Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 15 липня 2023, 00:04
664
0

На засіданні ФГУ призначені тренери збірних України з гандболу

Чоловічу команду очолює Вадим Бражник, а жіночу – Віталій Андронов

| Оновлено 15 липня 2023, 00:04
664
0
На засіданні ФГУ призначені тренери збірних України з гандболу
ФГУ. Віталій Андронов

14 липня відбулось засідання президіуму Федерації гандболу України. Учасники робочої зустрічі, що пройшла в режимі zoom конференції, ухвалили низку рішень щодо призначення тренерів збірних України різних вікових категорій, а також щодо організації роботи ФГУ.

Участь у засіданні президії взяли президент ФГУ Андрій Мельник, генеральний секретар Олександр Гладун, перший віце-президент Євген Петрушевський, віце-президент Сергій Деревянкін та члени президії Олександр Чайченко, Анатолій Міщук, Валентин Вакула, Олександр Сахнацький, Олексадр Дудко, Олександр Приходько, Роман Галенін.

При формуванні тренерських штабів збірних України учасники президії дотримались принципу налагодження прямого зв’язку між національними командами різних вікових категорій. Таким чином гравці молодшої вікової групи переходитимуть до старшої збірної, вже знаючи, які вимоги на них будуть очікувати, які навантаження та які ігрові комбінації використовуються. Для реалізації цього принципу головні тренери молодіжних збірних також включені до тренерських штабів національних дорослих збірних.

Національна жіноча збірна України. Учасники президії висловили підтримку нинішньому тренерському штабу жіночої збірної України. Під керівництвом головного тренера Віталія Андронова та його асистентів Оксани Площинської та Ольги Передерій жіноча збірна України подолала відбірний етап і зіграє у фінальній частині чемпіонату світу 2023, що пройде з 29 листопада до 17 грудня.

Юніорська жіноча збірна України U-20. Рішенням президії ФГУ головним тренером юніорської жіночої збірної України призначена Ольга Передерій, екс-гравець національної збірної України. Ольга Передерій поєднуватиме роботу у юніорській та дорослій збірних. Помічником Ольги Передерій у юніорській збірній стане Заслужений тренер України Валерій Войналович, екс-тренер національної збірної України.

Дівоча збірна України U-18. Рішенням президії головним тренером дівочої збірної України U-18 призначений Віталій Надич, який багато років успішно працює тренером з гандболу у Львівському фаховому коледжі спорту. Минулого сезону Віталій Надич привів команду «Львівська Політехніка ЛФКС» до бронзи Суперліги та третього місця у Кубку України. Помічником Надича у збірній стане Роман Самарський, тренер-викладач з гандболу вищої категорії Тячівської ДЮСШ.

Національна чоловіча збірна України. Кандидатура на посаду головного тренера збірної України затверджується рішенням конкурсної комісії Міністерства молоді та спорту України. Президіум ФГУ ухвалив рішення рекомендувати на посаду головного тренера національної чоловічої команди України Вадима Бражника, який входив до тренерського штабу збірної у минулому відбірному циклі, а також виконував обов’язки головного тренера у заключному матчі синьо-жовтих у відборі на Євро-2024. Під керівництвом Вадима Бражник юніорська збірна України U-18 у 2022 вдало виступила на EHF Championshipsв і вийшла на юніорське Євро-2024 в елітному дивізіоні. Вадим Бражник є екс-чемпіоном України та екс-гравцем національної збірної. В разі затвердження кандидатура Бражника його помічником у тренерському штабі стане Сергій Процюк.

Юніорська чоловіча збірна України U-20. Рішенням президії ФГУ головним тренером юніорської чоловічої збірної України U-20 призначений Сергій Процюк, екс-призер чемпіонату України, тренер з Хмельницької області, команди якого неодноразово завойовували призові місця чемпіонатів України у дитячо-юнацьких вікових категоріях. Сергій Процюк поєднуватиме роботу в національній та юніорській збірних. Його помічником у юніорській збірній, а саме тренером воротарів стане Богдан Панченко, в недавньому минулому призер чемпіонату України, екс-гравець національної збірної.

Юнацька чоловіча збірна України U-18. Головним тренером юнацької чоловічої збірної України U-18 призначений Віталій Халюза, досвідчений тренер з ДЮСШ «Портовик» міста Южне. Цього року команда Віталія Халюзи стала переможцем всеукраїнської Гімназіади. Асистентом головного тренера юнацької збірної призначений Олександр Тибулевич, старший тренер відділення гандболу Київського обласного спортивного фахового коледжу.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.