Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 27 липня 2023, 10:19
2469
11

Глава МЗС Угорщини: «Участь рф в ОІ може сприяти миру в Україні»

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто видав скандальну заяву

| Оновлено 27 липня 2023, 10:19
2469
11
Глава МЗС Угорщини: «Участь рф в ОІ може сприяти миру в Україні»
Facebook. Петер Сійярто

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вирішив поділитися власними міркуваннями про миротворчу силу спорту та те, як це пов'язано з повномасштабною війною рф проти України.

Про це Сійярто повідомив у Facebook після зустрічі з віце-президентом Міжнародного олімпійського комітету Сер Міаном.

Угорський міністр розповів: «Було б добре, якби спорт міг стати інструментом миру, а спорт та геополітику можна чітко розділити.

Повністю інклюзивна Олімпіада могла б стати великою допомогою у мирному вирішенні військових конфліктів, зокрема війни в Україні. Через відсторонення від Олімпіади програють спортсмени, які завзято тренуються все своє життя і не мають нічого спільного з політичними рішеннями.

Олімпіада має бути не про політику, а про спорт та спортсменів, Олімпіада має справжню миротворчу місію. Ми раніше дозволили у Будапешті зіграти відбірковий матч чемпіонату світу українській жіночій гандбольній команді та білоруській футбольній команді».

Раніше близько 30 країн, включаючи Францію, господаря Олімпіади-2024, закликали МОК усунути росіян та білорусів від участі в Іграх у Парижі.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Когда их наконец выгонят из ЕС и НАТО? Как сказал с грустью мэр Будапешта (оппозиция Орбану и К) "Венгрия опять оказалась на стороне зла...как в первую мировую...как во вторую мировую".
BARA.bass
Венгры прогинаются как могут. Дешёвый газ просто так не идёт по трубам. Мрази!
Lex Aries
Ще один у#бок мадярський
EGOS
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Rash VM
Вони там їдять кацапське гамно і пішла сильна інтоксикація , що вплинуло на відмирання клітин мозку
Archie FireLion
Свинярто відпрацьовуює газпромівські срублі.
luceorius
Участь рф в ОІ може сприяти не миру в Україні, а повторення 1956 року в Угорщині. Не доберу: чи то пам'ять угорських керівників така коротка, чи їхні батьки/діди були комуністами.
didora
Хворий на всю голову чоловік. І хвороба невиліковна. Інтересно як за допомогою спорту у нас може бути мир. Влізли на чужу територію, а тепер їх снарядами та іншими засобами не можемо вигнати. А спортом виженемо. Якась нова теорема чи що??? Скоріше ще один дебіл новий з'явився! Кожен хоче "умним" здаватися. Точно як у Шевченка "неначе люди подуріли....."
Сергей Викторович
Сказочный долбо@б !!!
Микола Шевченко
Ну те що угорці Орбан і Сіярто рупори кремля, то це зрозуміло, як ясний день!!! Але чому цивілізований світ мовчить, на такого роду безумні висловлювання, от це дивує!!!! Таких потрібно чітко ставити на місце!!! Мир, от зблюнув так зблюнув!!!!