Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 04 серпня 2023, 11:16
202
0

Андрій ВОЙНАЛОВИЧ: «Хочемо досягти максимального результату»

Форвард збірної України розповів про підготовку до серпневих матчів

| Оновлено 04 серпня 2023, 11:16
202
0
Андрій ВОЙНАЛОВИЧ: «Хочемо досягти максимального результату»
ФБУ

Форвард БК «Прометей» та збірної України Андрій Войналович розповів про підготовку до серпневих матчів пре-кваліфікації Олімпійських ігор, які відбудуться у Стамбулі 12-20 серпня. Войналович поділився враженнями від тренувального процесу та оцінив виступ команди в контрольних зустрічах проти Литви та Швеції, в якій Андрій став автором переможного влучання.

Розкажи, як проходить тренувальний процес на цьому зборі?

Від самого початку, ще перед стартом збору, тренер з фізпідготовки Олексій Коновалов зробив індивідуальний план для кожного гравця. Щоб ми мали базу фізичної підготовки, адже часу не так багато.

На зборі перші тижні ми вранці більше працювали в технічному плані: працювали по групах — маленькі та великі, плюс тренажерна зала, плюс працювали над взаємодіями із новим тренером. Вечірні тренування більше були ігрові: награвали комбінації, корегували нашу гру, адже було багато нового. Шукали і шукаємо, що працює, а що ні.

Ти працював із Віталієм Степановським в «Хіміку». Наскільки схожий процес у збірній із тим, що було в Южному?

– Можу сказати, що хлопці, які раніше вже працювали із тренером, швидше вливались у процес. Вони знають його вимоги, деталі тренувального процесу.

Якщо порівнювати роботу із Айнарсом Багатскісом, в чому ключові відмінності у підході нового головного тренера?

– Головна відмінність в тому, що зараз в команді великий фокус на захисті. Ми намагаємося грати агресивно, не дозволяти супернику відпочивати, щоб вони постійно відчували тиск. Ну і, звичайно, відрізняється дисципліна, вона зі Степановським стала суворішою.

Які у тебе залишились враження від перших контрольних матчів проти Литви та Швеції?

– Прикро, що ми відпустили литовців у третій чверті. Поки були свіжі, все було добре, але потім почали робити помилки, а Литва досвідчена команда, в якій гравці грають на високому рівні, і вони відразу нас покарали. Але ми зробили роботу над помилками, плюс у нас був такий календар, в якому ми грали на тлі втоми. Зараз намагаємось зробити максимум, щоб потім було легше в офіційних матчах.

Щодо матчу зі Швецією, ми підготувались, подивились відео, визначили, що треба виправити. Ми робимо все, щоб з кожною грою команда ставала сильнішою.

Наскільки для тебе став особливим момент із переможним влучанням наприкінці матчу зі Швецією?

– В першу чергу, треба сказати, що тренер ставить за мету перемагати в кожному матчі — не важливо, контрольний він чи офіційний. Звичайно, приємно, що я забив переможний кидок, але глобально для мене це нічого не змінює. Попереду багато роботи і сильні суперники.
Чи були раніше в кар’єрі переможні кидки? Так, в цьому сезоні були, коли «Тарту» грав на виїзді проти команди «Брно», і там я теж на останніх секундах підібрав м’яч і забив переможний кидок.

Який в команді настрій перед серпневими матчами пре-кваліфікації Олімпіади?

– Всі хлопці налаштовані дуже серйозно, всі розуміють, що представляють Україну. Ми хочемо зіграти якнайкраще — досягти максимального результату. Щоб це була не одна випадкова перемога, а щоб ми впевнено йшли вперед, якомога далі по турнірній сітці, – сказав Войналович.

В рамках групового раунду пре-кваліфікації Олімпіади суперниками збірної України стануть команди Туреччини, Болгарії та Ісландії.
Для виходу до основного кваліфікаційного турніру Україні потрібно стати однією з двох кращих на груповому етапі, а далі виграти плей-оф, який стартує з півфіналу. Лише переможці пре-кваліфікаційних турнірів отримають місця на олімпійському кваліфікаційному турнірі.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шахтар провів двосторонку, готуючись до другої гри з Чорноморцем
Футбол | 04 травня 2024, 04:32 0
ВІДЕО. Шахтар провів двосторонку, готуючись до другої гри з Чорноморцем

Гірники за п'ять днів проводять два поєдинки з одеською командою

Плей-оф НБА. Індіана та Нью-Йорк відправили Янніса та Ембіїда у відпустку
Баскетбол | 03 травня 2024, 08:47 1
Плей-оф НБА. Індіана та Нью-Йорк відправили Янніса та Ембіїда у відпустку

Мілуокі та Філадельфія програли серії першого раунду

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.