Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 липня 2023, 15:57
7622
7

Камбосос переміг, але мав програвати. Його перемогу створили судді

Sport.ua – про бій між Джорджем Камбососм и Максі Г’юзом

| Оновлено 23 липня 2023, 15:57
7622
7
Камбосос переміг, але мав програвати. Його перемогу створили судді
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч з 22 на 23 липня 2023 року австралієць Джордж Камбосос (21-2, 10 КО) вперше за майже два роки відбоксував не проти Девіна Хейні. Його суперником став британець Максі Г’юз (26-6-2, 5 КО) – чемпіон світу за версією IBО.

Це перший з 2021 року суперник Камбососа не з нуликом у графі поразок. І другий, якого він переміг.

Джордж не вигравав з 2021 року. За цей час він став абсолютом, а потім одразу програв цей титул

У 2021 році Джордж Камбосос став абсолютним чемпіоном світу у легкій вазі. Неочікувано австралієць перебоксував американця Теофімо Лопеса. Для Теофімо те протистояння стало наступним після перемоги над Василем Ломаченком – один з головних тріумфів в кар’єрі Лопеса, як і коли б вона не закінчилась.

У наступному ж поєдинку Теофімо титул програв. Австралієць прилетів до США в статусі андердога, а повернувся з усіма поясами легкого дивізіону. При цьому Камбосос відправляв суперника-фаворита у нокдаун і взагалі виглядав пречудово.

Але далі Джордж пішов шляхом Теофімо – програв титули у наступному ж поєдинку. Камбосос привіз до Австралії Девіна Хейні. Американець також був фаворитом і недарма. Девін продемонстрував, що бути просто завзятим та сильним – замало. Розум, техніка та таймінг вирішили все у першому протистоянні. Розумна підготовка і все те ж саме – у другому.

У підсумку 2022 рік склався для Джорджа не дуже. Двічі зібрані стадіони в Австралії, два великих поєдинки та хороші гонорари. Та дві поразки. Звісно, поразки фавориту не зруйнували реноме австралійця, але розставили все на свої місця – він хороший, але не топовий боєць.


Getty Images/Global Images Ukraine

Зустріч проти Максі Г’юза була необхідна. Британець – незручний лівша. Він вміє працювати спокійно, від суперника, а ще не програє аж з 2019 року. У попередньому поєдинку Г’юз перемагав того ж Кіда Галахада – дуже міцна перемога. Але при цьому – не страшний технар, який може розкласти Камбососа.

Стиль Г’юза виглядав, як такий, що може створити Джорджу проблеми, але рівно стільки, щоб у ринзі було шоу, але сам австралієць не програв. Фактично, безпрограшний варіант. Більше того, у результаті можна ще й отримати титул. Не основний, але чемпіонський. А там і до титульної боротьби за авторитетні пояси недалеко.

У підсумку, британець виявився достатньо зосередженим, щоб не дати перетворити поєдинок на бійку. Основна задача Джорджа Камбососа у поєдинку проти таких боксерів – змусити їх нервувати та помилятись. Битись з контрпанчерами на дистанції він не любить та не вміє. А от затискати їх у рамки, щоб ті помилялись та йшли битись із ним – саме це і було шляхом до перемоги.

Але Г’юз не пішов. Він не нервував, не збирався битись. Він працював від джебу, зустрічав суперника, обережно відходив і знову зустрічав. За перші три раунди Камбосос наотримував джебів не сильно менше, ніж у поєдинку проти Хейні. А у третьому ще й прилетіло у тулуб.

Австралієць ніяк не міг зібратись докупи. Він розмашисто атакував суперника, не влучав і починав наново. Іноді удари досягали цілі, але з боку це виглядало, неначе не Камбосос колишній абсолютний чемпіон, а просто два непоганих боксери виясняють, чий стиль кращий. І перемагає явно не Джордж.

У п’ятому раунді фаворит отримав ще більше. Пішов вперед, наткнувся на контратаку, спробував віддати те, що отримав. У підсумку мав ще більше проблем. Тут і розбита брова і відчутне влучання лівою, після якого Камбососа похитнуло. Середина бою, а у Джорджа взагалі нічого не виходить.

Насправді, нічого так і не вийде до кінця бою. Джордж точно забере сьомий раунд. Можливо ще один чи два, але дуже близько. Австралієць постійно робив одне і те ж. Наближався, пробивав розмашисті удари, здебільшого не влучав і намагався повторити наново.

У відповідь Г’юз тримався своєї лінії поведінки. Його робота – зосереджена та спокійна. Джеб, джеб, ще раз джеб. Відбулося зближення – відбулася атака лівою. Або прямим, або боковим. На диво часто британець діставав суперника нею, хоча те, що Г’юз – лівша, не було відкриттям для австралійця.


Getty Images/Global Images Ukraine

Здавалось, що все очевидно. Доволі спокійна і точно упевнена перемога аутсайдера. Але судді побачили щось інше: 114-114, 115-113 та 117-111. Останній рахунок взагалі на голову не налазить, в який бік його не віддай.

Що тепер?

По-хорошому, потрібен реванш. І адекватні судді. Можливо, навіть у Великій Британії, хоча й у США - цілком добре. Тому що це не те шоу, на яке збереться багато людей. Г’юз своєю дисципліною та контролем ситуації розбив усю динаміку, яка могла б виникнути у них в поєдинку. Але йому і краще, якби ще судді віддавали туди, куди треба.

Чи варто розраховувати на реванш? Малоймовірно. Тому що Камбосос тепер має титул IBO та є претендентом на пояс IBF. А це означає гучніших суперників та більші гроші. Який сенс зараз йти проти Г’юза вдруге – маленький зал, менший гонорар і майже гарантована поразка. Хіба, якщо упіймає британця якось.

Серед можливих суперників Джорджа зараз – вся верхівка рейтингів. З Шакуром Стівенсоном вони навіть зустрілись в залі та поговорили. Також є Хейні, на чий пояс претендує Джордж. Але тут він останній у черзі, тож треба шукати когось іншого.

Як варіант – Ломаченко. Вони з Василем мали відбоксувати, вони не раз говорили про зустріч. Камбосос пропонує зробити такий поєдинок у Греції. Звучить цікаво, але, можливо, перенесуть на Австралію. Всюди зберуться люди, що бажають купити квитки.

І головне – з Ломаченком буде ще й цікавіше. Василь точно буде фаворитом, але не контратакуватиме, як Г’юз чи Хейні. А значить, саме протистояння буде не таким затягнутим.

Проте, сам Ломаченко не дуже горить цією зустріччю і бажає реваншу проти Хейні. Але тут і взагалі у легкій вазі все залежатиме від рішення Девіна – залишиться він чи піде битися проти Реджиса Прогрейса.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар – Динамо – 1:0. Як гірники вибороли чемпіонство УПЛ. Відеоогляд
Футбол | 11 травня 2024, 21:06 7
Шахтар – Динамо – 1:0. Як гірники вибороли чемпіонство УПЛ. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти центрального матчу 28-го туру УПЛ

Вайлдер готовий битися з Усиком: «Деонтей його вирубить»
Бокс | 11 травня 2024, 15:12 4
Вайлдер готовий битися з Усиком: «Деонтей його вирубить»

Скотт упевнений, що американець ще може повернутися на топ-рівень

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladdal
Вибачте, але не читав оце все. Давно зрозумів, що в сучасному боксі все вирішують великі гроші, а не талант спортсменів. В черговий раз переконався, що бокс дивитися не варто - спорту там немає.
Олександр Данник
Не побачив я там явного пограбування. Було багато раундів, які можна було в обидві сторони віддавати. Ось судді так і віддали. Хоча 117:111 - це, справді, забагато.
Swed
Кто был ВАР?
Иван Качура
Треба нокаутувати противника, щоб не було питань. А суддівські записки то таке...
Camlann
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил