Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 вересня 2023, 00:47
2971
0

Українець Фаніян битиметься з британським проспектом. Шансів йому не дають

Арам може і здивувати

| Оновлено 03 вересня 2023, 00:47
2971
0
Українець Фаніян битиметься з британським проспектом. Шансів йому не дають
xsport.ua. Арам Фаніян

2 вересня на Манчестер Арені у Великій Британії 26-річний українець Арам Фаніян (23-1, 5 КО) зустрінеться з 21-річним британським проспектом Адамом Азімом (8-0, 6 КО). Не найпопулярніші у нас боксер та поєдинок, але дарма. Купа факторів говорить за те, що дивитись варто.

Українця хочуть віддати проспекту для гарного рекорду. Але просто у цьому бою не буде нікому

Не всі, але більшість дійсно цікавих українських боксерів після початку повномасштабного вторгнення боксують у цікавих вечорах. Якщо раніше вони обмежувались Броварами і схожими на них боксерськими центрами України, зараз все набагато цікавіше.

Чого тільки вартий андеркард поєдинку Усика та Дюбуа. Шість українців, Василь Чеботар, який представляє тепер і Україну, і Молдову, і сам Олександр Усик. Те ж стосується і Фаніяна, хоча він почав кататись раніше.

Провівши весь старт кар’єри в Україні, Арам з 2021 року боксує виключно за кордоном. Спочатку був Тімо Шварцкопф – перемога рішенням суддів у Німеччині в одному з найбільш насичених поєдинків 2021 року. Потім мексиканець Альфредо Діас Мініярес – технічний нокаут у шостому раунді поєдинку. Тепер – Адам Азім. І це одразу крок вперед в плані рівня опозиції.

Азім пишатись такими ж виїздами не може – боксує виключно вдома. З дебюту у 2020 році він не виїздив за межі Великої Британії, але тут геть інша ситуація. Все ж Британія – один зі світових центрів боксу, а хлопець виступав в потужних андеркардах. Боксував в одному вечорі на Вемблі з Річардом Ріакпоре, а на Манчестер Арені - в андеркарді зустрічі Аміра Хана та Келла Брука.

Фаніян – габаритний та яскравий боксер. 180 сантиметрів зросту та довгі руки, беззаперечне бажання битись. Окрім цього, розумний та обізнаний тренер у куті – В’ячеслав Сенченко цікаво навчає своїх спортсменів і за ними дивитись одне задоволення.

Арам не здається, не сповільнюється, постійно працює і може вирвати на характері там, де на техніці не виходить. Точніше, якщо не виходить, бо дуболомом цього хлопця точно назвати не можна.

Востаннє Фаніян програвав у 2018 році – за два роки до дебюту Адама Азіма у професіоналах. Тоді він зустрівся з мексиканцем Рене Теллесом Жироном і програв рішенням суддів у 10-раундовому протистоянні. Жирон на той момент був непереможеним молодим спортсменом. Це зараз у нього вже три поразки, одна з яких сталась влітку 2023 року.


Арам Фаніян

Азім – також один з найбільш навчених суперників у кар’єрі Фаніяна. Адам мав непогану аматорську кар’єру з перемогами на юнацьких турнірах, у минулому поєдинку побив непереможеного до цього бійця, і взагалі є цікавим спортсменом.

Звісно, він ще поки «сируватий». У хлопця є навички, у нього є техніка та розуміння того, що відбувається у ринзі. Азім чудово боксує другим номером, б’є в обидва поверхи, дістає тулуб завдяки довгим рукам і завдяки ним же тримає опонента на дистанції.

При цьому, не має проблем з тим, щоб поборотись на ближній дистанції. Хоч, звісно, і любить більше розбивати завдяки техніці та навичкам.

Але, якщо повернутись до «сируватості», то однозначно можна відзначити, що з такими досвідченими суперниками, як Фаніян, Азім ще не боксував. Точніше, одночасно досвідченими, вмілими та упевненими у собі. На битві поглядів Арам не програв жодної секунди. Дивися в очі супернику спокійно, упевнено, той в кінці навіть проявив повагу.

Не дивлячись на те, що протистояння виглядає таким, на яке везуть українця для того, щоб подарувати його рекорд більш перспективному опоненту, воно таким не є. Фаніян здатен і на конкуренцію, і на перемогу.

Хто фаворит?

Фаніян – аутсайдер з величезним відривом. На перемогу британця Адама Азіза можна поставити за 1.09. На перемогу українця Арама Фаніяна – за 8.25.

Насправді, коефіцієнти зрозумілі. Молодий британський проспект боксує проти українця, якого мало хто знає. Логічно подумати, що навіть за рівних умов перемогу все одно віддадуть місцевому боксеру.

Але головне не тільки це. У Фаніяна все ж немає якогось занадто потужного удару. 5 дострокових перемог або 21,74% – занадто мало, щоб розраховувати на нокаут. Звісно ж, він може прийти у будь-який момент, але це не та історія, коли панчер має шанс завжди. Взагалі, розраховувати на те, що молодий обережний проспект візьме і впаде – дивно.

При цьому, Фаніян може перепрацювати суперника. Якщо він буде готовий фізично максимально, матиме сили підіймати й підіймати темп – вже буде цікаво. Якщо вистачить навичок, щоб різати кути розумно і змушувати британця битись на ближній дистанції – тут Арам може мати шанс.

Звісно, перебігати та перебити такого технічного та незручного суперника буде непросто. Навіть без допомоги суддів місцевому боксеру. Тому треба диктувати свої умови та виводити візаві з себе.

Як показує досвід, Фаніян вміє це і робить дуже вдало. Тож це буде чудовим тестом на те, чи працює його тактика та вміння на вищому, ніж раніше, рівні.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.