Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 21 серпня 2023, 00:39
834
0

ІВАЩЕНКО: «Ми на всі 100% заслужили на перемогу над «Дніпром-1»

Головний тренер «Оболоні» прокоментував перемогу над дніпрянами

| Оновлено 21 серпня 2023, 00:39
834
0
ІВАЩЕНКО: «Ми на всі 100% заслужили на перемогу над «Дніпром-1»
UA-Football. Валерій Іващенко

Головний тренер «Оболоні» Валерій Іващенко прокоментував перемогу над «Дніпром-1» (2:1) в рамках 4-го туру УПЛ.

– Які у вас емоції і відчуття після гри й після такого результату?

– Перш за все хотів би привітали всіх, хто вболіває за «Оболонь», з перемогою, це перша наша перемога в цьому році в чемпіонаті України. Це свято. Хлопці заслужили на ці емоції. Зайшов у роздягальню, привітав їх, сказав, що проявили мужність, характер. Адже ми грали не просто з рядовою командою, а з одним з лідерів нашого чемпіонату. Хлопці молодці.

Вони зробили те, що від них вимагали. Хоча було важко, адже ставлять ігри на таке пекло (мається на увазі спека й ранній початок гри, – примітка). Але від того тільки більше емоцій й гордощів, що ми вдало проявили характер. В таку спеку грати у футбол дуже важко. Тому хлопці молодці. Одні позитивні емоції зараз.

– Команда дуже потужно вийшла на другий тайм, Тарануха забив майже одразу з поновленням гри. Які слова підібрали у перерві?

– Нам не було чого втрачати. У першому таймі був сумнівний пенальті, ми бачили вже повтор. Але призначили – то й призначили, не треба опускати руки. Говорили хлопцям, що таке може трапитися під час гри, але у матчі 90 – 95 хвилин, треба грати до кінця, не треба опускати руки. Була мотиваційна розмова, скоректували склад, адже при такій спеці дуже важко всім бути в однаковій формі. Молодці хлопці, що дотрималися тактики, про яку ми домовлялися і це принесло нам позитивний результат.

– Два форварди «Оболоні» забили свої дебютні м’ячі у сезоні. Для Таранухи і Краснопіра це буде мотивація, впевненість на майбутнє?

– Звісно, нападникам треба забивати, цього ми й вимагаємо від них в теорії, на заняттях, вимагаємо викладатися на всі сто. Це спрацювало. Команда повинна грати, але нападник – це остання інстанція, вся команда працює на нападників, аби втілити зусилля у забитий м'яч.

При цьому у нас були й інші моменти, адже це командний вид спорту. Загалом емоції переповнюють, треба переварити все і вже потім проаналізувати матч.

– Ви на сто відсотків задоволені діями своєї команди сьогодні?

– Перемога є, тому так – на всі сто відсотків. Граємо заради перемог. Перемога може бути різною, але важливо, що сьогодні був характер, бійцівські якості. Вважаю, що ми на всі сто відсотків заслужили на цю перемогу, на те, аби хлопці відчули позитивні емоції. Але треба переварити всю інформацію, трохи почекати, аби вляглися емоції, і вже потім готуватися до наступних ігор. Чемпіонат тільки почався. Я вважаю, що такі матчі з як «Динамо», «Дніпром-1» будуть хлопців мотивувати йти далі і відчувати себе своїми в УПЛ, допоможуть звикнути до швидкостей. Ця звичка має бути частиною нашої праці.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.