Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 26 липня 2023, 22:01
2130
0

Дмитро СКАПІНЦЕВ: «Двосторонній контракт в НБА – це реалістична історія»

Український центровий – про виступ в Літній лізі НБА

| Оновлено 26 липня 2023, 22:01
2130
0
Дмитро СКАПІНЦЕВ: «Двосторонній контракт в НБА – це реалістична історія»
Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Скапінцев

Центровий збірної України Дмитро Скапінцев взяв участь у матчах Літньої ліги НБА, де в складі «Нью-Йорк Нікс» провів 5 матчів. Скапінцев не виходив у старті, але зміг проявити себе досить непогано.

24-річний центровий отримував у середньому 17,3 хвилин ігрового часу, за які встигав відзначитися 7,4 очками, 6,6 підбираннями (2,8 підбирань в атаці), 2,6 асистами, 0,4 перехопленнями та 1,8 блок-шотами, реалізувавши рівно половину усіх своїх кидків – 15/30 (60% штрафних, 61% двоочкових, 14% триочкових).

В інтерв’ю ютуб-каналу Double Dribble Дмитро Скапінцев поділився враженнями від участі в Літній лізі НБА.

– Як ти потрапив до Літньої ліги НБА? Це було заплановано чи спонтанно?
– Поїздка в Літню лігу була запланована давно. Мабуть, ще з того моменту, як у мене не вийшло із університетом, це був альтернативний варіант проявити себе. Але через коронавірус та різні перешкоди не вдавалося потрапити до Літньої ліги НБА. Минулого літа була підготовка до Євробаскета, тому також не вийшло. Історія із Літньою лігою планувалася давно, були різні шляхи потрапляння. В принципі, поїздка до G-ліги була першим кроком до потрапляння в Літню лігу НБА.

– Чи були інші варіанти, крім «Нью-Йорк Нікс»?
– В кінці сезону G-ліги були розмови стосовно Літньої ліги саме в «Нікс». Цей варіант був, але ми особливо його не обговорювали. Коли закінчився сезон, у мене був вибір: поїхати кудись грати чи розпочати підготовку. Коли виявилося, що у мене не вийде поїхати в хороший чемпіонат, вирішив залишитися і тренуватися. За ці 2,5 місяці у мене був запланований один workout із командою НБА - «Портлендом». Потім ще з’явилася можливість з’їздити в «Мілуокі». За кого гратиму в Літній лізі, з’ясувалося в останній тиждень.

– З якими відчуттями ти підходив до цього виклику?
– З одного боку це було як останній екзамен після того сезону, який я провів тут. З другого - мені не було чого втрачати, я не був знервований. Мені було цікаво, як я зможу себе проявити на цьому рівні.

– Як ти оціниш свій виступ?
– Вважаю, виступив непогано, але міг і краще. За відчуттями, міг зіграти більш результативно. Але в цілому, вважаю, непогано.

– Як проходила підготовка до турніру?
– Наше агентство організувало дуже хороший табір. Не у всіх команд така предсезонка є. Нас було декілька чоловік в різний час. Територіально це було в Вашингтоні. У нас був тренер із фізпідготовки, він декілька років тому працював із «Візардз». Також були баскетбольні тренування із українськими фахівцями – Максимом Міхельсоном і Миколою Кірсановим.

– Останнім українцем, який грав у Літній лізі, був Святослав Михайлюк. Спілкувався із ним?
– Він був, здається, на двох матчах. Також ми перетиналися у Вашингтоні – він приїздив на тренування. Ми спілкувалися, мені було цікаво, як це все проходить.


Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Скапінцев

– Наскільки комфортно було призвичаїтися до баскетболу в Літній лізі?
– В Літній лізі було комфортніше, ніж у G-лізі. Все-таки виконавці там більш високого рівня, які були в НБА, або на підході.

– Що тобі казав тренер «Нікс»?
– Головний тренер «Нікс» у Літній лізі Дайс Йошимото свого часу працював у штабі Майка Фрателло в збірній України відеокоординатором. Коли я тільки приїхав на тренування перед Літньою лігою, тренер запитував про Україну, казав, що у нього є там друзі і він з ними спілкується, і в курсі всіх подій. Щодо моєї гри, в основному він мені казав, щоб я робив те, що я роблю, із ще більшим бажанням. Що у мене непогано виходить і, щоб я продовжував гнути свою лінію з першої гри.

– Як ти оціниш свої шанси на контракт в НБА по шкалі від 1 до 10?
– Контракт в НБА – це 2 чи 3 і то дуже умовно. Двосторонній контракт – це більш реалістична історія. Тим більше, що в цьому сезоні у команд НБА може бути три двосторонніх контракти. Поки я не знаю, чи зможу підписати контракт.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прокол організаторів. Вага Усика на зважуванні була оголошена неправильно
Бокс | 18 травня 2024, 01:17 5
Прокол організаторів. Вага Усика на зважуванні була оголошена неправильно

Вагу Усика випадково оголосили на 10 фунтів більшою, ніж насправді

Усик проти Ф’юрі – поєдинок 50 на 50. Легендарний бій за абсолюта
Бокс | 18 травня 2024, 20:50 32
Усик проти Ф’юрі – поєдинок 50 на 50. Легендарний бій за абсолюта

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.