Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 липня 2023, 07:49
814
0

Тимур БРИКОВ: «Кожен бій був як останній. У фіналі трохи не вистачило»

Кікбоксер із Дніпра став срібним призером ЄІ-2023 та прапороносцем збірної

| Оновлено 03 липня 2023, 07:49
814
0
Тимур БРИКОВ: «Кожен бій був як останній. У фіналі трохи не вистачило»
НОК. Тимур Бриков

27-річний Тимур Бриков з Дніпра став срібним призером Європейських ігор 2023 з кікбоксингу WAKO, вигравши нагороду в розділі фул-контакт у ваговій категорії до 75 кг. Він прокоментував свій виступ на головному мультиспортивному форумі континенту:

«Я завжди розраховую на золото. Але я вже перейшов до ваги 81 кг, де переміг на Кубку світу і став найкращим в Україні. Маю там високий рейтинг, але оскільки ліцензію на Європейські ігри я завойовував у 75 кг, тому довелося «спуститися». Трішечки важко через постійне скидання ваги, трохи виснажився. У фіналі в мене був дуже сильний супротивник – найкращий кікбоксер Європи та світу Лука Шонія. Але гадаю, що дав йому гідний бій, і він мене запам'ятає.

Віце-чемпіон Європейських ігор зазначив, що цей турнір за рівнем можна сміливо порівнювати з Олімпіадою: «Кожний бій був дуже складний і наче останній. У першому поєдинку проти фіна Яакко Хаанпаа я виграв лише один бал, віддав усі сили та був виснажений. Другий бій був із сербською зіркою кікбоксингу Александаром Коноваловим, який став чемпіоном світу у трьох вагових категоріях та перейшов заради Європейських ігор у 75 кг. Але я з ним теж розібрався. У фіналі дещиці не вистачило, але я не засмучений, бо везу медаль до України. Кікбоксинг вперше був представлений на Європейських іграх, і я взяв срібло. І єдиний з України бився у фіналі, тому це маленька історія».

Щодо своєї особливої місії – бути прапороносцем збірної на церемонії закриття III Європейських ігор кікбоксер відповів стримано, але гордо: «Це для мене дуже велика честь. На змаганнях я представляю Україну, борюсь задля України. І, незважаючи на колір шкіри, вважаю себе українцем».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.