Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 березня 2024, 20:02
1882
0

Наваррете побив Вальдеса. Оскар боксував чудово, але не вистачило габаритів

Прекрасний мексиканський бій

| Оновлено 30 березня 2024, 20:02
1882
0
Наваррете побив Вальдеса. Оскар боксував чудово, але не вистачило габаритів
Getty Images/Global Images Ukraine. Емануель Наваррете та Оскар Вальдес (справа)

Мексиканці Емануель Наваррете (38-1, 31 КО) та Оскар Вальдес (31-2, 23 КО) зустрілись у поєдинку за звання чемпіона світу за версією WBO у другій напівсередній ваговій категорії. Мексиканці не розчарували. Ймовірно, більшість українських фанатів чекали до пізньої ночі поєдинку Ентоні Джошуа проти Роберта Хеленіуса, а вранці на бій Наваррете та Вальдеса і не встали.

Так от, як і очікувалось, дарма. Друге протистояння видалося сильно кращим за перше.

Наваррете і Вальдес – справжні мексиканські воїни. Таке шоу заслуговує ще більшої аудиторії

Поєдинок Емануеля Наваррете та Оскара Вальдеса, як і очікувалося, продав всі квитки на шоу в залі. Мексиканці люблять своїх боксерів. А коли це такі суперники, вони легко забивають повні зали.

Пропускати таке протистояння дійсно було не варто навіть не мексиканцям. Тому що тут, куди не подивись – класика яскравого поєдинку. Великий боксер атакувального плану проти невеликого, але яскравого та розумного контрпанчера. Чинний мексиканський чемпіон, який завоював титул WBO, проти колишнього мексиканського чемпіона, який саме в боротьбі за титул WBO втратив ще й свій пояс WBC.

Поєдинок інтригував настільки, що на нього приїхали навіть Марко Антоніо Баррера і Ерік Моралес. Організатори запросили їх ще й на всі офіційні події до бою. А хто, як не ці хлопці, знають, що таке яскраві мексиканські битви?

На диво, чемпіон фаворитом поєдинку не був. Попри його габарити та серію без поразок, яка почалась ще у 2012 році, саме Оскар Вальдес був фаворитом – на нього можна було поставити з коефіцієнтом 1.60. На чемпіона ж можна було поставити за 2.25. Хтось сьогодні точно радий підняти гроші у понад 2 рази.

Але насправді, логіка у цьому була. Як не крути, Вальдес – найбільш досвідчений та потужний боксер у кар’єрі Наваррете. Емануель вже чемпіон у трьох дивізіонах, так. Він бив різних боксерів, з іменем, без імені, але міцних. Але одразу зірковий, досвідчений, іменитий та сильний боксер рівня Вальдеса – перший.

При цьому, минулого разу до Емануеля було багато питань. У поєдинку за той самий пояс WBO, Наваррете нахапався ударів від Ліама Вілсона. Абсолютно не зірковий австралієць відправив суперника в нокдаун і створив купу проблем. У підсумку все одно програв, але показав, що і цей хлопець може поступитися.

Звісно, з іншого боку Вальдес теж провів посередній поєдинок проти Адама Лопеса. Але все ж питання до підборіддя Наваррете у новій категорії були. Оскар і б’є сильно, і вкладає все точно.

Тож логіка у таких котируваннях до бою була. А от після – зрозуміло, що ні.

Цей бій, на відміну від зустрічі Джошуа та Хеленіуса, почався так, як треба – одразу з шоу. Наваррете пішов на суперника, почав тиснути його силою. Вальдес не розгубився. Пропустив декілька ударів, але показав, що робота ніг у нього прекрасна. Оскар встигав і йти з лінії атаки, і контратакувати.

Другий раунд розпочався з крутого лівого контр-хука від Вальдеса. Наваррете не похитнуло, хоча влучання чисте та точне. Емануель не залишився у боргу – зарядив аперкотом. Але загалом Оскар знову виглядав майстернішим.

Але далі чемпіон тільки набирав оберти. Наваррете – ну дуже великий. В бою він виглядав сильно більшим за суперника, не дивлячись на те, що на зважуванні легко увійшов до рамок категорії. Вальдес і на фоні інших своїх опонентів не виглядав гігантом, але тут різниця була помітна одразу.

Особливо неможливо було не звернути увагу у різницю в розмаху рук. Розмах рук Наваррете понад 180 сантиметрів вирішував багато чого. Він тиснув і починав атаки сильно раніше за суперника, закидав бокові та аперкоти, пошкодив претенденту око, яке запливало від раунду до раунду.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але це точно не історія про бідного маленького боксера. Робота на ногах Вальдеса була чудовою. Оскар знаходив виходи навіть там, куди його спеціально намагався загнати Наваррете. А ще і контратакував, і рубався з таким здорованем без зупинки.

Ближче до чемпіонських раундів око Вальдеса майже закрила гематома, тому він перейшов на ще більш активні розміни з суперником. Це просто прекрасно. Це справжня класика мексиканського боксу – високоякісний бокс при щільності поєдинку та близькій дистанції.

Звісно, Наваррете виграв. Він виявився занадто великим для суперника. Багато бив, багато тиснув. А Вальдесу, щоб упіймати його назустріч, доводилось робити вдвічі більше роботи. Бо скоротити цю відстань між собою та гігантом з довжелезними руками може тільки справжній майстер.

Судді побачили односторонню перемогу Наваррете: 116-112, 118-110, 119-109. Перші цифри здаються найбільш адекватними.

І що тепер?

Наваррете можна сміливо йти на інших чемпіонів. Велике шоу, яке буде цікаве всім. При цьому вони такі ж габаритні, як і він. Чи перетисне таких же здорованів?

Вальдес – майстерний, але невеликий. Він може побити інших претендентів. Може навіть стати чемпіоном за іншою версією. Йому це все по силах. Не по силах тільки побити Наваррете. Просто тому, що це людина з іншого дивізіону.

Хороший великий боксер побив хорошого маленького.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.