперників. Тут і опоненти були посередні, і Фрейзер вирішив, що всі дуже хочуть дивитись на його поєдинки довше, тому кожного разу обіцяв, що у наступному поєдинку буде цікавіше. А потім все було так само.

Четвертим суперником став поляк Каміль Соколовський. У Соколовського з 23 поразок за кар’єру всього чотири дострокові, і Кларк не увійшов до цього унікального списку. Навпаки, йому довелось попрацювати, щоб побити досвідченого поляка, який зазвичай, якщо відчуває, що удари його не лякають, починає тиснути і тиснути.

У 2023 році Кларк побив уже трьох суперників. Кевіна Еспіндолу він забив до відмови від продовження за чотири раунди. Екс-суперника Даніеля Дюбуа за пояс тимчасового чемпіона WBA Богдана Діну – за два раунди. Потім стався Маріуш Вах. Ще один поляк, тільки цього разу колись ще більш якісний, а зараз просто ще більший за Соколовського. Знову Фрейзер переміг рішенням суддів – десять раундів бився з гігантом і забрав перемогу.

Девід Аллен – цікавий боксер. Невеликий, не найбільш технічний, але дуже духовитий боксер, який має сильно більше досвіду, ніж Кларк. Девід боксував з Тоні Йокою (програв технічним нокаутом у десятому раунді), з Лукасом Брауном (нокаутував того у третьому раунді), з Девідом Прайсом (програв відмовою від продовження у десятому раунді), з Луїсом Ортісом (програв технічним нокаутом у сьомому раунді), з Ділліаном Вайтом (програв рішенням суддів у десятираундовому поєдинку). І не тільки – це лише найвідоміші імена.

Так, Аллен – хороший гейткіпер. Людина, яку обов'язково треба перемагати, якщо ти заявляєшся, як боксер, який претендує на більше. Але який при цьому завжди дає класний поєдинок і випробовує тебе.

А ще Девід постійно спарингував з топами. Одним з останніх став Олександр Усик, до якого Аллен приїздив декілька разів і якому іноді прилітало від українця доволі жорстко.

Ще недавно Аллен заявив, що йде на пенсію. Сказав, що заморився від боксу і хоче нарешті відпочити. Саме тому він 31-річний майже ветеран боксу, а Кларк – 32-річний все ще проспект. Але вирішив повернутись. У цьому році вже навіть побив одного суперника – у лютому нокаутував у першому раунді Майкла Бассетта. Нічого особливого, але для повернення – нормально.

Хто фаворит?

З котируваннями у букмекерів тут все просто – Фрейзер Кларк явний фаворит. На нього можна поставити за 1.07. На Девіда Аллена – за 9.50. Великий розрив, і тут все логічно.

Getty Images/Global Images Ukraine. Фрейзер Кларк (зліва) и Девід Аллен

Що буде з Кларком – все ще незрозуміло. Поки що він схожий на типового британського супертяжа. Навичками кращий за того ж Дерека Чісору чи Ділліана Вайта. Все ж ці двоє мають хорошу, але не найкращу школу. Бронзовий призер Олімпіади – потужніше звучить. Але Фрейзер не дивує.

У нього хороший захист тулубом, важкі та точні удари, він габаритний і в цілому вміє битись на ближній дистанції. Але це не виглядає, як рівень, який претендує на довге та успішне чемпіонство. Серед проспектів він сидить десь посередині – не погано, як це часто буває, але і не вау. От дає рівно стільки, скільки від нього очікували.

Він Аллена теж не варто очікувати надзвичайного. Цей хлопець дає бій. Бореться за перемогу, б’ється до останнього. Чи кращий він боксер за Кларка? Точно ні. Але на досвіді може потягнути деякі раунди собі на користь. Він не більший за Фрейзера, не більш різносторонній. Але завзятий та цікавий саме у цьому протистоянні.

Для Кларка це тест. Такі гейткіпери потрібні подібним боксерам. Із Соколовським довелось попітніти. Перебити такого гіганта, як Вах, не вдалось до дострокового результату. Аллен – цікавий та завзятий, але невеликий. Тож, можливо, вдасться отримати дострокову перемогу. А якщо ні, можуть піти питання. Тому що у фанатів завжди просто – від обожнювання нового члена команди Ентоні Джошуа та Дерека Чісори до умовної ненависті всього за декілька невдалих кроків. Деякі з них Кларк уже зробив.

Чи попереду наступний – побачимо під час шоу на Манчестер Арені.

Поєдинок Фрейзер Кларк – Девід Аллен відбудеться у суботу, 2 вересня, у Манчестері.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.