Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 серпня 2023, 08:31
7873
3

Джошуа нокаутував Хеленіуса, але не вразив. Наступний – Вайлдер?

Деонтей може стати реальною проблемою

| Оновлено 14 серпня 2023, 08:31
7873
3
Джошуа нокаутував Хеленіуса, але не вразив. Наступний – Вайлдер?
Getty Images/Global Images Ukraine

Британець Ентоні Джошуа (26-3, 23 КО) повернувся після короткої перерви. Його новим суперником став боксер з Фінляндії Роберт Хеленіус (32-5, 21 КО). І це було точно не те шоу, яке хотілося дивитись не те що в другий, а й у перший раз.

Джошуа хотів додати у впевненості. Незрозуміло, чи це сталось після такого бою

Ентоні Джошуа після поразки від Енді Руїса дещо посипався морально. У поверненні він працював дуже обережно, з дистанції, й перебоксував мексиканця без проблем. Особливо враховуючи, що британець тоді був у чудовій формі, а Енді – у найгіршій в кар’єрі.

Після цього стався Олександр Усик, який перебоксував Джошуа вперше. Ентоні знову неначе не повірив, що таке може статися. Захотів другого поєдинку, змінив тренера, підготувався і знову програв. Тоді Ентоні і видав своє звернення до Усика, коли він дивувався, що він такий великий хлопець, тренувався, у гарній формі, а все одно не може побити меншого Олександра.

Повернення цього разу склалось не дуже. Поєдинок проти Франкліна – хороший вибір. Франклін - якраз невеликий боксер, який вміє боксувати комбінаційно. Повернутись з незручним опонентом – нормально. Щоб зрозуміти, що ти можеш. Але у тому бою Ентоні не те, щоб показав клас. Взагалі нічого особливо не показав.


Getty Images/Global Images Ukraine

Джошуа ховався від ударів суперника, ловив його на помилках. Виграв по праву, але виглядав не найкращим чином. Ще й почав скандалити після поєдинку. Ймовірно, тому, що не зміг нокаутувати суперника, але хто ж тепер зізнається.

І от настав час, коли треба було визнати – Джошуа хоче більше боїв, і щоб заробити, і щоб покращити упевненість. Бо з нею є проблеми. Суперник був обраний нормальний – Ділліан Вайт. Якраз для таких цілей.

Коли вони зустрічались уперше, це був поєдинок принципових суперників, які мають конфлікт і ніколи не програвали. А ще й спільну історію, в якій Вайт перемагав Ентоні в аматорах. Тоді Джошуа красиво нокаутував суперника.

Цього разу Вайт вже побитий життям, Джошуа – теж. Ентоні ще й треба доводити самому собі і оточуючим, що він у порядку. Але зараз цей суперник був хорошим варіантом. Вже декілька разів пробитий, явно не на піку форми, але зрозумілий, старий, добрий Ділліан Вайт.

Проте той сам зламав всю історію. Вони продали повну О2 Арену, але Вайт знову для чогось приймав допінг. Або препарати, де був допінг. Тут ще розбиратимуться, але сам факт – в крові британця присутній допінг і поєдинок не відбувся.

За тиждень до бою Джошуа отримав зміну суперника. Замість Вайта вийшов Роберт Хеленіус. Фін боксував рівно за тиждень до цього – побив земляка нокаутом у третьому раунді. Але там було так мало пропущених ударів, що його легко допустили до шоу знову.

Чи Хеленіус гірший за Вайта? Ну, тут як до цього ставитись. Загалом точно ні. Наприклад, тому, що Роберт – великий хлопець. Такий самий великий, як Деонтей Вайлдер, з яким Джошуа збирається битись наступним. Він сильний, з ударом. І при цьому гарно падає. Чому б і ні.

Але про бій сказати багато не вийде. Тому що активних епізодів було занадто мало. Хеленіус спробував атакувати на початку – не влучав. Джошуа багато працював джебом і в тулуб, і в голову. Іноді підключав праву. У четвертому раунді влучив джебом – Роберту було важко, але ніхто це далі не розвивав.

Далі було ще два-три епізоди на двох, які можна вважати вдалими. Але загалом дивитись буквально не було на що. Тому що Джошуа перейшов від стилю, коли він знищував суперників, боксуючи в період до Руїса, до стилю, коли він просто переслідує суперника, намагаючись упіймати того ударом.


Getty Images/Global Images Ukraine

Минулого разу з ударом не склалося – Франклін просто не падав. І було неясно, що далі. Цього разу склалося – Хеленіус впав у сьомому раунді і навіть не мав змоги встати, бо це глухий нокаут.

Що ми дізналися з цього бою? Що Джошуа змінив стиль на дуже обмежений, порівняно з тим, що він вміє. Що Ентоні іноді пропускає дивні удари. Хеленіус – не найшвидший боксер, але ніс фавориту розбив, джеби доходили, а іноді і бокові. І що у Джошуа є удар – це ми й так знали.

Не густо, враховуючи можливий мегафайт за декілька місяців.

І що тепер?

Ну, з Хеленіусом все буде нормально, якщо зі здоров’ям все буде добре. Грошей заробив, фавориту ніс розбив. Якби був обачнішим, може, Джошуа і не нокаутував би його.

Джошуа хоче бою проти Вайлдера. Ідея хороша, гучна та грошова, але як Ентоні перемагатиме, не дуже ясно. Тому що ось так нариватись на удари Деонтея не варто нікому.

Чи є ще надія на якісь зміни? Надія є, але, схоже, Ентоні подобається такий бокс. Він же для чогось змінив тренера, який привів його до успіху. Значить, почувався у попередньому стилі некомфортно. Або не розумів, що робити далі.

Тепер от розуміє. Перевіримо ефективність змін вже взимку. Обидві сторони погодились на бій, тепер найважче – вирішити по гонорарах та інших важливих деталях.

Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ
Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5
У кого 10? Стала відома оцінка Мудрика за розгромну перемогу в АПЛ

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС
Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4
Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Есть ощущение, что Уайлдер победит Джошуа