Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 30 липня 2023, 10:17
10900
16

Україна знову програла Туреччині у вирішальному матчі

Втретє за три роки підопічні Угіса Крастіньша не можуть подолати турецький бар'єр

| Оновлено 30 липня 2023, 10:17
10900
16
Україна знову програла Туреччині у вирішальному матчі
CEV

Сьогодні у столиці Катару місті Доха проходять півфінали Кубку претендентів з волейболу (FIVB Volleyball Challenger Cup) серед чоловіків. Першими на майданчик вийшли збірні України та Туреччини.

Українці невдало розпочали цей поєдинок, поступаючись на початку стартового сета 1:6, 2:7. Але поступово підопічні Угіса Крастіньша знайшли свою гру і вже до середини партії наздогнали суперників 12:12, а потім повели 16:12. Далі у сеті наші волейболісти лише збільшували перевагу, завершивши її з рахунком 25:18.

У другій партії вже українська команда швидко вийшла вперед 5:2, 10:7 та навіть 16:11. Проте рано наші хлопці повірили у свій успіх, дозволивши туркам спершу скоротити відставання 19:18, після чого взагалі зрівняти рахунок 21:21. Більше того, незабаром збірна Туреччини заробила подвійний сетбол і з другої спроби досягла необхідного для себе результату 25:23.

Натхненні позитивними емоціями від успіху у другому сеті, турецькі волейболісти в третій партії одразу повели 5:1, 8:5. Українцям знову треба було показувати характер, щоб виправити ситуацію. Але скоротивши відставання до мінімуму 9:8, наші знову відпустили опонентів на досить пристойну дистанцію 15:10, 18:12. Врятувати цю партію вже було проблематично – 25:17 на користь турецької збірної.

Більше українським волейболістам не можна було програвати, бо інакше про Лігу націй можна було забути. Але й суперники зовсім не мали наміру віддавати свою перевагу. Тож у четвертій партії боротьба йшла рівна зі змінним успіхом, то одна команда виходила вперед, то інша. Так тривало до рахунку 15.15. А потім українці почали йти у відрив – 17:15, 19:16, 22:16 і, нарешті, 25:19.

Таким чином, питання про переможця півфіналу вирішувалося на тай-брейку. Його українці почали просто катастрофічно 0:5, а до середини партії рахунок був 4:8. Але у другій половині сету нашій команді вдалося нав'язати боротьбу та скоротити відставання до мінімуму 8:9, 10:11. На жаль, надто багато очок віддали наші гравці на старті тай-брейку і це позначилося наприкінці – 13:15.

Склад збірної України у цьому поєдинку був таким: Ілля Ковальов (набрав 14 очок), Дмитро Терьоменко (9), Олег Синиця (5), Олег Плотницький (22), Юрій Семенюк (11), Василь Тупчій (17), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий.

Кубок претендентів ФІВБ. Чоловіки
Доха (Катар). 29 липня
Півфінал
Туреччина – Україна

3:2 (18:25, 25:23, 25:17, 19:25, 15:13 )

ТУРЕЧЧИНА – УКРАЇНА. ТЕКТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

У другому півфіналі трохи пізніше зіграють збірні Катару та Чилі.

Завтра в неділю 30 липня збірна Туреччини зіграє у фіналі турніру, а Україна боротиметься лише за 3 місце, яке, за великим рахунком, вже нічого не дає. Втретє за три роки наші волейболісти спотикаються на турецькому бар'єрі. Двічі у фіналі Золотої Євроліги та ось зараз у півфіналі Кубка претендентів. Дуже шкода.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ КУБКУ ПРЕТЕНДЕНТІВ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 06 травня 2024, 11:30 9
Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Рауль ЛОСАНО: «Приїхав допомагати українцям, але не всі це прийняли»
Волейбол | 05 травня 2024, 07:10 3
Рауль ЛОСАНО: «Приїхав допомагати українцям, але не всі це прийняли»

Новий головний тренер збірної України дуже здивований вчинками деяких наших волейболістів

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
По моєму тренер досяг стелі з цією командою. Пора щось змінювати
Stanislav Matusevych
Так і не можемо ми грати під психологічним тиском. Знову після постійних протестів турків та фактично їхніх трибун гра після середини другого сету розвалилася. Четвертий ще вдалося видряпати, але на таї розпочали з 0:5, і дістати турків уже не вдалося. Що з цим робити, Крастіньш, схоже, не знає, тому черговий важливий турнір програно. Гравці якісні, а тренера, здається, час змінювати.
User Bravis
Україна не росія,  волейбол не футбол.  Тут трішки інше, хлопці грали нормально,  дві команди однакового рівня, коли кажете хлопці не дали 100%, не так переживали, подають багато в сітку, то ви напевно трохи далекі від цього виду спорту, а дивитись гру через призму очок на табло.  Так, нашій сбірній багато працювати до еліти, але сбірна дуже добра.  
P.S.  коментатори також трохи профани. 
Обсервер Влад
Повинні були спокійно 2 сет закривати і турки би уже не оклемались. Але незрозумілий розслабон і провал в середині 2 сету - і турки ментально воскресли і передавили наших психологічно у решті матчу. На такому рівні концентрацію не можна втрачати ні на мить, за що українці і поплатились.
maksimisgreat
Як на мене, наші зіграли краще, ніж в попередньому матчі з турками.
Хлопці билися до останнього.
Але трибуни були практично домашні для турків.
Дякую нашим хлопцям за боротьбу та Угісу Крастіньшу за те, що вивів нашу збірну на новий рівень.
miro
Володимир Плавіцький
Питання в якості індивідуальної та колективної гри. Без наукового забезпечення покращити гру складно. Тренер оперативно погано управляє грою. Тупчій скільки очок дав для Турції? Чому тренер не заборонив силові подачі. І це не тільки в цій грі.
Не має різноманітності - ні подач, ні передач - багато суєти. Якщо не йде гра - робити треба заміни, їх ще треба робити тому - щоб не було втоми - звідси помилки. Турція постійно давала відпочинок.  Тільки відповідальний момент - ми помогаємо противнику - не має відповідальності. Скільки треба часу, щоб зрозуміти - якщо потужний блок - треба перекинути. а не бити, а потім цю помилку постійно повторювати. Чому не граємо через центр з короткого пасу - коли грали (мало) так, все виходило.  Як можна було розфукати другу партію - турки були не в рівновазі - чому ми не боримося за свої очки, а даруємо так легко, а потім героїчно пробуємо ці помилки виправляти. Чому  ніякої роботи по покращенню подач не було зроблено. Чому , як противник робить скидку - це видно - не зробити крок вперед - а проспати , а потім стрибати без толку. Обідно - що в ігрових видах у нас одні проблеми - успіх в якості простих дій - не треба щось видумувати - як часто ми не могли простий мяч перевести на ту сторону, а би били за поле - яку треба закінчити академію. Рішення одне - цей тренер потенціа вичерпав - якщо хочемо покращити гру - треба думаючого тренера  і перемагати потрубно не противника , а себе!
Nostradamus
То про шо я вчора і писав. Багато подарованних очок на подачі. Як тільки при 16-11 в другій партії пропадає подача, гра розклеюється одразу у всієї команди... + до того гра в нападі стала одноманітною, зв'язуючий роздавав тільки на фланги, де турки крили зтроєним блоком. В 4 партії, Крастіньш вніс зміни в тактику і це дало плоди. Додались атаки з другої лінії. 
Ну а в 5 сет пригадали всіх своїх бісів.. Знову ті ж подарунки на подачах і прямолінійні атаки зліва і справа через Олега і Василя, яких турки лускали блоком, як насіння. 
Wlad West
Надо срочно уходить с 13-го рейтингового места, застряли на нем. Турция, кста, 12 -я.