Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 серпня 2023, 18:32
465
0

Кот-д´Івуар – Бразилія. Прогноз і анонс на матч Кубка світу

Переможець проходить до другого етапу, а програвший – у втішній турнір

| Оновлено 30 серпня 2023, 18:32
465
0
Кот-д´Івуар – Бразилія. Прогноз і анонс на матч Кубка світу
Getty Images/Global Images Ukraine

Поєдинок Кот-д´Івуар – Бразилія відбудеться в середу, 30 серпня, в Японії. Початок зустрічі о 12.45 за київським часом.

В останній день першого етапу Кубка світу-2023 на любителів баскетболу чекають одразу два лобові матчі за місце у другому груповому турнірі. Один із них буде зіграний у групі С (Греція – Нова Зеландія), а у другому зійдуться представники квартету G, де за останню прохідну позицію посперечаються Кот-д'Івуар та Бразилія.

Кот-д'Івуар

Представники африканського континенту беруть участь у п'ятому Чемпіонаті світу в своїй історії. І до нинішнього турніру їм не було чим похвалитися. Івуарійці за попередні чотири першості провели рівно двадцять матчів, у яких вибороли лише одну вікторію.

Проте в Індонезії «слони» за два матчі вже змогли заробити стільки ж перемог, скільки за попередні роки разом узяті. Вдалим для них став двобій другого ігрового дня проти збірної Ірану. У ній африканці в конкурентній боротьбі виявилися сильнішими – 71:69. Цей успіх перекрив негативні враження від поразки в першому турі від Іспанії – 64:94.

Крім виходу до другого раунду, івуарійці завдяки сьогоднішній перемозі взагалі можуть досягти унікального як для себе досягнення. Справа в тому, що по одній найкращій збірній з усіх континентів на Кубку світу-2023 отримають прямі перепустки на Олімпіаду-2024. І завдяки перемозі над бразильцями Кот-д'Івуар має всі шанси вже завтра стати провідним представником Африки на турнірі.

Основу команди складають фізично міцні та атлетичні баскетболісти, що часто можна побачити в африканських збірних. Більшість із них виступають у французьких клубах, де такі гравці завжди в ціні. Серед персоналій варто виділити захисника «Мор'єна» Нісре Зузуа (17 очок + 4 підбирання у грі проти Ірану) та його колегу по задній лінії Базумана Коне з німецького «Карлсруе» (11 набраних пунктів проти Іспанії).

Бразилія

Команда із зони ФІБА Америка розпочала турнір з розгромної перемоги над іранцями – 100:59, після чого спробувала дати бій іспанцям, але вийшло це не найкращим чином. Діючому чемпіону світу бразильці поступилися – 78:96.

У цих двох матчах Бразилію вели за собою її лідери. Бігмен Бруно Кабокло та захисник Яго дос Сантос, які минулого сезону сенсаційно привели до внутрішнього титулу німецький «Ратіофарм», очікувано опинилися на провідних ролях і у збірній. На рахунку Кабокло 16 набраних пунктів + 7 зібраних відскоків проти Ірану та 15 очок + 11 підбирань у матчі з Іспанією, а Яго дос Сантос набрав 14 очок + 6 передач у грі з іранцями та 14 очок + 6 підбирань + 4 передачі у поєдинку з європейською командою.

Варто зазначити, що вже у першому турі Бразилія отримала дуже серйозний удар по своєму кадровому потенціалу. У легко виграному матчі з Іраном серйозної травми зазнав захисник турецького «Фенербахче» Рауль Нето, для якого турнір в Азії вже завершено.

У вирішальному поєдинку групи G чітко проглядається фаворит та аутсайдер. Бразилія ще до початку турніру оцінювалася як друга сила в цьому квартеті. Проте африканська збірна точно докладе для перемоги максимальну кількість зусиль, адже на кону для івуарійців не лише сенсаційний вихід до другого раунду, а й олімпійська мрія.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Бразилії

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 7
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Барселона перемогла Олімпіакос, Маккабі здолав у 3-му поєдинку Панатінаїкос
Баскетбол | 01 травня 2024, 00:21 0
Барселона перемогла Олімпіакос, Маккабі здолав у 3-му поєдинку Панатінаїкос

Відбулися матчі плей-оф Євроліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.