Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
7984
2

Постол знову програв і знову достроково. Час завершувати?

Друга поспіль дострокова поразка Віктора.

Постол знову програв і знову достроково. Час завершувати?
Showtime Boxing

Віктор Постол (31-5, 12 КО) з Великої Димерки, Київської області, знову програв. Це третя поразка поспіль для українця і друга дострокова. Представник Домініканської республіки Елвіс Родрігес (15-1-1, 13 КО) доволі легко розбив колишнього чемпіона світу за версією WBC.

Віктор запевняв, що максимально готовий. Але і цього не вистачило для перемоги

У минулому поєдинку Віктор Постол зустрічався з Гері Антуаном Расселлом – одним з братів колишнього суперника Василя Ломаченка. Расселл на той момент (і, до речі, досі) був стовідсотковим нокаутером. Він же став першим, хто переміг Постола достроково.

Якщо дивитись повноцінно на той бій, то Віктор, звісно ж, програвав. Вже тоді було очевидно, що простій у два роки не пішов йому на користь. Перед цим Постол боксував аж у 2020 році і виглядав у ринзі з Хосе Карлосом Раміресом добре. Дехто навіть бачив його перемогу там. Тут її побачити було важко.

Расселл працював на швидкості, бив по тулубу і переводив на голову. Один з таких епізодів і закінчився зупинкою рефері, але той явно поспішив. Українець добре себе почував, просто пропустив декілька ударів. Але гарний рекорд американця був збережений, хоча не факт, що, якби йому дали шанс, він би не дотиснув і сам – цього вже ніхто не дізнається.

Але, окрім цього, були і особисті причини для Віктора. Поєдинок проходив 26 лютого 2022 року, рідня Постола ховалась від обстрілів у Броварах, а йому треба було виходити битись з молодим проспектом із важкими ударами. Цього разу Віктор заявив, що морально він спокійний та готовий, а табір провів хороший і знаходиться у чудовій фізичній формі.

У другому Постол ніколи не змушував сумніватись. Він завжди у вазі, завжди виглядає на зважуваннях класно і з дисципліною та роботою у залі у нього все прекрасно. Але цього недостатньо, коли боксеру вже 39 років.

Хоча старт видався добрим. Родрігес не міг знайти себе у перших раундах, тому що суперник постійно тримав темп. Багато передньої руки, дуже вчасний правий прямий та правий боковий. Влучний і своєчасний. Не те, щоб перші раунди пройшли без конкуренції. Все ж Елвіс вибухав ударами, і вони були явно швидшими за постійну роботу суперника. Але українець точно забрав початок поєдинку.

І навіть частину третього раунду, який виявився першим невдалим. В середині раунду Родрігес таки дістав. Ось ці його швидкісні випади виявились результативними доволі швидко. Домініканець побачив, що можна атакувати над передньою рукою суперника, і цілився туди.
Постола похитнуло, але він втримався. Сів на велосипед і почав стрімко йти від атак візаві. На диво, вийшло не тільки тікати, а й відбиватись, що змушувало Родрігеса зупинятись і не дало тому довести нічого з того, що він розпочав, до фіналу.

Але Елвіс підбирався. Він все частіше атакував влучно, знаходив свою дистанцію, а Віктор просто не встигав. Він наче і хотів би, і візуально міг би, але постійно був повільнішим за опонента.

У п’ятому раунді знову довелось працювати на виживання. Родрігес дістав, похитнув і шукав виходу до продовження, але не знайшов. А у шостому все ж відбувся перший нокдаун у протистоянні. Постол пропустив все той же удар над передньою рукою і пішов обличчям вперед. Не впав – вперся на руки, але рефері, звісно, відрахував нокдаун.

Було очевидно, що довго ця історія продовжуватись не може. Одна справа початок поєдинку й інша – ось це, коли боксер отримує щораунду більше і більше і не може нічого вдіяти.

У сьомому раунді рефері зупинив поєдинок. Цього разу після влучання Постол так само не впав, але велосипед не допоміг. Родрігес дістався до суперника, влучав все більше, і, побачивши розбите обличчя українця, рефері зупинив протистояння.

Боксери знали один одного, перетинались у залі. Більше того, тренер Родрігеса – Фредді Роуч. Саме з ним тренувався в США Постол довгий час, коли приїздив на поєдинки. Тож не дивно, що вони прочитали стиль постарілого у боксерському плані українця.

Що тепер?

Родрігес отримав ім’я. Елвіс має непоганий рекорд за цифрами, але він був абсолютно порожній за іменами. Постол серед них страшенно виділяється – досвідчений колишній чемпіон світу за версією WBC. І нехай, можливо, навіть в останньому поєдинку кар’єри. Можна буде потім казати, що саме ти і завершив його кар’єру.

Елвіс рухатиметься по рейтингах. Ця перемога не зробить його одразу чемпіоном, але цікавий бій може подарувати. З тим же Арнольдом Барбосою, якщо пощастить. Це були б цікаві боксерські шахи дещо різних боксерів.

А Постолу настав час відпочивати. Жити в світі, де ти колись ледь не переміг Джоша Тейлора та Хосе Карлоса Раміреса – чудово. Але небезпечно. Це було давно і у такому віці кожен рік б’є по боксерському майбутньому.

Шансів поборотись за чемпіонство жодних. Будь-який близький до титулу боксер поб’є зараз Віктора. Це принесе грошей, але принесе й проблеми зі здоров’ям. Якщо не зараз, то пізніше. Ці хлопці дістають голову занадто швидко та жорстко, щоб продовжувати це шоу.

Та й Постол зробив багато в українському професійному боксі. Сильно і дуже сильно більше, ніж від нього очікувалось. Людина нокаутовувала Лукаса Матіссе у поєдинку, де всі чекали, що впаде саме вона. Людина половину поєдинку проти Теренса Кроуфорда билася на рівних і досі з того дня ніхто не може протриматися з американцем весь поєдинок. А там були дуже і дуже міцні суперники.

Кар’єра Віктора Постола точно склалась. Він зробив багато і продовжувати немає сенсу. Це не те, що вдарить по репутації боксера. Це просто зіпсує його здоров’я, принесе якусь кількість грошей та розчарувань.

Варто вчасно зупинитись і цей бій – точно дзвін про те, що це саме вчасно настало.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Score Pion
Для чого завершувати?
Так можна і ще декілька разів програти! За це теж гроші платять...