Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 липня 2023, 02:06
736
0

Колишній гравець Сокола та Донбасу продовжить кар'єру у Швеції

Українець Фелікс Морозов підписав контракт із клубом «Кіруна»

| Оновлено 21 липня 2023, 02:06
736
0
Колишній гравець Сокола та Донбасу продовжить кар'єру у Швеції
Фото ФХУ. Фелікс Морозов

Екс-нападник «Білого Барса», «Сокола» та «Донбасу» 23-річний Фелікс Морозов підписав контракт із шведським клубом «Кіруна» з однойменного міста на півночі країни. Кандидат до збірної України продовжить свою кар'єру в лізі Ettan – третьому за силою дивізіоні Швеції.

До Скандинавії харків'янин Морозов переїхав з другого дивізіону Франції – клубу «Шоле», у складі якого набрав 34 (14+20) очки у 26 іграх і допоміг команді пробитися у плей-оф. В іграх на виліт Фелікс додав у свій залік ще одну шайбу та дві передачі у чотирьох зустрічах.

«Шведський клуб запропонував мені гарні умови: як з побутових питань, так і фінансових, - розповів прес-службі ФХУ Фелікс Морозов. – Плюс рівень третього шведського ешелону – це рівноцінно другому дивізіону Фінляндії та, можливо, угорській Ерсте-лізі. Однозначно, це крок уперед у порівнянні з тим рівнем, де я виступав у Франції. Багато прихільників хокею можуть подивитися на ступінь цієї ліги та подумати, що це негідний рівень. Прикро, але в Україні багато хто не розуміється на європейському хокеї і не знає, як він влаштований у розвинених хокейних країнах. У Швеції, як мені відомо, загалом близько 7-8 дорослих ліг.

Зауважу, що я мав кілька пропозицій з ліги Ettan приблизно на однакових умовах. Однак я вирішив, що для мене краще грати саме в «Кіруні» разом зі своїм земляком та другом з 6 років – Артуром Огаджаняном».

Додамо, що 22-річний екс-воротар збірної України Артур Огаджанян минулого сезону також провів у Швеції у четвертому за силою дивізіоні Швеції – в команді «Боро»/«Ветланда».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.