Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 13 серпня 2023, 16:13
12801
7

Божевільна розв'язка та перемога в овертаймі. Україна обіграла Болгарію

Українці втратили перевагу, але зуміли здобути перемогу

| Оновлено 13 серпня 2023, 16:13
12801
7
Божевільна розв'язка та перемога в овертаймі. Україна обіграла Болгарію
fiba.basketball

Збірна України стартувала на пре-кваліфікаційному турнірі Олімпіади-2024. Першим суперником нашої команди стала Болгарія.

На початку поєдинку «синьо-жовті» почали відриватися в рахунку і незабаром тренерський штаб Болгарії змушений був взяти тайм-аут. Це номінальним гостям не допомогло: українці впевнено почували себе на майданчику, результативно завершуючи атаки та регулярно виграючи підбирання. У болгар гра зовсім не клеїлася, і перша чверть завершилася з 17-очковою різницею на нашу користь. Результативною грою відзначився Ковляр, у захисті відзначимо Боброва. Та й уся команда діяла із натхненням.

Після першої перерви у болгар продовжились проблеми. Українці вели гру та збільшили перевагу до 24-х очок. Але в середині другої чверті у грі «синьо-жовтих» настав спад, з яким вони довго не могли впоратися. Наші почали допускати втрати, мазати повз кільце, програвати підбирання. Ситуація не змінилася і у третій чверті: розрив у рахунку невблаганно скорочувався.

У четвертій чверті відбулася гра нервів: болгари тримали українців на відстані кількох очок. За півтори секунди до закінчення четвертої 10-хвилинки Сімеонов через руки Войналовича влучив дальній, забезпечивши «+2» для своєї команди. Але далі сталося неймовірне: Петров увів аут у трисекундну зону на Кравцова, котрий закинув два з фолом. Штрафний Кравцов не влучив, внаслідок чого гра перейшла до овертайму.

Незважаючи на пошкодження Петрова та п'ятий фол Кравцова, «синьо-жовті» в овертаймі дотиснули суперників. У неділю наша команда зустрінеться з Ісландією.

Пре-кваліфікація Олімпіади-2024. Група С.

Україна – Болгарія – 80:71 ОТ (27:10, 13:19, 15:19, 13:20, 12:3)

Україна: Ковляр (25 + 7 передач), Крутоус (11), Войналович (7 + 6 підбирань), Петров (5 + 10 підбирань + 6 передач), Кравцов (8) – старт, Зотов, Тиртишник, Мішула (4), Бобров (9 + 11 підбирань), Чумаков, Пустовий (11 + 7 підбирань)

Болгарія: А.Іванов (4), Янг (16 + 8 передач), Костадінов (11 + 7 підбирань), Аліпієв (6 + 10 підбирань), Бачов, Дімітров, П.Іванов (18 + 5 підбирань + 5 передач), Карамфілов (2), Сімеонов (12 + 5 підбирань), Йорданов, Стойменов, Стойлов (2)

Арена «Sinan Erdem Dome» (Стамбул, Туреччина)

УКРАЇНА – БОЛГАРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(91)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
толь лаяти,толі хвалити?З таким андреналином виграли слава богу!
Summertime
Ничего особенного.  Как  будто играли БК Николаев - БК Одесса.  Я такие матчи давно смотрю с 35 минуты.  И вот тогда начинается самое прикольное.  Петров  против  Иванова, а крайний  Ковляр. Хорошо хоть в овертайме попал когда надо.)
василь бруховський
Це треба ще умудритись так бездарно профукати таку перевагу! Думаю буде дальше - гірше.
supernik
Можливо не всі гравці розуміють англійську? Це ж треба, щоб український тренер давав установки для українських гравців не на рідній мові. Я розумію що краще на англійській ніж на руській, але вчи українську, якщо ти тренер національної збірної. А якщо серйозно, то він втратив контроль за грою після першої половини і чудом спались. Далі буде... 
Попандопуло из Одессы
Но, с этой победой, похоже, всё.
Дальше команды посильнее.
Алексей
Да Кравцов затащил в овер тайм, начали хорошо, но что потом было вопрос к тренеру