Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 липня 2023, 12:01
446
0

БАЗЕЛЕВСЬКИЙ: «Хтось постійно вирішує валити все на тренерів і гравців»

Фахівець – про виступ збірної України U-18 на Євробаскеті

| Оновлено 26 липня 2023, 12:01
446
0
БАЗЕЛЕВСЬКИЙ: «Хтось постійно вирішує валити все на тренерів і гравців»
Facebook. Дмитро Базелевський

Український тренер Дмитро Базелевський у фейсбуці висловив думку щодо виступу збірної України U-18 на чемпіонаті Європи по враженнях від її матчу з командою Естонії (77:89), поразка в якому позбавила українців шансів на плей-оф.

«Слабенько ми граємо цією збірною. Буквально нічого цікавого немає в нападі, і дуже слабо в захисті. Не знаю, на яких ролях наші хлопці у себе в клубах, але в цій збірній дуже хочеться побачити потенціал і майстерність, а бачиться якась невиразна надія, що хтось вистрілить…

Ось, моя особиста думка: хлопці просто не розуміють своєї ролі в цій команді. Особливо в нападі. Всі щось хотіли, всі намагалися, всі пробували… Але на єдину команду це не схоже. У захисті, навіть 1х1 всі нас пробивають, нікого з наших не виділити. Це реальна трабла.

P. S. Тренери збірної в чомусь винні – ні! Вони вибрали найкращих гравців покоління! Гравці в чомусь винні – ні! Ви нас взяли – ми вам показали.

P. S. S. Звичайно, я жартую, що тренери ні до чого. Тренери цієї збірної – чудові професіонали. Чи вони нізвідки? Ці хлопці багато виграли і заслужили!

Але, хтось ПОСТІЙНО вирішує валити все на тренерів і гравців. А це і є найбільш дике ставлення до структури будь-якої організації. Ви думаєте, в якійсь баскетбольній організації з грошима, хтось дозволить вертіти якісь справи без звіту по вертикалі нагору?

А тут поки виходить. Довірили тренерам! Прекрасно, це круто і важливо. Але, де звіти фахівців, аналітиків, розуміння думки баскетбольного ком’юніті…? Зараз знову тренери винні в поразках? Фігня?

Якби був реальний відділ аналізу роботи збірних, і людина з мізками, яка не володіла б повноваженнями, а тільки своїм розумом і професіоналізмом, – вона поставила б питання тренерам, і допомогла б тренерам!

Хто запитав тренерів чому, навіщо і за що він взяв кожного гравця? Хто сперечався з тренером, що краще взяти слабшого гравця, але такого, що виконує завдання на 100%?

Хто дізнався стратегію тренера грати купою «великих», без «бійців», які мало заб’ють, але «відгризуть ахілли» супернику, і ті заб’ють менше? А я впевнений, зараз, хороших тренерів цієї збірної розпнуть. Ага, візьміть на U-18 Майка Фрателло.

Тренер збірної може бути самостійним у рішеннях, але якщо структура при розумі – вона зобов’язана з розумом, з аргументами, з реальним і непідробним бажанням допомогти – повинна переконувати і допомагати тренерам усіх збірних своїми важелями.

А навісити всіх собак на одного, це, бл@дь, наша неперевершена майстерність», – написав Базелевський.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.