Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
5518
6

Словенія – Україна. Прогноз та анонс на матч чоловічого чемпіонату Європи

У своєму першому матчі на Євро українці зустрінуться з одним із претендентів на медалі турніру

Словенія – Україна. Прогноз та анонс на матч чоловічого чемпіонату Європи
CEV

У середу, 30 серпня, чоловіча національна збірна України з волейболу стартує на чемпіонаті Європи 2023 року. У групі В підопічні Угіса Крастіньша зіграють із однією з найкращих команд Європи останніх років командою Словенії. Матч пройде у болгарському місті Варна.

Словенія

По-справжньому збірна Словенії заявила про себе у 2015 році, коли вийшла до фіналу чемпіонату Європи. У вирішальному поєдинку вона поступилася Франції 0:3. Того ж року словенці вперше виграли Євролігу. Ще двічі Словенія здобула срібні нагороди на чемпіонатах Європи у 2019 році (у вирішальному поєдинку програли Сербії 1:3) та 2021 році (цього разу вони зазнали поразки у фіналі від Італії 2:3).

На даний момент Словенія посідає високе 5 місце в європейському рейтингу чоловічих національних збірних, пропустивши вперед лише Італію, Польщу, Францію та Сербію. А у світовому рейтингу ця команда розташувалася на 8-й позиції.

Цього сезону словенські волейболісти брали участь у Лізі націй, найпрестижнішому комерційному турнірі національних збірних світу. За підсумками групового етапу вони посіли 7 місце, здобувши 8 перемог у 12 матчах, в тому числі над Сербією 3:1, Францією 3:1, Іраном 3:0, Аргентиною 3:1. Але у чвертьфіналі Словенія програла збірній Японії 0:3 і змушена була завершити виступ в турнірі за крок від півфіналу.

Щодо лідерів збірної Словенії, то її кістяк складають досвідчені гравці, які мають у своєму активі по три срібні медалі чемпіонатів Європи. Це, перш за все, центральні блокуючі Ален Паєнк та Ян Козамерник, догравальники Тіні Урнаут та Клемен Чебуль, з’язуючий Грегор Ропрет та ліберо Яні Ковачич.

Україна

Наша збірна цього року перебуває в ігровому тонусі, починаючи з травня. Спершу підопічні Угіса Крастіньша брали участь у Золотій Євролізі, де вони дійшли до фіналу, поступившись у ньому збірній Туреччини 2:3. А у Кубку претендентів, борючись за місце у Лізі націй на наступний рік, у півфіналі наприкінці липня українці знову зустрічалися з Туреччиною і знову програли їй у п'яти партіях.

Безпосередню підготовку до чемпіонату Європи українські волейболісти проводили у Латвії, а потім зіграли три контрольні поєдинки. В Естонії вони зазнали двох поразок від місцевої збірної 2:3 та 1:3, після чого на рівних боролися з екс-чемпіонами світу поляками на їхньому майданчику, програвши лише на тай-брейку. На жаль, у тому матчі в Лодзі зазнав травми центральний блокуючий Дмитро Терьоменко, який на чемпіонаті Європи вже не зіграє. Як і ще один гравець першого темпу, Максим Дрозд. Їх замінили Богдан Мазенко та Володимир Остапенко.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України у фінальній частині чемпіонату Європи візьме участь всьоме та втретє поспіль. Найкраще її досягнення у дебютному турнірі у 1993 році, коли наші волейболісти посіли 6 місце. Ще двічі українці потрапляли у вісімку найкращих (у 1997 та 2019 роках). У попередньому турнірі в 2021 році наша збірна вийшла з групи до 1/8 фіналу з 3 місця, але зазнавши поразки на цій стадії, завершила свій виступ на Євро.

Статистика матчів

Зовсім недавно Словенія та Україна зустрічалися на чемпіонаті світу 2022 року у Любляні. Тоді у чвертьфіналі господарі майданчика перемогли з рахунком 3:1. Також ці збірні грали в одній відбірковій групі до чемпіонату Європи 2013 року. У першому матчі у Харкові в Палаці спорту «Локомотив» українці програли 0:3 (до речі, вже тоді у складі словенців виступали Паєнк, Урнаут, Чебуль та Ропрет), а у Маріборі наші волейболісти взяли реванш 3:1. Щоправда, та перемога не дозволила українцям вийти з групи, натомість Словенія все ж таки пробилася до фінальної частини чемпіонату Європи.

Прогноз на протистояння:

З огляду на сили суперників та ще й на дві вимушені заміни у збірної України, зрозуміло, що фаворитом майбутнього матчу буде Словенія. Тим не менш, очікуємо від наших хлопців хорошої гри та боротьби за кожне очко. Хотілося б вірити в успіх українців, але, швидше за все, переможе Словенія 3:1.

30 серпня, середа

Словенія – Україна
Варна (Болгарія). Спорткомплекс «Palace of Culture». 17:30
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
СЛОВЕНІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 8
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Переможцем Плюс Ліги другий рік поспіль став Ястшембски Вегель
Волейбол | 28 квітня 2024, 19:36 0
Переможцем Плюс Ліги другий рік поспіль став Ястшембски Вегель

Завершився чемпіонат Польщі з волейболу, в якому 12 місце посів львівський «Барком-Кажани»

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей
А я сделаю свой прогноз Украина -Словения 3-2 
Александр Лещенко
Словенія – Україна. Прогноз та анонс на матч жіночого чемпіонату Європи   Чоловічого у заголовку
Алексей
Клемен Чебуль очень опасен у Словении 
kadaad
Проигрывать сборной Латвии (население пару миллионов) и на чио-то надеятся, просто смешно!!!
Stanislav Matusevych
Мало того, що давно не грає Вієцький, ще й Терьоменко травмувався. А його досвід іноді дуже у пригоді стає збірній. Тому Словенія - це точно не наш суперник, головне - з іншими нормально зіграти. Болгари у нашій групі вже здивували, програвши іспанцям.