Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 липня 2023, 13:02
834
2

Українця Ігната Пазія обрано у першому раунді драфту CHL

Юний харків'янин виступатиме у престижній канадській хокейній лізі Онтаріо

| Оновлено 06 липня 2023, 13:02
834
2
Українця Ігната Пазія обрано у першому раунді драфту CHL
Фото з архіву. Ігнат Пазій

Клуб «Норт-Бей Баттальйон» з ліги Онтаріо обрав у першому раунді імпортного драфту канадської хокейної ліги (CHL) нападника юнацької збірної України Ігната Пазія, який два останні сезони виступав у США.

«Норт-Бей Баттальйон» обрав 16-річного Пазія під 48-м номером у загальному заліку з чиказької команди «Вінді Сіті Сторм» U-16. У 30 іграх регулярного чемпіонату уродженець Харкова забив 17 голів та зробив 17 результативних передач. Ще чотири шайби та дві передачі українець оформив у чотирьох іграх плей-оф.

У чемпіонаті-2021/22 Пазій виступав за юнацьку команду «Анагайма» U-15 та набрав 67 (41+26) очок у 56 іграх. Того ж сезону Ігнат дебютував за юнацьку збірну України на ЧС-2022 в Італії та допоміг «синьо-жовтим» здобути путівку до дивізіону 1A. В активі невисокого форварда на світовому форумі – 7 (2+5) очок у 5 іграх.

«Ми в захваті від свого вибору, - сказав генеральний менеджер «Норт-Бей Баттальйон» Адам Денніс. - Пазій просто змушує вас посміхатися, коли ви дивитеся, як він грає - у нього така пристрасть до гри! Він безжальний до шайби і завжди намагається знайти способи відкритися. Ігнат висококваліфікований гравець, який зробить свій внесок у результати команди. Зрозуміло, ми дамо йому час для акліматизації».

Загалом під час 32-го щорічного драфту CHL-2023 було обрано 75 гравців, у тому числі 43 нападників, 25 захисників та семеро воротарів, які представляють 14 країн, зокрема 28 гравців із Чехії. Саме чехи є найпопулярнішими на імпортному драфті Канадської хокейної ліги з 2007 року, коли було обрано 34 співвітчизники Домініка Гашека та Яромира Ягра.

Зазначимо, що першим номером цьогорічного драфту став словацький центр Мартін Місіак. 18-річного вундеркінда з Банська-Бистриці обрав клуб «Ері Оттерс» з ліги Онтаріо.

Загалом у двораундовому процесі драфту-2023 брали участь 53 клуби з WHL (20 команд), OHL (20) та QMJHL (13). Цікаво, що гравці, які проживали в країнах-агресорах росії чи білорусі у будь-який час протягом останніх 24 місяців, не мали права бути задрафтованими.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 01:05 1
Анчелотті прокоментував гол Сане, який Лунін пропустив у ближній кут

Карло не звинуватив когось конкретно, але заявив, що гравці діяли погано

Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем
Футбол | 01 травня 2024, 15:01 30
Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
статы неплохие, удачи
Виталий Федорчук
Вдачі!