Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 серпня 2023, 14:59
501
0

Кабо-Верде – Грузія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу

Дебютанти світових форумів позмагаються за свою першу перемогу

| Оновлено 29 серпня 2023, 14:59
501
0
Кабо-Верде – Грузія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу
gbf.ge

Поєдинок Кабо-Верде – Грузія відбудеться в суботу, 26 серпня, в Японії. Початок зустрічі – о 11:00 за київським часом.

У другий ігровий день на Кубку світу-2023 не буде особливо інтригуючих вивісок. В більшості пар чітко виділяється фаворит і аутсайдер. Проглядається він і у поєдинку баскетболістів з Кабо-Верде проти збірної Грузії. Проте матч буде цікавим в іншому плані. У цій зустрічі віч-на-віч зійдуться два абсолютні дебютанти планетарних форумів і, відповідно, один з них у цьому історичному поєдинку здобуде перемогу.

Кабо-Верде

Збірна із невеликої африканської держави стала одним із найбільших позитивних сюрпризів кваліфікації. Острів’яни пройшли відбір, залишивши за спиною кілька континентальних топів і стали найменшою державою, яка будь-коли брала участь у фінальних частинах світових баскетбольних чемпіонатів, відібравши цей титул у Чорногорії.

Але передумови до цього успіху були. Збірна Кабо-Верде приймала участь в трьох із чотирьох останніх Афробаскетів, а на турнірі 2021 року вона посіла дуже високе четверте місце. Тепер же острів’янам настав час показати себе на світовій арені.

Головною силою, лідером та зіркою команди є бігмен Вальтер Тавареш. Баскетболіст мадридського «Реала» є дворазовим переможцем Євроліги (2018, 2023) та її лідером за числом блок-шотів за всю історію турніру. А список всіх значних досягнень гравця займе достатньо часу. Також багато баскетбольних експертів закріпили за Вальтером неофіційний статус найкращого центрового з тих, хто не грає в НБА.

Крім Тавареша у ростері Кабо-Верде відсутні відомі гравці. До таких з певним авансом можна віднести лише свінгмена Івану Алмейду, який за свою кар'єру встиг багато пограти у непоганих чемпіонатах (Франція, Польща) та просто у міцних колективах, таких як чеський «Німбурк».

Грузія

Кавказька збірна, яка формально зачинила двері планетарного форуму перед Україною, до Азії везе свій найкращий склад. Гіоргі Шермадіні, Торніке Шенгелія, Тед Макфадден, представники НБА Сандро Мамукелашвілі та Гога Бітадзе - ці імена говорять про те, що грузини, незважаючи на свій статус дебютанта, планують не вдарити в бруд обличчям на першому Кубку світу в своїй історії. Та й група у колективу під керівництвом грецького тренера Іліаса Зуроса цілком сприяє цим планам.

В першому турі європейці матимуть перевагу над африканцями на всіх позиціях, окрім п'ятого номера. Тут очікується просто розкішна дуель. Георгі Шермадіні проти Вальтера Тавареша, або MVP Фіналу чотирьох останнього сезону та найкращий захисний гравець Євроліги 2022/2023 (Тавареш) проти MVP іспанської Ліги АСВ (Шермадіні). Це буде справжня олдскульна битва класичних центрових найвищого рівня, яку не так часто можна побачити у поєдинках команд другого ешелону. Вказане протистояння обіцяє стати справжньою окрасою зустрічі.

***

Поєдинок між Кабо-Верде та Грузією важливий з історичного погляду. Для когось із його учасників перший млинець вийде аж ніяк не глевким, і дебютна перемога у стартовому поєдинку на Кубку світу впаде до скарбнички команди. Але окрім цього, цей матч багато визначатиме і в турнірному плані. Його переможець вже у першому турі зробить просто величезний крок до другого групового етапу. Більш ймовірна вікторія збірної Грузії, але тут явно не той випадок, коли аутсайдер не має шансів на успіх.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Грузії

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.