Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 30 липня 2023, 10:18
10652
4

Україна перемогла Хорватію і стала другим півфіналістом Кубку претендентів

В боротьбі за вихід до фіналу турніру підопічні Івана Пєткова зустрінуться зі збірною Франції

| Оновлено 30 липня 2023, 10:18
10652
4
Україна перемогла Хорватію і стала другим півфіналістом Кубку претендентів
CEV

Зіграно другий чвертьфінальний матч Кубку претендентів з волейболу (FIVB Volleyball Challenger Cup) серед жінок. Як і перший поєдинок, у якому грали збірні Франція та В'єтнам, він пройшов в місті Лаваль. Цього разу на майданчик вийшли команди України (переможці турніру Золотої Євроліги цього року) та Хорватії, яка вибула з Ліги націй.

Стартовий сет наші волейболістки розпочали не зовсім вдало, поступаючись суперницям 4:6. Проте, взявши чотири очки поспіль, збірна України вийшла вперед 8:6 і далі вже лише нарощувала свою перевагу. У середині партії українки вели 14:10, а завершили її із перевагою у десять очок – 25:15.

В першій половині другого сету хорватська команда показала, що не дарма виступала цього сезону у Лізі націй. Вона постійно була попереду аж до рахунку 10:14 на її користь. Але те, що далі створили українки, на такому високому рівні трапляється дуже рідко. Наші волейболістки виграли 10 (!) очок поспіль і повели 20:14. Підсумковий рахунок другого сету виявився таким самим, як і в першому 25:15.

Здавалося, що тепер залишилося лише дотиснути суперниць, які, висловлюючись боксерською термінологією, опинилися у нокдауні. Однак у третій партії цього не вийшло. До честі хорватської збірної, вона знайшла в собі сили повернутися у гру і зуміла відіграти один сет – 18:25.

У четвертому сеті українки повели 5:2, 7:4, але хорватки ніяк не збиралися здаватися та вирівняли становище 7:7. Рівна гра тривала до рахунку 15:15, а потім наші волейболістки все ж таки пішли у відрив 17:15, 21:17 і довели справу до перемоги 25:19.

Збірна України виступала у такому складі: Олександра Міленко (набрала 17 очок), Анастасія Крайдуба (19), Юлія Димар (13), Світлана Дорсман (7), Дарія Шаргородська (2), Анастасія Маєвська (8), Христина Нємцева (ліберо) - Стартовий. На заміну виходили – Надія Кодола (1), Діана Мелюшкіна (0).

Кубок претендентів ФІВБ. Жінки
Лаваль (Франція). 27 липня
Чвертьфінал
Україна – Хорватія

3:1 (25:15, 25:15, 18:25, 25:19)

УКРАЇНА - ХОРВАТІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Тепер у півфіналі у суботу 29 липня збірна України зустрінеться із волейболістками Франції.

А завтра у п'ятницю 28 липня пройдуть ще два чвертьфінали:

Мексика – Швеція
Колумбія – Кенія

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ КУБКУ ПРЕТЕНДЕНТІВ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

По-крупному і без напруги. Динамо в Києві розгромило Верес
Футбол | 01 травня 2024, 17:27 190
По-крупному і без напруги. Динамо в Києві розгромило Верес

Команда провели на «Лобановського» відкладений матч 5-го туру УПЛ

Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі
Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0
Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Непоганий матч: у жодному з трьох виграних сетів не випустили хорваток з двадцятки. А у другій партії взагалі після 10:14 виграли 15 очок з наступних 16-ти. Куражна команда, яка має шанси дістатися Ліги Націй за умови дещиці фарту.
Михайло Дончик
Як би не  помилки наших дівчат , особливо на своїх невдалих  подачах, хорватки жодного сета не виграли б.. Хорватки  змогли  скористатися такими " подарунками" від нашої  збірної  лише в одній партії...Якщо наші дівчата не зроблять з цього висновки , то з французькою збірною такий номер не пройде...Збірна Франції більш сильніша та досвідчена ніж зб. Хорваті. Тож, потрібно на наступну гру гру бути максимально сконцентрованими , мотивованими та не припускатися помилок при своїх подачах...