Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 серпня 2023, 07:39
4021
0

Пол vs Діас – місматч, але це непогано для боксу. Джейк привертає увагу

Але інтриги тут чекати точно не варто

| Оновлено 06 серпня 2023, 07:39
4021
0
Пол vs Діас – місматч, але це непогано для боксу. Джейк привертає увагу
Getty Images/Global Images Ukraine

Американський блогер та боксер Джейк Пол (6–1, 4 КО) повертається після першої в кар’єрі поразки. На початку року він вперше пішов програвшим з рингу, а тепер знову боксуватиме проти популярного представника єдиноборств. І знову – змішаних єдиноборств.

Джейк боксуватиме проти Нейта Діаса – колишнього бійця UFC. Для якого цей поєдинок – дебют у боксі.

Джейк вперше програв у лютому 2022 року. Його переміг брат Тайсона Ф’юрі

Джейк Пол дебютував у боксі у 2020 році. Від початку це виглядало, як проект блогера, який просто вирішив хайпонути. Перші два поєдинки – проти інших блогерів зі швидкими нокаутами. Але чим далі, тим більше ставало зрозуміло, що Пол все ж цікавиться боксом більше, ніж на декілька поєдинків.

Він найняв собі професійних тренерів із фізичної підготовки, повноцінно тренується, спарингує та увірвався в організацію професійних поєдинків. Пол побачив, що боксу не вистачає екшену, не вистачає історій, які він чудово продає.

У підсумку Джейк покликав у свою промоутерську компанію Аманду Серрано та організував їй топовий поєдинок проти Кеті Тейлор. Та продовжив вести абсолютну чемпіонку світу далі.

За цей час Джейк Пол побив декількох бійців ММА. Бена Аскрена (технічний нокаут у 1 раунді), Тайрона Вудлі двічі (розділеним рішенням суддів та нокаутом у шостому раунді), Андерсона Сільву (рішенням суддів з нокдауном в останньому раунді). Після цього Пол нарешті зустрівся з першим боксером в кар’єрі. Вибір впав на Томмі Ф’юрі – двоюрідного брата Тайсона.

Формально цей поєдинок продавався, як перший бій Пола проти реального боксера. Насправді ж до цього моменту різниця між Томмі Ф’юрі та Джейком Полом була лише у тому, що Томмі боксував проти таких самих боксерів, а Джейк – проти бійців ММА.

Ну, от серйозно. Томмі бив виключно ноунеймів. Наприклад, його другим суперником став спортсмен з рекордом 0–26–2. А за весь час Ф’юрі бив суперника з позитивним рекордом один раз – просто перед зустріччю проти Джейка. Тоді Томмі побив Даніеля Боціанськи.

Тож формально це був перший бій проти боксера. А реально – зустріч бійців, які однаково били посередніх боксерів. Просто у Джейка суперники були хорошими бійцями, але без досвіду боїв без ніг, колін, ліктів та боротьби.

Чи треба казати, що шоу було посереднім? В плані боксу. Хлопці далекі від майстерності і навичок, близьких до того, чим хочеться насолоджуватись. Ну, не Теренс Кроуфорд, зрозуміло. Але від першого раунду було ясно, хто все ж займається боксом довше.

Томмі Ф’юрі з перших раунді почав працювати джебом. Своєрідним таким, не найкращим, але прямим та точним. Проти Джейка Пола цього було цілком достатньо. Прилітало смачно і регулярно, колишній блогер все ніяк не міг пробратись через передню пряму руку. Згодом американець хід поєдинку дещо вирівняв, але успішним протистояння назвати точно не можна було. Причому, для обох. Тому що «справжній боксер» пропускав оверхенди не гірше за інших опонентів.

Проте поразка не вплинула на Джейка. Ні психологічно, ні фізично, ні на його резюме. Про яке резюме взагалі можна говорити, коли людина досі сприймається усіма, як не боксер? Пол спокійно продовжує запалювати для своєї, доволі великої, аудиторії і спокійно продовжує робити грошові поєдинки.

Його наступним опонентом стане Нейт Діас. Американець, колишній боєць UFC. Хайповий, з серією чудових перемог. Улюбленець певної частини фанатів UFC та загалом ММА. Протилежна частина його скоріш сильно не любить, ніж ставиться спокійно. Тому що гангстерська історія і всі оці бандитські розбірки не близькі частині фанатів.

А найцікавіше, що Нейт жодного разу не боксував. Так, він вміє і битись, і боротись. Але це взагалі не те ж саме, що і бокс. При цьому Діасу доведеться боксувати десять раундів проти молодого суперника, який явно працював у залі весь цей час.

Хто фаворит?

Очевидно, що Джейк Пол. На нього можна поставити за 1.22. На суперника – за 4.50. І відверто важко вигадати, чому Пол має програти цього разу.

Нейту 38 років – він на дванадцять років старший за суперника. Діаз ніколи не боксував. Бився в ММА, але його ударну техніку важко назвати настільки унікальною, щоб вона добре лягла на бокс. Це не Андерсон Сільва.

Востаннє Нейт бився у 2022 році – побив ветерана Тоні Фергюсона. А точніше, упіймав його на самбішн. А перед цим програв двічі – Хорхе Масвідалю та Леону Едвардсу. Рішенням суддів та технічним нокаутом.

З іншого боку, Джейк Пол працював без зупинки. Казав, що після поразки почав усе заново. Заново навчався, заново набирав форму. Як мінімум друге вийшло чудово. На всіх відео Джейк виглядає ще більш по-бійцівські: сухий, потужний, сильний та великий. Нейт же і є Нейт. Тренується з цигаркою в зубах, робить вигляд, що йому все одно. Друге, скоріш за все, так і є. Для Діаса це хороший заробіток, але не схоже, щоб він ставився серйозно до протистояння.

Ви точно спитаєте, навіщо це. Ну, тобто для чого загалом шоу, в якому молодий блогер б’є ветерана єдиноборств, який має купу чудових поєдинків позаду?

Все ж Пол – не зло, а продукт сучасного боксу. Спорту, в якому організувати великі поєдинки дуже і дуже непросто. Ф’юрі та Усик домовляються довго і не факт, що домовляться. Вайлдер та Джошуа то боксують один з одним у грудні, то у січні. Спенс і Кроуфорд зустрілись хіба через п’ять років після моменту, коли їхнього протистояння очікували.

Джейк робить гучні заголовки, гучні протистояння, на які реагують. Бокс дивиться абсолютно інша аудиторія, у тому числі і через нього. А він вже ставить в андеркард людей, які точно варті уваги – ту ж Аманду Серрано.

І тому не так вже й погано, що Пол і Діас зустрінуться. Нейт заробить багато грошей, а потім, ймовірно, повернеться до UFC. Там він хоче ще раз зустрітись із Конором Макгрегором і знову добре заробити.

А Пол проведе великий вечір, приверне увагу до Аманди Серрано та молоді в андеркарді. Звучить не так вже й погано.

У ніч на 6 серпня на арені American Airlines Center у Далласі (США) відбудеться вечір боксу, у головній події якого зустрінуться блогер Джейк Пол та екс-зірка UFC Нейт Діас. Пряма трансляція шоу розпочнеться 6 серпня о 03:00 ночі за Києвом, а головний бій очікується приблизно о 06:00 ранку. У прямому ефірі подію покаже стрімінг DAZN.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.