Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Літній чемпіонат світу
| Оновлено 26 серпня 2023, 03:47
1751
1

Тищенко завоював бронзу в суперспринті на ЧС з літнього біатлону

Богдан Цимбал фінішував 9-м, а Руслан Ткаленко – 16-м

| Оновлено 26 серпня 2023, 03:47
1751
1
Тищенко завоював бронзу в суперспринті на ЧС з літнього біатлону
Український біатлон. Артем Тищенко

Українець Артем Тищенко завоював бронзу в суперспринті на ЧС-2023 з літнього біатлону, який проходить у Брезно-Осрблі.

Кваліфікація до чоловічого суперспринту вийшла для команди найскладнішою серед перших гонок ЧС, і на фінальний мас-старт вийшло лише троє українців.

Але у цій гонці хлопці намагались взяти не кількістю, а якістю: обидві стрільби лежачи Артем Тищенко та Руслан Ткаленко подолали без штрафу і на екватор гонки прийшли у першій п’ятірці. Богдан Цимбал дещо поквапився на першому рубежі, відстрілявши лежку за 20 секунд. При цьому дві мішені залишились незакритими. Другий рубіж Богдан пройшов в нуль, завдяки чому піднявся до середини другої десятки.

Гонки подібного формату починаються зі стійки. Лідери після двох рубежів, чех Томаш Микиска та естонець Рене Захкна, настріляли вдосталь і втратили запас у 25 секунд. В той же час Артем Тищенко й на третьому рубежі був бездоганним та піднявся на другу позицію, відстаючи від Микиски лише на 4 секунди.

Поруч з боротьбою за подіум були і інші двоє українців: Богдан Цимбал стійку пройшов в нуль і піднявся на п’яте місце, а Руслан Ткаленко після кола штрафу став сьомим.

Перед останнім рубежем Тищенко дещо відпустив на 8 секунд двох спритніших суперників – Томаша Микиску та Андрейса Расторгуєвса і розпочав стрільбу у той момент, коли двоє суперників її завершували. Але якщо латвійський ветеран відстрілявся в нуль і вирушив на останнє коло за золотом, то чех припустився промаху і дав Артему шанс на боротьбу.

Але для цього Тищенку потрібно було те, що не вдалось більше нікому у двох фіналах суперспринтів – зробити чотири нулі. І українець з цим впорався. Щоправда, Артем трішки перестрахувався, стріляючи не надто швидко, завдяки чому Микиска встиг-таки вискочити на трасу перед ним. Відстань між двома претендентами на срібло була мінімальною, але Томаш вдало прискорився на середині фінішного кола, на що Артем відповісти не зміг.

Втім, бронза – чудовий результат для Тищенка і загалом для команди, який дозволив і у другий день чемпіонату поповнити медальний актив України. Трохи не вистачило на останній відрізок гонки двох інших хлопців. Богдан Цимбал завершальну стійку стріляв дуже пристойно, але останній постріл пішов повз ціль, і до фінішу наш спортсмен прийшов дев’ятим.

А для Руслана Ткаленка на фоні оптимістичного початку гонки 16-й підсумковий результат – певне розчарування. На жаль, і друга стійка не минулась без штрафних кіл, та й у швидкострільності Руслан поступався партнерам по збірній. Однак другим результатом у кваліфікації та вдалою першою половиною фінальної гонки Ткаленко продемонстрував непогану основу для вдалого входження в сезон.

Завтра, 26 серпня, день у Брезно-Осрблі буде ще більш насиченим, адже буде розіграно одразу чотири комплекти нагород у спринтах.

ЧС-2023 з літнього біатлону

Брезно-Осрблі (Словаччина), 25 серпня

Суперспринт, фінал. Чоловіки

  • 1. Андрейс Расторґуєвс (Латвія) – 20:07,2 (0+1+0+0)
  • 2. Томаш Микиска (Чехія) +4,9 (0+0+2+1)
  • 3. Артем Тищенко (Україна) +13,2 (0+0+0+0)
  • 9. Богдан Цимбал (Україна) +44,6 (2+0+0+1)
  • 16. Руслан Ткаленко (Україна) +1:11,7 (0+0+1+2)
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Це як "товарняки" в футболі. Просто підготовка до офіційного сезону. Расторґуєвс виграв на класі. Це зовсім ні про що.