Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 04 вересня 2023, 01:59
1316
0

Пор’є проти Гейджи за пояс Масвідаля – бій, що інтригує та запалює

Впасти може кожен у будь-яку секунду, але є фаворит

| Оновлено 04 вересня 2023, 01:59
1316
0
Пор’є проти Гейджи за пояс Масвідаля – бій, що інтригує та запалює
Getty Images/Global Images Ukraine

На турнірі UFC 291 відбудеться реванш та ймовірно повтор одного з головних поєдинків 2018 року. Дастін Пор’є (29-7) та Джастін Гейджи (24-4) зустрінуться у майже чемпіонському поєдинку – вони битимуться за титул BMF, який донедавна належав Хорхе Масвідалю.

Не дивлячись на наявність у карді не менш гучного протистояння Блаховича проти Перейри, саме цей бій викликає найбільшу цікавість у фанатів.

У 2018-му Пор’є та Гейджи влаштували скажений махач. Але переміг кращий боєць

Навесні 2018 року Дастін Пор’є та Джастін Гейджи зустрілись вперше. Пор’є – після перемоги над Ентоні Петтісом, якого він упіймав на сабмішн. Гейджи вийшов одразу після поразки. До цього Джастін програв Едді Альваресу нокаутом.

Getty Images/Global Images Ukraine. Дастін Пор’є

Якщо є бійці, стилістично створені один для одного – то це саме Джастін та Дастін. Три максимально насичені раунди із влучаннями з обох боків. Але переміг найкращий з цих двох бійців. У четвертому раунді Пор’є таки знайшов шлях – забив Гейджи на 44-й секунді раунду.

Після цього кар’єри обох пішли ще більше вгору. Дастін розбив Едді Альвареса – технічним нокаутом. Потім Макса Голловея рішенням суддів, скільки б той не називав себе найкращим ударником UFC. І вийшов на Хабіба Нурмагомедова.
На жаль, той бій не склався. Нурмагомедов домінував, а потім у третьому раунді заборов суперника.

Гейджи не програвав рівно до поєдинку проти того ж бійця. Після поразки Джастін повернувся перемогою над Джейсом Віком. Після цього нокаутував Едсона Барбосу. Наступні дві жертви також постраждали достроково. Спочатку був розбитий Дональд Серроне. Після цього – ще один ветеран Тоні Фергюсон – технічним нокаутом у п’ятому раунді.

У 2020 році Хабіб Нурмагомедов вийшов і проти Гейджи. Джастін показав ще менше за Пор’є. І хоча Нурмагомедов каже, що сильніше за Гейджи його ніхто не бив, той програв ще раніше – сабмішном у другому раунді.

З того моменту у Гейджи три поєдинки та дві перемоги. Джастін розбив Майкла Чендлера рішенням суддів у скажених розмінах протягом трьох раундів. А потім програв – Чарльзу Олівейрі майстерним сабмішном у першому раунді. Проте повернення склалося – був битий Рафаель Фізієв. Причому, дуже упевнено та на класі.

Кар’єра Пор’є – майже повтор кар’єри суперника. Він повернувся після Хабіба перемогою – розбив Дена Хукера. Потім було ще дві перемоги – створив проблеми для Конора Макгрегора. Спочатку нокаутував. Потім довів до зламаної ноги.

А потім програв – також Чарльзу Олівейрі і також сабмішном на шию. Після чого повернувся, щоб зустрітися з тим самим суперником, що й Гейджи раніше – перебив Майкла Чендлера.

Сама доля привела цих бійців до реваншу. Вони знаходяться поруч у рейтингах – Пор’є другий, а Гейджи третій у легкій вазі. Фанати точно хотіли б побачити їхнє повторне протистояння. Головне питання – як запхнути такий бій у номерний турнір, якщо на кону не стоятиме титул. Адже номерні турніри – це про поєдинки за пояси.

Тут в нагоді стала пенсія Хорхе Масвідаля, на яку відправився ветеран після останньої поразки. Він перший час мав титул BMF, який був створений спеціально під їхнє протистояння з Нейтом Діасом.

Титул ніколи не був розіграний, не дивлячись на те, що фанати вимагали цього. Дійсно, інші поєдинки чи суперники Масвідаля навряд дотягували до хайповості цього поясу. Чи відповідають Пор’є і Гейджи статусу поясу BMF – велике питання. Але їхні беззаперечні шоу у клітці точно варті нагороди.

Тобто, формально на кону номерного поєдинку турніру UFC 291 не стоятиме титул чемпіона. BMF – це добре, але це більш подарунковий титул, ніж повноцінний. З іншого боку, переможець цього протистояння гарантовано претендуватиме на бій проти переможця іншого реваншу – Махачєв вдруге зустрінеться з Чарльзом Олівейрою. Сподіваємось, саме бразилець поїде додому з титулом.

Хто фаворит?

Все закономірно. У другому поєдинку фаворитом є той, хто переміг у першому. На Дастіна Пор’є можна поставити за 1.71, а на Джастіна Гейджи – за 2.20. Різниця не гігантська, але відчутна.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чому ж так? Безумовно, Джастін б’є дуже сильно. Найсильніше в кар’єрі Хабіба і загалом його удари відчуваються навіть через екран. Влучання руками, лоу-кіки, вибивання ніг – все це створює проблеми опонентам регулярно та часто. Чи може він побити Пор’є? Звісно ж, так.

Чому тоді фаворитом є Дастін? Тому що він кращий в цілому. Він точно краще бореться, міцно б’є і заодно дуже точний. Пор’є – страшенно дисциплінований. Він не нервує, робить свою справу, спокійно та методично розбиває у стійці.

Коли у поєдинку проти більш різностороннього Конора Макгрегора все йшло не за планом, американець не нервував. Він гнув свою лінію, працював над тим, що планували з тренерами, і довів до результату. Причому, двічі.

Якщо доведеться боротись, Дастін і тут дещо кращий. Для обох бійців боротьба – не найбільш комфортна дисципліна, але Пор’є почуває себе там сильно краще за опонента. Тому Гейджи перебиратися в партер не варто.

А от що варто робити – лупити з дистанції. Влучати, рухатись, відбивати ноги. Бути таким самим зібраним, але ще жорсткішим. Пробиватимуть обидва. Питання у тому, хто буде ефективнішим за візаві.

Попередньо виглядає так, що Дастін. Він все ж більш спокійний та зосереджений. Але у такому поєдинку все може змінитись. У будь-який момент Гейджи може влучити і завернути роботу на свій лад.

Буде цікаво. Динамічно. Можливо, з переходом наближення фінального результату від одного бійця до іншого. Буде так, як люблять фани UFC, що далеко не завжди може дати їм чинний чемпіон.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.