Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2023, 02:10
6553
27

Почому підписка? Динамо, Дніпро-1, Зоря можуть приєднатися до телепулу

Діапазон цін за перегляд матчів УПЛ складатиме від 50 до 100 грн на місяць

| Оновлено 12 серпня 2023, 02:10
6553
27
Почому підписка? Динамо, Дніпро-1, Зоря можуть приєднатися до телепулу
УАФ

Клуби «Динамо», «Дніпро-1», «Зоря» можуть приєднатися до телепулу, інформує KDK. У повідомленні джерела йдеться про новини щодо телетрансляціій УПЛ:

11 клубів змінюють платну модель. Коли клуби погодились піти під крило MEGOGO, планувалось, що восени телепул буде продаватись по системі pay-tv – ОТТ-платформи заплатять клубам якісь невеликі кошти за не ексклюзивні телеправа і спробують заробити на тому, що завдяки трансляціям УПЛ більше людей оформлять підписку на їхню платформу (або ж ціна на підписку зросте).

Але клуби хочуть все-таки повернутись до початкової ідеї pay-per-view – коли за трансляції платить глядач напряму. Тобто ОТТ-платформи не будуть платити за телеправа, зроблять окремий від загальної підписки на платформу розділ УПЛ, за який глядачу потрібно буде доплачувати, і будуть отримувати свій дохід у вигляді комісії (до 30%).

Така сама система планується на ютубі – канал, на якому трансляції будуть доступні за системою спонсорства. Враховуючи, що це вже зробив Рух (тільки з безкоштовним доступом), отримаємо одразу два канали УПЛ-ТБ на ютубі.

Скільки це коштуватиме і чи принесе прибуток клубам. Питання ціни підписки все ще обговорюється. Діапазон – 50–100 грн на місяць. В планах різні пакети – місячна підписка, на сезон і на одну гру. 1–2 матчі в турі будуть транслюватись у відкритому доступі, тобто безкоштовно.

Але є великі сумніви, що ця система принесе прибуток вже цього сезону. Клуби планують залучити 50 тисяч підписників. Навіть якщо рахувати по 75 грн з кожного глядача щомісяця (що вже дуже оптимістично), третину доведеться віддати ОТТ. Виходить приблизно 24 млн грн доходу за сезон. Тоді як витрати на продакшн – майже вдвічі більші, близько 45 млн грн. Можливо, вдасться покрити дефіцит завдяки рекламодавцям, але це ще не факт.

Втім, система pay-tv теж не гарантувала прибутків, і вона дає платформам можливість диктувати свої умови. Pay-per-view – більш перспективна система для клубів. Грубо кажучи, чим цікавіший продукт вони будуть створювати на полі, тим більше зароблятимуть в майбутньому.

Ходять чутки, що 3 клуби (Динамо, Дніпро-1, Зоря) розглядають варіант приєднатись до телепулу вже цього року. Є підтвердження цієї інформації з кількох джерел. Пристрасті наче вщухли – і оточення Коломойського вже не підозрює, що це проект Шахтаря. Якщо це станеться, всі розрахунки по телепулу набудуть абсолютно інших, куди більш оптимістичних значень. Та й Руху з Минаєм не буде сенсу залишатись осторонь.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 18:29 9
Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
antt
Тобто тепер весь український футбол обмежать для перегляду до 50 тисяч фанів (бо хто ж буде за таке платити) тобто кожного тисячного українця. А всі інші не побачать ані "цента" такого видовища як упл яке деколи можна дивитися на уніані і 2 плюс 2. Після легіонеризація наших футболістів цього року коли багато з них подалися в Європи і рівень нашої ліги Дуже знизився платна модель немає ніякого сенсу. Тим хто не збирається тим користуватися тим більше.
Ostrov Khortitsa
это сумма, которую будут платить подписавшемуся на просмотр?
Олексій Коваль
за це лайно платити???
Віталій Ткачук
Який телепул? Всі бачили як ви зіграли в єврокубках, ніхто за це дійство платити не схоче. 
Mr Voevudskiy
Смотрите платно сами эту шляпу)
Gargantua
то есть даже при крайне оптимистичном прогнозе в 50 тыс подписчиков проект глубоко убыточен.
судя по телодвижениям пула Коломойского телетрансляции даже рейтинговых клубов тоже убыточны.
поздравляю тебя, Шарик.
avk2307
Ще місяць назад писав, що якщо вирішать питання продакшн та коментаря іДК і Дніпро і Зоря можуть приєднаться.
Ну всім же зрозумілий був сенс кАналу Футбол:
є право на картинку і будем коментувати як хочемо і показувати те що потрібно власнику.
Иван Качура
Потім буде інший монополіст, а схема така ж: плати за підключення, потім дань щомісячно, ось так до наступного монополіста. 
SandroKing
Его бесплатно не хочется смотреть. Посмотрел Оболонь-Динамо 10 минут и выключил. А они на этом ще и заработать хотят.
didora
Оп'ять за рибу гроші. Який в х.......я телепул??? Грать немає кому. Всіх розпродали а тепер кого дивитися - аматорів. Молодь хай грає а ми просто переглянемо. А дивитися там нічого!!! Це і дураку видно. Недавні євроматчі це показали.
VARioR
Проблема, насамперед, в доступності, а не в оплаті. Не всі мають кабельне ТБ,  не всі мають змогу підключити відповідні пакети, не у всіх стабільний швидкісний інтернет, а тут ще деякі матчі будуть, мабуть, по окремій підписці. От вони порахували, що приблизно, знайдеться 50 тис. підписників, які зможуть дивитись. Хтось знає скільки було переглядів , коли трансляції були у вільному доступі? Відверто кажучи я і безкоштовно не хочу на це дивитись, тільки хіба що матчі, коли гратимуть між собою,так звана, топ четвірка.Бо якщо є можливість і час краще переглянути АПЛ.