Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 31 липня 2023, 18:58
306
0

Уряд Швеції розслідує партійні політичні лотереї

Такі лотереї звільнені від заборон на кредит, обмежень на бонуси та податку на азартні ігри

| Оновлено 31 липня 2023, 18:58
306
0
Уряд Швеції розслідує партійні політичні лотереї
Twitter

Уряд Швеції оголосив про розслідування правил та положень щодо партійно-політичних лотерей.

В останні роки лотереї піддавалися критиці, у тому числі через те, як ця форма азартних ігор використовується для фінансування політичних партій у Швеції. Також було висловлено побоювання з приводу того, що політичні лотереї звільнені від заборон на кредит, обмежень на бонуси та податку на азартні ігри.

Буде розглянуто питання, чи є правила, застосовні безпосередньо до лотерей у сфері партійної політичної діяльності, виправданими і доречними.

Це буде включати розгляд питання про те, чи слід змінити чинні правила, щоб забезпечити великий захист гравців. Крім того, під час перевірки буде розглянуто питання про те, чи варто взагалі видавати ліцензії таким лотереям.

У ході розслідування буде розглянуто звільнення лотерей, серед іншого від кредитних заборон, бонусних обмежень та податкових зобов'язань. Розслідування також розгляне пропозиції, які вимагатимуть повної декларації щодо фінансування лотерейних ігор.

"Відкритість і прозорість є важливими передумовами демократичного суспільства", - заявили в уряді. «Це стосується не в останню чергу питання про те, як фінансуються політичні партії.

Ринок азартних ігор оточений великим регулюванням на тлі необхідності зниження ризиків соціальної шкоди, що може спричинити азартну гру. Більшість правил ігор зазнала докорінних змін за останні роки.

Важливо підтримувати високий рівень довіри до політичної системи та не допускати використання політичної влади для створення неправомірних переваг».

Гуннар Ларссон, колишній омбудсмен із захисту прав споживачів та генеральний директор Шведського агентства із захисту прав споживачів, очолить перевірку.

Про призначення необхідно повідомити не пізніше 29 лютого 2024 року.

Розслідування проводиться у зв'язку з тим, що законодавці Швеції розглядають низку інших змін у чинних правилах та положеннях щодо азартних ігор.

Нещодавно було висунуто пропозицію збільшити штрафи для операторів азартних ігор, які порушують закон країни про відмивання грошей.

Пропозиція скоригує штрафи до максимальної суми за порушення Закону про азартні ігри.

Наразі максимальний розмір штрафу, який оператори можуть отримати за порушення Закону про відмивання грошей, набагато нижчий, ніж порушення Закону про азартні ігри. У меморандумі йдеться, що це «незадовільно», оскільки у багатьох випадках порушення Закону про відмивання грошей можна вважати серйознішими, ніж порушення, пов'язані із Законом про азартні ігри.

Шведський регулятор Spelinspektionen також оголосив, що з 1 липня зобов'яже власників ліцензій постачальників платити збори.

Spelinspektionen стягуватиме фіксовану плату з будь-якої організації, яка має ліцензію на постачання ігрового програмного забезпечення операторам у Швеції. Регулятор вимагає, щоб підприємства платили окрему плату за кожну ліцензію, якою вони володіють, якщо вони не отримують конкретного винятку.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 52
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 26
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.