Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 01:39
2057
0

Оскар Вальдес битиметься за пояс. Суперник – чемпіон-гігант

Протистояння, яке треба обов’язково подивитись

| Оновлено 04 вересня 2023, 01:39
2057
0
Оскар Вальдес битиметься за пояс. Суперник – чемпіон-гігант
Getty Images/Global Images Ukraine

12 серпня в США відбудеться поєдинок за звання чемпіона світу у другій напівлегкій вазі (58,9 кг) між чемпіоном Емануелем Наваррете (37-1, 31 КО) та претендентом і колишнім чемпіоном світу Оскаром Вальдесом (31-1, 23 КО).

Мексиканське протистояння – це майже завжди весело. Мексиканське протистояння цих боксерів – страшенно яскраве шоу за визначенням.

Обидва боксери – топи свого дивізіону. Але попередні поєдинки провели не дуже упевнено

Оскар Вальдес познайомився з поразкою у професійному боксі не так давно. Навесні 2022 року мексиканець вперше зустрівся з суперником, який був кращим за нього. І відчутно – не було жодних причин апелювати до результату.

Тоді Шакур Стівенсон підтвердив, що так, він раніше не зустрічався з боксером рівня Вальдеса, але так – він кращий за Оскара. Стівенсон об’єднав пояси, легко розібрався з мексиканцем, але вирішив не залишатись у другій напівлегкій вазі, а йти далі – в легку категорію.

Насправді, навіть шкода, тому що поєдинок проти Емануеля Наваррете був би цікавим. Майстерність проти грубої сили – результат здається очевидним, але шоу від цього не стає гіршим. Проте, зустріч Наваррете проти Вальдеса може навіть бути кращою для фанатів. Тому що інтриги більше і саме протистояння має бути більш веселим.

Getty Images/Global Images Ukraine. Емануэль Наваррете

Після поразки від Шакура Оскар Вальдес повернувся поєдинком проти перевіреного суперника. Адам Лопес здавався дуже зрозумілим. Вони вже боксували – тоді Оскар переміг технічним нокаутом у сьомому раунді. Адам за цей час не став сильно кращим боксером, просто перед реваншем програв Абрахаму Нові і повторення результату першої зустрічі здавалось очевидним. Але ж ні.

У другому поєдинку Лопес не просто не розсипався, а й відповідав. Бив Вальдеса в епізодах і створив для нього стільки проблем, що Оскару довелось реально постаратись, щоб перемогти. Звісно, заслуга тут не тільки Адама. Вальдес виглядав не найкращим чином. Стрімко пішов вперед, не звалив суперника одразу, але пропустив і не раз. Заморився, довелось боксувати з розумом, втративши сили. Не найкращий розклад, але до перемоги довів.

Наваррете боксував трошки раніше – на початку лютого 2023 року. Він зустрівся з австралійцем Ліамом Вілсоном, в якому, як здавалось, немає нічого особливого. Всі поєдинки вдома, перемоги над середняками. Габаритний, сильний – це так. Але не більше того.

Проте першим у нокдаун відправився саме Наваррете. Фаворит пропустив удар і завалився в кут так, що його фанати точно почали переживати. Враховуючи стиль Емануеля, пропущені удари для нього не є новиною, але такий результат – не частий в його кар’єрі, враховуючи, що й єдина поразка – не дострокова.

Австралієць не дотиснув, а вже через п’ять раундів – у дев’ятому, переміг Наваррете. Він і в нокдаун відправив суперника, і потім атакував та бив так багато, що рефері закінчив протистояння. Розумно і вчасно, бо австралієць не стільки пропускав важко, скільки просто остаточно втратив сили і вже точно не зміг би відбиватись.

Виходить, протистояння Вальдеса та Наваррете є дуже вчасним. Воно давно просилось, але тепер – саме час. Два попередні поєдинки – посередні перемоги над аутсайдерами. При цьому Оскар хоче повернути титул, а Емануель не збирається віддавати те, чим заволодів ціною нокдауну.

Окрім цього, чемпіон боксує в чемпіонських поєдинках без перерви з 2018 року. Наваррете змінює категорії, але незмінно має титули на руках. Поєдинок проти Вілсона став його дебютом у другій напівлегкій, де він одразу взяв титул, скориставшись своїм статусом чемпіона напівлегкої ваги за версією WBO. Там він володів титулом з 2020 року.

Хто фаворит?

Дивно чи ні, але чемпіон за котируваннями букмекерів не є фаворитом у цьому поєдинку. На Оскара Вальдеса можна поставити за 1.60. На Емануеля Наваррете – за 2.25. Але давайте просто зіставляти факти.

У нас є чемпіон. Вищий та більший за претендента. Вищий на чотири сантиметри (170 см проти 166 см) та має довші руки на п’ятнадцять сантиметрів (183 см проти 168 см). Це величезна різниця.

Getty Images/Global Images Ukraine. Оскар Вальдес

Чемпіон не програє з 2012 року. Тоді Наваррете поступився рішенням суддів у 4-раундовому поєдинку. Після цього він або лупцює суперників до рішення суддів, або нокаутовує їх. Друге відбувається навіть частіше. Бо Емануель вміє користуватись своїми розмірами, які майже завжди більші за розміри суперника. Вілсон – виключення, з Вальдесом все буде стандартно для чемпіона.

З іншого боку, ми маємо претендента, який виглядає кращим боксером, хоч і меншим. Вальдес у цій категорії вже був чемпіоном і бив реальних лідерів – нокаутував Мігеля Берчельта, перебоксував Робсона Консейсао, змагався з Шакуром Стівенсоном. Для Оскара ця категорія – остання. Нерозумно буде йому лізти в легку вагу, де ще більші хлопці і ще потужніша конкуренція.

Разом з цим, мексиканець має і роботу ніг, і таймінг, і удар. Вміє битись атакуючи, а вміє працювати другим номером. Не боїться габаритів суперника – буквально всі його попередні суперники сильно більші. А переміг лише один – той, що був кращим, як боксер.

Тому візуально шанси 50 на 50 з легким ухилом у бік претендента. Через його навички. Все ж, влучання Вальдеса не вибачають помилок, які Наваррете робить в атаці. А вони є регулярними.

Але не можна бути певним, що, якщо Емануель витримає удар, то Оскар витримає темп, який той може задавати. Скоріш навіть не витримає, враховуючи кількість та важкість ударів.

Звідси і інтрига, і мексиканська рубка. Все, як ми любимо.

Поєдинок Емануель Наваррете – Оскар Вальдес відбудеться в ніч проти неділі, 13 серпня, у Глендейлі (США). Орієнтовний початок бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.