Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 серпня 2023, 08:20
4618
0

Берінчик vs Їгіт – ідеальний ко-мейн івент. Швед – серйозне випробування

Без екшену не залишимось

| Оновлено 27 серпня 2023, 08:20
4618
0
Берінчик vs Їгіт – ідеальний ко-мейн івент. Швед – серйозне випробування
Piotr Duszczyk / boxingphotos.pl. Денис Берінчик

26 серпня у Вроцлаві, Польща, український боксер Денис Берінчик (17-0, 9 КО) зустрінеться з представником Швеції Ентоні Їгітом (27-3-1, 10 КО). Вони боксували багато років тому – ще до професіоналів. Тепер попереду зустріч в одному з головних шоу в історії Польщі та загалом у цьому році.

Берінчик та Їгіт боксували в аматорах. Тепер Ентоні набрався досвіду профі та обіцяє взяти реванш

Перший поєдинок Дениса Берінчика та Ентоні Їгіта відбувся ще у 2012 році на тій самій тріумфальній для українського боксу Олімпіаді. Саме шведський спортсмен став першим суперником українця на турнірі.

По традиції, для Берінчика це було справжнє шоу. Тим паче, що Денис ще не був травмований, яким він вийшов на фінальний поєдинок, і тільки-но приступив до того, щоб боротись за нагороди.

Поєдинок видався яскравим та епічним, а рахунок близьким. Бокові судді побачили перемогу українського спортсмена з рахунком 24:23. І вже тоді було ясно, що ці бійці створені стилістично один для одного.

Те протистояння стало останнім для Їгіта в аматорському боксі. Поки Берінчик провів ще декілька турнірів в аматорах та боксував у напівпрофесійній лізі, швед вже по повній освоювався у профі. Дебютувавши з перемоги технічним нокаутом, Ентоні не став засиджуватись вдома чи у сусідніх державах, а почав подорожувати. Наприклад, вже другий бій у нього був у Німеччині, а третій – у Великій Британії в андеркарді на О2 Арені.

Звісно, найбільше Їгіт бився у Данії та Швеції, але при цьому постійно подорожував європейськими країнами. Вперше в США Ентоні відбоксував у 2018 році – проти білоруса Івана Баранчика. Це ж була і перша поразка шведа в кар’єрі.

І насправді, досвіду у Їгіта більше, ніж вдосталь. У нього не тільки багато професійних поєдинків і більше, ніж у Берінчика. Якщо говорити про якість суперників, там теж все було у повному порядку. Окрім Баранчика, були міцні Джо Х’юз та Сіар Озгул, відомі Роландо Ромеро та Кейшон Девіс. Щоправда, останнім Ентоні програв.

Це якраз усі поразки у кар’єрі шведа – Баранчик, Ромеро та Девіс. Всі на той момент (а Кейшон і досі) – непереможні проспекти. Всі перемогли його достроково. Баранчик –відмовою кута у сьомому раунді, Ромеро – технічним нокаутом у тому ж сьомому раунді, як і Девіс – але Кейшон розбив опонента за дев’ять раундів.

З одного боку, три поразки – всі дострокові. Статистика точно не з найкращих. З іншого – поєдинки проти справді міцних суперників. Відверто, бійців такого рівня не бувало в кар’єрі Берінчика.

До речі, остання поразка Їгіта сталася вже у 2023 році. Він зустрівся з Кейшоном Девісом навесні цього року в андеркарді поєдинку Шакура Стівенсона та японця Йошіро в США і це був ко-мейн івент вечора.

Не думайте, що на Берінчика виходить боксер, нокаутований у минулому поєдинку, ні. Ентоні встиг уже і повернутись. На батьківщині швед перебоксував британця Джейсона Квінна у чотирираундовому протистоянні. І ось тепер готовий до Берінчика.

Принаймні, він так каже. За словами Ентоні, він слідкував за кар’єрою Берінчика, знає про його яскраві виходи і задоволений тим, що нарешті матиме змогу взяти реванш. Та поразка – страшенно неприємна. З іншого боку, його переміг срібний призер Олімпіади, тож це точно не соромно.

Хто фаворит?

На диво, розрив у коефіцієнтах фантастичний. На Дениса Берінчика можна поставити за 1.05. Перемога Ентоні Їгіта йде за 8.50. Звісно, статистично, якщо дивитись на рекорди і свіжість боксерів, швед не виглядає фаворитом. Але у всьому іншому протистояння має бути відчутно більш конкурентним.

Piotr Duszczyk / boxingphotos.pl. Денис Берінчик

Тут все доволі просто. Їгіт – доволі великий хлопець. Він трохи вищий – на три сантиметри, має приблизно такий же розмах рук, як і Берінчик. Але від природи він більший та важчий за українця.

Далі – досвід. Суто у професійному боксі Ентоні провів більше поєдинків проти цікавих суперників. Якщо дивитись на поразки, то Баранчику та Ромеро Їгіт програв більше фізично, ніж по-боксерськи. Вони реально сильні від природи хлопці. Той же Роландо буквально горнув суперника, за що навіть отримував попередження від рефері. А Кейшон Девіс – один з найперспективніших та найрозумніших проспектів на цей момент.

Берінчику 35 років, його стиль разом зі стилем опонента, ймовірно, знову подарує фанатам великий махач. Чи не втратив Денис у витривалості? Чи вистачить йому свіжості, враховуючи його активну залученість до війни в Україні? На це відповість тільки ринг.

Разом з цим, українець – точно фаворит. Тому що він кращий боксер. У Берінчика чудові ноги, прекрасне вміння комбінувати, атакувати та контратакувати. Попередній поєдинок склався для Дениса не настільки яскраво, як хотілось, але й опонент був доволі закритий і одночасно міцний. Закритість – точно не чеснота Їгіта.

Як не подивись, це чудовий ко-мейн івент. Другий для Їгіта у цьому році і перший за довгий час турнір, де Берінчик боксуватиме разом з Усиком. У плані шоу та напруги – ідеальний вибір суперника. У плані опонента з досвідом, який не дасть розслабитись – чудовий вибір.

Поєдинок Денис Берінчик – Ентоні Їгіт відбудеться 26 серпня у польському Вроцлаві в андеркарді бою Усик – Дюбуа. Початок шоу запланований на 19:00 за Києвом.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.