Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ковзанярський спорт
| Оновлено 17 серпня 2023, 14:22
231
3

Чемпіон світу з ковзанів Столц розпочав тренування з нідерландцями

Джордан Столц планує підкорити довгі дистанції

| Оновлено 17 серпня 2023, 14:22
231
3
Чемпіон світу з ковзанів Столц розпочав тренування з нідерландцями
Schaatsen.nl. Джордан Столц та Йіллерт Анема

Триразовий чемпіон світу з ковзанярського спорту, володар кількох світових рекордів та унікальних досягнень у спринті, американець Джордан Столц розпочав тренування з професійною нідерландською командою Albert Heijn Zaanlander.

19-річний Столц має намір підкорити довгі дистанції – 5000 та 10000 метрів під керівництвом тренера Йіллерта Анема.

«Вдома я тренуюсь у спринті, а в Нідерландах хочу досліджувати свій потенціал на довгих дистанціях. Важливо пробувати щось нове, одну-дві речі, які я міг би додати до своєї тренувальної програми.

Звичайно, одразу вигравати не буду. Спочатку я маю подивитися, як далеко я зможу зайти, і якщо все буде досить добре, то хочу поїхати на чемпіонат світу в комбінації. Додавати довгі дистанції — ризик, але я знаю, що робити, якщо стане гірше. На додаток, я вже якийсь час треную комбінацію.

Йіллерт хоче спробувати дещо. Вийде — продовжуватиму, ні — повернуся до своєї старої програми. Думаю, що я досить гарний для того, щоб пробувати різні речі, не потрапляючи в неприємності», - розповів Столц.

Минулого сезону, своєму дебютному у дорослих змаганнях, Джордан Столц став першим в історії ковзанярем, який виграв три золота чемпіонату світу на окремих дистанціях в один сезон. Також він виграв три золота на юніорському чемпіонаті світу, ставши першим в історії ковзанярем, який виграв по три золота дорослого та юніорського чемпіонатів світу в один сезон.

Також американець став наймолодшим чемпіоном світу та наймолодшим переможцем етапу Кубка світу в історії, і встановив юніорські світові рекорди на трьох дистанціях – 500, 1000 та 1500 метрів.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.