Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 31 серпня 2023, 18:06
263
1

Південний Судан – Філіппіни. Прогноз і анонс на матч Кубка світу

Господарі чемпіонату зіграють з непростим дебютантом

| Оновлено 31 серпня 2023, 18:06
263
1
Південний Судан – Філіппіни. Прогноз і анонс на матч Кубка світу
fiba.basketball

Поєдинок Південний Судан – Філіппіни відбудеться в четвер, 31 серпня, на Філіппінах. Початок зустрічі о 15.00 за київським часом.

На Кубку світу з баскетболу завершився перший груповий етап. За його підсумками шістнадцять найкращих збірних продовжать боротьбу в другому раунді, а така ж кількість менш вдалих колективів зіграють у втішному турнірі за 17-32 місця. Саме їм належить розпочати свою боротьбу в останній день літа.

У розкладі сьогоднішнього ігрового дня виділяється поєдинок між Філіппінами та Південним Суданом. Господарі турніру після відверто невдалого першого етапу спробують реабілітуватися в компанії номінально слабкіших суперників, а новачок з Африки явно планує продовжити свій гідний виступ на чемпіонаті.

Південний Судан

Дебютанти світової першості проводять дуже непоганий турнір. Команда наставника Ройала Айві, який десять років провів у НБА як гравець, а також вже сім років працює у тренерських штабах різних клубів найсильнішої ліги планети, приїжджала на Кубок світу як темна конячка, але, незважаючи на це, мала всі шанси вийти з групи.

Ключовим для африканців став двобій в рамках першого туру проти Пуерто-Ріко. Суданці мали вигравати цей матч, але не змогли закрити кінцівку і дозволили пуерторіканцям перевести зустріч в овертайм, в якому більш досвідчені суперники виявилися сильнішими – 96:101. Після цього Південний Судан здобув впевнену перемогу над Китаєм, який провалює світову першість – 89:69, а після цього зазнав найбільшої поразки у своїй недовгій історії (африканська команда стала членом ФІБА зовсім недавно, у грудні 2013 року) від Сербії – 83:115.

Лідером Південного Судану є натуралізований американський захисник Керлік Джонс. За три поєдинки першого етапу він у сумі набрав 59 очок (в середньому 19,7 за матч) і у рейтингу найкращих бомбардирів турніру посідає восьме місце. При цьому Джонс не забуває і про партнерів по команді. В середньому за гру він роздає 7,7 результативних передач і посідає четверте місце в списку найкращих асистентів.

Філіппіни

Господарі Кубка світу робили на поточний турнір дуже великі ставки, але насправді все пішло не так, як їм хотілося. Отримавши на першому груповому етапі не найбільш складну групу, філіппінці не змогли здобути в ній жодної перемоги, провівши при цьому три близькі матчі. І якщо поразки від Домінікани (у першому турі) – 81:87 та Італії (у третьому) – 83:90 ще можна списати на силу суперників, то фіаско від Анголи (у другому ігровому дні) – 70:80 стало несподіваним для багатьох шанувальників баскетболу по всьому світу.

Головною та єдиною зіркою команди є натуралізований представник НБА Джордан Кларксон. Захисник «Юти Джаз» за три матчі набрав 72 пункти і за середньою результативністю (24 очки за гру) посідає третє місце на турнірі. Однак його виступ важко назвати блискучим. Кларксон демонструє далеко не видатну реалізацію кидків (36,4% точних двоочкових та 14,3% реалізації дальніх). За обома показниками він найгірший у двадцятці найкращих бомбардирів чемпіонату. До того ж саме його вилучення через перебір фолів у стартовому поєдинку проти Домінікани багато в чому призвело до поразки Філіппін.

***

Незважаючи на те, що вище за сімнадцяте місце команди вже не піднімуться, матч все одно очікується з великим інтересом. Господарі намагатимуться не вдарити в багнюку обличчям перед рідними вболівальниками і здобути свою першу перемогу на турнірі, а Південний Судан зараз пише свою баскетбольну казку і явно не має наміру зупинятися. До того ж не варто забувати, що жоден представник від Азії та Африки не пробився до Топ-16, а отже, доля олімпійських ліцензій від цих континентів вирішуватиметься саме у втішному турнірі за 17-32 місця.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Південного Судану

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лейкерс запропонували Леброну контракт на 3 роки. І драфт його сина
Баскетбол | 30 квітня 2024, 14:10 0
Лейкерс запропонували Леброну контракт на 3 роки. І драфт його сина

Леброн хоче зіграти в НБА з Бронні Джеймсом

Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи
Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0
Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nostradamus
Судан победит без вариантов!