Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 серпня 2023, 05:54
11064
7

Впевнена перемога на фоні втоми. Україна обіграла Ісландію

Збірна України здобула другу перемогу на пре-кваліфікаційному турнірі

| Оновлено 14 серпня 2023, 05:54
11064
7
Впевнена перемога на фоні втоми. Україна обіграла Ісландію
fiba.basketball

Збірна України провела другий поєдинок на пре-кваліфікаційному турнірі Олімпіади-2024. Суперником нашої команди стала Ісландія. «Синьо-жовті» напередодні провели важкий матч проти Болгарії, здобувши перемогу в овертаймі. У цій зустрічі травми зазнав В'ячеслав Петров, який більше не зможе допомогти збірній України у Стамбулі. Ісландці у суботу поступилися Туреччині.

Команди розпочали зустріч у високому темпі. Українці лідирували у рахунку з невеликою перевагою, але наприкінці першої чверті ісландці зрівняли результат. А точний триочковий перед сиреною відправив команди на першу перерву із різницею «+1» на користь номінальних господарів.

На початку другої чверті у «синьо-жовтих» залетіли три дальні кидки (відзначилися Зотов та двічі Войналович), після чого тренерський штаб Ісландії взяв тайм-аут. Це ісландцям не допомогло: «синьо-жовті» упіймали свою гру і почали нарощувати перевагу. На велику перерву команди пішли з «+9» на нашу користь.

У третій 10-хвилинці українці продовжували діяти впевнено. Розігрався Пустовий, який точними кидками завершив чотири атаки поспіль. Наприкінці чверті залетіли дальні кидки від Ковляра та Мішули, а перевага збірної України перед четвертою 10-хвилинкою становила 16 очок.

Ісландці спробували повернутись у гру і навіть скоротили різницю до восьми очок. Але закінчення зустрічі пройшло під контролем збірної України. Наша команда здобула перемогу і у разі перемоги Туреччини над Болгарією достроково стане учасником плей-оф пре-кваліфікації.

Пре-кваліфікація Олімпіади-2024. Група С. 2-й тур.

Ісландія – Україна – 69:82 (18:17, 16:26, 16:23, 19:16)

Ісландія: Стейнарссон (10), Гундмундссон (6), Біргіссон, Бйорнссон (6), Фрідрікссон (13), Гуннарссон (3 + 6 підбирань), Хеннінгссон, Хлінасон (18 + 9 підбирань), Палссон (10), Трасфарсон (3), Натанаелсон, Торб'ярнарсон

Україна: Ковляр (23 + 10 передач), Крутоус (2), Войналович (18 + 7 підбирань), Бобров (3+8 підбирань), Кравцов (8 + 9 підбирань) - старт, Зотов (9 + 5 передач), Тиртишник, Мішула (6), Чумаков, Пустовий (13), Петров

Арена «Sinan Erdem Dome» (Стамбул, Туреччина)

ІСЛАНДІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(104)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Хорошо что выиграли , конечно,но формат такой что полуфинал нужно выиграть и потом финал . Это очень тяжело, Турцию к примеру обыграть нам будет невероятно сложно!
Summertime
Ну наконец то концовочку хорошо так засушили, что я аж матюкаться перестал. Ещё и Ковляр убежал как последнее слово!
Алексей
Красавцы для такого состава вышли из группы, хотя ещё надо чтобы турки выиграли у болгар, но думаю там проблем не будет, Войналович сегодня хорош, Пустовой в 3 четверти добавил в игре, ну и Ковляр, ещё можно отметить Мишулу
Vitason
Там Турция болгар громит   за 2/4  +30 не знаю как мы сможем нормально сыграть с турками ,выглядят они просто отлично!
Віталій Ткачук
Таке собі, але приємно. Туреччина далі, буде надважко.
Vitaliy88
Чудово зіграли, єдине прикро що втратили ще одного гравця в ростері перед важливою грою з Туречинною