Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 липня 2023, 16:48
3424
1

Збірна України U-20 втратила шанси на вихід до Дивізіону A Євробаскету U-20

Через неуспіх поляків лише дві збірні піднімуться в еліту з Дивізіону B

| Оновлено 16 липня 2023, 16:48
3424
1
Збірна України U-20 втратила шанси на вихід до Дивізіону A Євробаскету U-20
ФБУ

Сьогодні, 16 липня, чоловіча збірна України U-20 з баскетболу зіграє свій заключний матч на чемпіонаті Європи 2023 U-20 (Дивізіон В). У грі за третє місце українська молодіжна команда протистоятиме збірній Швеції.

Згідно з регламентом, команди, які посідають 1, 2 та 3 місця в Дивізіоні В, отримують підвищення в класі та переходять в Дивізон А на наступний рік. Але цього року підвищення в класі отримають лише дві команди – фіналисти Дивізіону В – збірні Чехії та Північної Македоніі.

Чемпіонат Європи U-20 (Дивізіон А) в 2024 році прийматиме Гдиня (Польща). Польська молодіжна збірна цього року виступає в Дивізіоні А, але потрапила до числа трьох найгірших команд Дивізіону А.

Згідно з регламентом ФІБА, майбутній господар чемпіонату Європи в Дивізіоні А гарантовано отримує місце на турнірі, що прописано в офіційному регламенті FIBA Europe Competitions Regulations.

Тому навіть попри потрапляння до трійки гірших команди Дивізіону А, які відповідно до регламенту мають перейти до Дивізіону В на наступний рік, поляки, як господарі майбутнього чемпіонату Європи в Дивізіоні А, зберігають за собою місце в елітному дивізіоні.

Таким чином, збірні України та Швеції, які 16 липня о 19:30 зіграють за третє місце в Дивізіоні В, втратили шанси поборотися за останню путівку в Дивізіон А на 2024 рік.

Регламент проведення змагань ФІБА Європа

Сторінка 26. Пункт 64 – Пониження. Додаток 3

Якщо для турніру в Дивізіоні А на наступний рік вже призначено приймаючу сторону, то ця сторона не може бути понижена до Дивізіону В в цьому році, і тільки дві (2) команди будуть підвищені в класі з Дивізіону В у цій віковій категорії в цьому році.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
simon andre
Конченный регламент .