Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 липня 2023, 03:14
5413
4

Постол повертається після поразок. Суперник – фаворит, але шанси є

Оглядач Sport.ua Лев Кравців анонсує поєдинок Віктор Постол – Елвіс Родрігес

| Оновлено 16 липня 2023, 03:14
5413
4
Постол повертається після поразок. Суперник – фаворит, але шанси є
Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Постол

Український боксер Віктор Постол повертається після серії поразок поєдинком проти чергового проспекта. Його опонентом стане 27-річний Елвіс Родрігес із Домініканської республіки, який виграв 17 поєдинків, один звів до нічиєї і один програв.

Віктор обіцяє, що з ним не покінчено і він не збирається здаватись просто зараз, а дасть супернику хороший поєдинок. Проте точно не буде просто.

Постол програв два з двох останніх поєдинків. Але на пенсію не збирається і заявляє, що сил у нього достатньо

Віктора Постола можна назвати недооціненим українським боксером. Його кар’єра вже склалась добре. Краще, ніж можна було б прогнозувати на її старті.

Постол пройшов шлях від дебюту у Боснії та Герцеговині через бої в Україні до поєдинків проти найкращих бійців – як його вагової категорії, так і світу взагалі. І це хороший шлях і хороша кар’єра, яку можна було б завершити в будь-який момент. Але Віктор хоче ще.

У 2016 році сталася перша поразка в кар’єрі Постола. Вона мала б статись роком раніше, але в українця були свої погляди на це. Тому що у 2015-му він зустрівся з Лукасом Матіссе і приблизно всі ставили на перемогу аргентинського нокаутера. Проте програв саме нокаутер та ще й нокаутом – Віктор змусив того не піднятись до кінця відрахунку після серії влучань в область ока.

Наступним для Постола став поєдинок проти Теренса Кроуфорда. Одного з лідерів pound-for-pound вже тоді і просто неймовірного боксера. Віктор у стартових раундах виглядав досить непогано. Тримав суперника на джебі, намагався працювати обережно. Але потім Кроуфорд все ж знайшов доріжку – у п’ятому раунді двічі відправив суперника в нокдаун і змусив того йти вперед.

Далі все пішло за планом Кроуфорда. Він забирав раунди, Віктор отримав мінус бал в одинадцятому і програв титул WBC майбутньому абсолютному чемпіону. Але поразка непогана – українець виглядав добре, працював розумно, половину бою конкурував з таким топом і навіть забирав епізоди, і донині є останнім боксером, якого не зміг нокаутувати американець.

Кар’єра Постола не посипалась і після того. Він зустрічався з Джошем Тейлором і став одним з тих, хто реально приніс в кар’єру шотландця проблеми, хоч і програв. А потім після серії перемог побився і з Хосе Карлосом Раміресом – ще одним лідером дивізіону. І та поразка взагалі дуже близька і спірна.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Рамірес (ліворуч) і Віктор Постол

Віктор доволі комфортно впорався з навалою атакуючого американця. Не давав йому влучати, працював джебом і показав слабкі сторони суперника, якому судді захотіли віддати перемогу. Один побачив нічию, а двоє інших – перемогу Раміреса.

Фактично єдина дійсно серйозна поразка Постола – проти Гері Расселла. Американець – чи не найкращий представник своєї боксерської родини, з представником якої боксував Василь Ломаченко. На той момент в американця було 14 перемог і всі вони – нокаутом. І по ходу поєдинку він реально перемагав.

Постол виявився занадто повільним для молодого американця та не міг підтримувати фірмовий темп прямими ударами через чіткий таймінг суперника. Це не було знищення опонента, просто Віктор програвав більшість раундів. Навіть до зупинки є питання. Українець пропускав важко, йому було некомфортно під цими ударами, але до кінця раунду було тридцять секунд, а українець не плив після влучань.

Насправді, Віктор міг би і взяти коліно. Так, програв би раунд, але і бій загалом був програний. А так відпочив би. Але рефері зупинив бій і зберіг ідеальний рекорд американця. Зараз у того вже 16-0, 16 КО.

Тепер українець зустрінеться з домініканцем Елвісом Родрігесом. Такий же, як і Расселл, шульга. Боксує у схожому стилі і взагалі дуже хороший боксер. Але одночасно з цим, точно не такий небезпечний у деяких компонентах, як Гері. Надія на перемогу точно має бути.

Хто фаворит?

Зрозуміло, що букмекери ставлять на домініканця. Він молодший на дванадцять років (27 йому і 39 – Постолу), програвав усього раз, а ще свіжий, перспективний та швидкий. На Родрігеса можна поставити за 1.22. На Віктора Постола – приблизно за 4.35.

Елвіс – дійсно хороший боксер. Не найшвидший, але таймінгу вистачає, щоб влучати точно та вчасно. Дуже технічний. Він б’є практично під будь-яким кутом, чудово ловить опонентів ударами назустріч і взагалі різносторонній в атаках. А ще класно захищається. Його робота тулубом на високому рівні, рухи на ногах – також.

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Постол

Чому Постолу можна розраховувати на перемогу? Тому що Родрігес, при всій повазі до його суперників, ще не зустрічався з такими боксерами. Навіть, якщо враховувати пенсійність українського бійця. Він бив проспектів, були боксери, які до того не програвали, але не було суперників такого рівня.

Окрім цього, Родрігес – не нокаутер. Так, у нього 75% дострокових перемог, він б’є добре, сильно, точно та вчасно. Але саме ось цієї вродженої сили удару немає. Це не Расселл, який б’є так, що суперники гнуться. Елвіс бере таймінгом або тоннажем. Його удари створюють проблеми, але вони не є вирішальними.

Головна проблема боксу проти нього – реакція та розуміння моменту удару. Він може вставити боковий назустріч, поки твій прямий ще летить. Або витягнути на атаку і зарядити силовий. Але у нього немає ось цієї страшної сили удару, як у Расселла.

Постол пропускав від Гері, тому що той був швидший та мав чудовий таймінг. Віктор однозначно буде пропускати тут – бо хлопець молодий і реально відчуває візаві. Але навряд українця гнутимуть ці удари.

У відповідь Постол може дати клас. В залежності від рівня підготовки та фінальної готовності, Віктор може змусити суперника працювати першим номером – робити те, що той не любить. І ловити його на помилках.

ППоєдинок Віктор Постол – Елвіс Родрігес відбудеться у ніч із суботи на неділю, 16 липня, у Лас-Вегасі в андеркарді поєдинку Френк Мартін – Артем Арутюнян. Орієнтовний початок бою – 05:00 за київським часом. У прямому ефірі двобій покаже сервіс MEGOGO.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джошуа спрогнозував, що Усик переможе Ф'юрі 18 травня
Бокс | 27 квітня 2024, 23:05 0
Джошуа спрогнозував, що Усик переможе Ф'юрі 18 травня

Ентоні в захваті від українця після двох проведених з ним боїв

Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн
Футбол | 27 квітня 2024, 20:57 9
Барса планує замінити легенду зіркою збірної України. Ціна питання – 30 млн

Артем Довбик влітку може стати гравцем «Барселони»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
southpaw
Родрігес один з найсильніших опонентів Постола, як на мене, й Віктор вже просів відчутно. Якщо буде з розумом діяти, то має бути конкурентно
Павло Павленко
Вірю в силу Віктора, бажаю перемоги .Димерка вперед!
Alex Suz
Якийсь він худий дуже
BallsToTheWall
Ступени, трудно, вы мне дались,
Но как печален, был ваш сюрприз.
К развязке грустной вели меня
Наверх по лестнице, ведущей вниз.
  (С)