Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 вересня 2023, 01:59
4359
0

Камбосос повертається. Суперник непростий, але підходить йому стилістично

У разі перемоги австралієць може претендувати на Василя Ломаченка

| Оновлено 04 вересня 2023, 01:59
4359
0
Камбосос повертається. Суперник непростий, але підходить йому стилістично
Getty Images/Global Images Ukraine. Джордж Камбосос та Максі Г’юз (праворуч)

Вранці 23 липня в США відбудеться поєдинок-повернення 30-річного австралійця та колишнього абсолютного чемпіона світу Джорджа Камбососа (20-2, 10 КО) проти 33-річного британця Максі Г’юза (26-5-2, 5 КО). Повернення – не тому, що Джордж десь зникав. Австралієць взагалі не вилазить з тренувальних таборів, роблячи лише короткі перерви. А тому, що з 2021 року він не виграє.

Нарешті його суперником стане не Девін Хейні. А сам Камбосос зможе отримати те, заради чого виходить у ринг – перемогу.

Камбосос сенсаційно став абсолютом. А потім двічі програв кращому боксеру

У 2021 році Джордж Камбосос зустрівся з абсолютним чемпіоном світу Теофімо Лопесом-молодшим. Американець, як і австралієць, на той час не програвав, але був значно більшим фаворитом за Джорджа.

Камбосос вважався занадто простим суперником, з яким Теофімо має впоратись без проблем. Просто завдяки техніці та таланту. Але вийшло по-іншому. Джордж відправив суперника в нокдаун вже на старті зустрічі, а потім перепрацював. Не рахуючи періоду просто перед чемпіонськими раундами, весь інший час бою австралієць забрав доволі легко.

Хоча потім, пізніше, стало відомо про хворобу Теофімо. Він отримав ускладнення після перенесеного коронавірусу на і так хворі легені через астму. Все одно шлейф тієї поразки тягнувся за Теофімо донедавна, поки він не розбив Джоша Тейлора без шансів для шотландця.

Камбосос же зустрівся з Девіном Хейні, а американець продемонстрував, що австралієць для нього – не суперник. В обох поєдинках Девін був набагато кращим. Точніше та більше влучав, краще рухався і взагалі не давав Джорджу зробити нічого. Без шансів та варіантів.

Австралієць використав пункт про обов’язковий реванш, захотів спробувати двічі. Ідея була провальною. З одного боку, Джордж точно був кращим у другому протистоянні. З іншого – Хейні також навчився і знав ще більше. Тож реванш видався кращим за перший поєдинок, але все одно з тим самим очевидним підсумком.

Такі опоненти – страшенно складне випробування для Камбососа. Але він – воїн, який справді не здається. Постійно тренується, готується, намагається ставати кращим. Джордж потребує відновлення у бою із більш зручним опонентом, а далі – йти намагатися боротись за титул.

Г’юз призваний, щоб стати зручним тестом для Камбососа. Його точно не варто недооцінювати, але стилістично він точно зручніший для Джорджа, ніж Хейні.

З одного боку, у Максі аж п’ять поразок. З іншого, він, як і Джордж, не зупиняється і продовжує працювати. Востаннє він програвав у 2019 році – Ліаму Уолшу рішенням суддів у десятираундовому протистоянні. Після того були побиті декілька доволі непоганих опонентів. Наприклад, Віктор Коточігов з Казахстану. Г’юз став першим, хто побив казахстанця. Раян Уолш та Кід Галахед також у цій компанії. Не зірки, але міцні опоненти.

Максі – лівша. Доволі непогано рухається, хоча іноді валиться після ударів. Намагається працювати на контратаках, ловити суперника на помилках. Але може і піти працювати вперед.

Головна проблема – сила удару. Завдяки стилю і відсутності сильного удару Г’юз дуже рідко нокаутовує суперників. Та й не часто створює їм проблеми саме завдяки силі удару.

Габаритами вони з Камбососом майже схожі, тож тепер питання лише і виключно до стилістики та підходів до поєдинку. І тут може бути весело.

Хто фаворит?

З одного боку, Джордж Камбосос – явний фаворит. На нього можна поставити за 1.30 проти 3.40 на Максі Г’юза. З іншого – не така вже й велика різниця, як для поєдинку недавнього абсолютного чемпіона проти бійця, в якого п’ять поразок і ніколи не було жодного титулу.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джордж Камбосос

По-перше, через те, що Джордж виключно програвав останні два роки. А його опонент не програвав цілих чотири роки і виглядав дуже упевнено. По-друге, тому що не всім зрозуміло, яким саме повернеться Камбосос.

Але це все теорія. На практиці ми маємо Джорджа Камбососа, який вміє активізуватись, вмикатись та працювати на всі сто. У поєдинку проти Хейні майже одразу стало зрозуміло, що шансів практично немає. Але австралієць боровся до останнього, а потім захотів битись ще раз. І не просто так, а серйозно підготувався і пішов працювати ще краще.

Шансів на те, що Джордж вийде на поєдинок проти Г’юза немотивованим і працюватиме неповноцінно – мінімум. Хіба що через якусь травму. У будь-якому іншому варіанті австралієць вмикатиметься з перших секунд.

Г’юз працюватиме обережно, від суперника. Намагатиметься зустрічати джебом, контратакувати лівою. Проти таких боксерів боксувати завжди незручно. Вони стоять не в комфортній стійці, намагаються боксувати обережно. Але стилістика Камбососа створена, щоб руйнувати таких суперників.

Максі намагатиметься бути обережним, зустрічати Камбососа та намагатись в’язати, коли той зближатиметься. Але чим далі йтиме поєдинок, тим більше матиме значення досвід боксерів у великих поєдинках. І тут перевага упевнено на стороні Джорджа.

Бачиться, що це буде цікавий поєдинок. Спортсмени впевнено зриваються у розміни, зарубуються і вміють влаштовувати бійку.

Переможець точно зможе претендувати на титульний поєдинок або більш гучне протистояння. Наприклад у випадку з Камбососом треба боротись за те, щоб витягнути Ломаченка на бій. Василь точно не отримає реванш проти Хейні. Девін боксуватиме або з Шакуром, або з Реджисом Прогрейсом. Тому протистояння Камбосос – Ломаченко в Австралії бачиться страшенно актуальним.

Поєдинок Джордж Камбосос – Максі Г’юз відбудеться в ніч проти неділі, 23 липня, в США.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Промоутер Усика розповів про головну різницю між українцем і Ф'юрі
Бокс | 01 травня 2024, 21:15 1
Промоутер Усика розповів про головну різницю між українцем і Ф'юрі

Красюк вважає, що боксерів відрізняє дисциплінованість

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.