Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 24 серпня 2023, 13:13
758
0

Ігор КИСЛОВ: «Порадив би Ворсклі не грати в Горі від оборони»

Колишній гравець полтавської команди – про другу гру з «Ділою» у кваліфікації ЛК

| Оновлено 24 серпня 2023, 13:13
758
0
Ігор КИСЛОВ: «Порадив би Ворсклі не грати в Горі від оборони»
ФК Ворскла Полтава

Сьогодні, 3 серпня, футболісти полтавської «Ворскли» у матчі-відповіді кваліфікаційного раунду Ліги конференцій поміряються силами в грузинському місті Горі з «Ділою». Нагадаємо, тиждень тому в польському Тихи підопічні Віктора Скрипника вирвали у суперника перемогу з рахунком 2:1.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній нападник «Ворскли» Ігор Кислов поділився враженнями від першого протистояння цих клубів та оцінив шанси полтавчан у сьогоднішньому матчі в Грузії.

– Думаю, що в Тихи справедливішим був би нічийний підсумок, – зазначив Ігор Кислов. – Все ж, тривалий час умови диктувала «Діла». Але слід віддати належне футболістам «Ворскли», які після пропущеного голу додали обертів і не тільки вирівняли становище, а й в компенсований час схилили шальки терезів на свій бік.

– Що сподобалося і не сподобалося вам в діях «Ворскли» в Тихи?

– Необхідно похвалити хлопців за проявлений характер, за те, що пропустивши гол, не збилися на примітивний навал, а методично розхитували оборонні редути грузинів і таки знайшли найкоротший шлях до їхніх воріт.

Що не сподобалося? Занадто багато часу полтавчани провели в захисті. Втім, можливо такою була установка на гру, передусім, не пропустити, а в контрвипаді-забити. Але з цього нічого не вийшло. І тільки, коли взяли м'яч під контроль, то в позиційному наступі довели свою силу.

– Перед початком сезону «Ворсклу» залишили провідні виконавці – Сефері та Кравець. Це серйозні втрати?

– Так. Це універсальні гравці, які можуть ефективно діяти на кількох позиціях. Щоб знайти їм рівноцінну заміну, потрібен час і кошти.

– Після відходу Сефері тепер атакуючий потенціал «Ворскли» залежить від вправності Степанюка, який останнім часом не діяв на вістрі наступу.

– Нічого страшного, Руслан-досвідчений нападник і, переконаний, він швидко відновить старі навички і впорається з роллю, як то кажуть, наконечника.

– Як ви в відсотках оцінюєте шанси «Ворскли» в матчі-відповіді?

– 60 на 40 на користь полтавчан. Все ж, як на мене, рівень підготовки підопічних Віктора Скрипника-вищий. Тільки порадив би полтавчанам не грати так, як до пропущеного голу в Тихи. Навпаки, треба зі старту запропонувати господарям високий темп й постаратися забити швидкий гол. А вже потім, коли грузини кинуть в наступ великі сили, аби відігратися, впіймати їх на разючій контратаці. «Діла» не справляє враження непрохідного опонента.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.