Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 09 липня 2023, 17:04
2874
0

Волкановськи повернувся – зруйнував прогнози і розбив крутого Родрігеса

Алекс підтвердив свій екстра рівень

| Оновлено 09 липня 2023, 17:04
2874
0
Волкановськи повернувся – зруйнував прогнози і розбив крутого Родрігеса
Getty Images/Global Images Ukraine. Алекс Волкановськи

У ніч з 8 на 9 липня австралієць Алекс Волкановськи (26-2) повернувся після поразки у поєдинку за титул у легкій вазі UFC та зустрівся з мексиканцем Яїром Родрігесом (15-4). Це був бій чемпіонів. Волкановськи – чинний чемпіон UFC у напівлегкій вазі, Родрігес до зустрічі з австралійцем мав титул тимчасового чемпіона UFC у цій же категорії.

Мексиканець вважався реальним претендентом на перемогу над суперником, який домінує роками над найбільш топовими бійцями дивізіону. Але проявити це вдалося просто перед тим, як його нокаутували.

Мексиканцем захоплювались бійці UFC, але Волкановськи довів свій це найвищий клас навіть із такими бійцями

Просто нагадуємо, що казали бійці UFC перед тим, як Волкановськи та Родрігес зустрілись у клітці. Алджамейн Стерлінг не відкидав можливості перемоги австралійця, але відзначав, що Родрігес може перемагати і розповів, завдяки чому:

«Мені здається, Яїр може зламати Волкановськи завдяки ударам ногами. Думаю, Алексу треба буде перевести Родрігеса у партер, притиснути до сітки та атакувати там. Треба буде максимально зближуватись або ж триматись якомога далі».

Шон О’Маллі проводив аналогію між собою та Яїром і розповідав, чому переможе саме мексиканець: «Не думаю, що Алекс переїде Яїра, як про це кажуть. Його стиль схожий з моїм. Важко домінувати над таким стилем. Яїр буде бити колінами, ліктями, ногами, розсікати шкіру.
Я ставив на Волкановськи в поєдинку з Махачєвим, але мені казали, що я здурів. Ок. Важко сказати, що Алекс – найкращий боєць pound-for-pound - програв той поєдинок. Але Яїр – справжній звір. Тут я поставлю на перемогу Родрігеса».

Генрі Сехудо не залишився осторонь: «В Яїра прекрасна робота ногами. Якщо він зможе працювати ними розумно, щоб упоратися з фантастичним кардіо Волкановськи, то зможе і перемогти. Він дуже швидко б’є. Він – реальна проблема. У Волкановськи не вийде просто вийти та переїхати суперника. Реально вірю, що Яїр має великі шанси на перемогу у цьому поєдинку».

Getty Images/Global Images Ukraine

І переживати за Волкановськи дійсно було чому. Родрігес – здоровенний боєць. У нього довгі руки та ноги, він високий і дуже різносторонній у стійці. Мексиканець вміє атакувати під будь-яким кутом і нокаутовувати будь-чим. Один тільки нокаут у поєдинку проти «Корейського зомбі» чого вартий. Окрім цього, було неясно, як Алекс повернеться після переходу у легку вагу. Волкановськи доволі легко набрав вагу і виглядав там добре, не втративши в основних компонентах. Зазвичай саме після такого повернення у свою категорію дається дуже складно. Як морально, так і фізично.

Але Алекс – це та людина, яка мотивується сама собою. Австралієць просто хоче перемагати і йому все одно, хто там навпроти – Махачєв, Родрігес чи хто завгодно. Так сталось і цього разу. Формально, деякі прогнози частково спрацювали. Фактично, Волкановськи просто ще раз продемонстрував різницю між собою та іншими бійцями. Між хорошими бійцями та одним з лідерів рейтингів pound-for-pound.
Головне, чого не треба було робити і проти чого варто було боротись Алексу – стояння на дистанції з таким бійцем. Мало того, що Родрігес більш габаритний, він ще й розумно користується цією своєю перевагою. І тут вибудовувалась логіка: треба скорочувати дистанцію – треба витрачати більше сил – незрозуміло, чи буде кардіо після скидання ваги на тому ж рівні.

Кардіо було на місці, адже Алекс, перейшовши в легку вагу, просто один раз не скидав більше, ніж зазвичай. Тож тепер він повернувся туди, де завжди, і туди, де у нього не було проблем. Волкановськи з перших секунд знайшов, як скорочувати дистанцію з таким суперником. А там вже завдяки фізичній силі та вмінню боротись, доволі легко та впевнено забирав раунди. Алекс не давав Родрігесу розслабитись та дихати. Зближувався, переводив, контролював, атакував з партеру.

Getty Images/Global Images Ukraine

У третьому раунді австралієць все ж вирішив більше позмагатися з суперником в ударці, і тут Родрігес розкрився. Його різносторонні атаки виглядали проблемними для чемпіона. Яїр розумно пробивав по поверхах і взагалі класно бився. Аж поки не стався нокаут.
Австралійський боєць упіймав суперника під час удару ногою, влучивши рукою в голову. Того повело – сила удару Волкановськи завжди була у повному порядку. Далі Алекс дістав візаві ще декілька разів, після чого перевів та добив. Екстра-клас навіть тут у побудові фінальної атаки.

Що далі?

Родрігесу починати все з початку. Це не перша його поразка і далеко не перша дострокова. Таких було ще 2, і всього одна рішенням суддів. Йому всього тридцять, він яскравий боєць, дивитись на його комбінування – одне задоволення.

На Волкановськи чекають тільки найбільші бої. Алекс може повернутись і в легку вагу. Тим більше, що він цього хоче. Адже зустріч з Махачєвим вийшла конкурентною і не всі згодні з тим, що перемогу треба було віддавати чинному чемпіону легкої ваги. А може зустрітися з претендентами. Серед них Макс Голловей. Хоча не ясно, навіщо цей поєдинок, враховуючи, що Волкановськи розбивав Макса тричі. Далі йдуть Браян Ортега, Арнольд Аллен та Ілія Топурія.

Getty Images/Global Images Ukraine

На диво, навряд є сенс і в поєдинках проти них, адже Ортега програв свій минулий бій ще у 2022 році, а Аллен поступився якраз Голловею. Топурія п’ятий, але йому поки рано битися з Волкановськи. Стилістично це може бути цікаво, але навіть в переможному поєдинку проти Еммета іспанець отримував забагато. Алекс такого не пробачає. Хоча після поєдинку саме з Топурією Волкановськи зустрівся на трибунах – поговорили, потримали один одного за біцепси і розійшлись з посмішкою. Можливо, Топурію виведуть на Голловея, а потім переможця на Алекса? Цікаво, як вчинить керівництво UFC.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.