Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 02 липня 2023, 07:23
608
0

Євген Ратушний – новачок Кієкко-Поят

Найкращий захисник минулорічного чемпіонату України виступатиме у Фінляндії

| Оновлено 02 липня 2023, 07:23
608
0
Євген Ратушний – новачок Кієкко-Поят
Фото з архіву. Євген Ратушний

Захисник збірної України Євген Ратушний продовжить кар'єру у другому за силою дивізіоні Фінляндії – лізі «Местіс». Вихованець вінницького хокею уклав угоду з клубом «Кієкко-Поят» із 73-тисячного міста Йоенсуу.

Останні чотири сезони 22-річний Ратушний провів у кольорах херсонського «Дніпра» і щоразу допомагав «щукам» здобути комплект бронзових медалей, включаючи минулий чемпіонат. У сезоні-2022/2023 габаритний оборонець (196 см) провів 32 матчі за «Дніпро», набрав 27 (5+22) очок і отримав звання найкращого захисника чемпіонату України. Крім того, Євген дебютував за збірну України на ЧС-2023 в Естонії, де виконував роль ключового захисника у всіх п'яти матчах турніру.

Новий клуб 22-річного Ратушного – півфіналіст минулого чемпіонату Фінляндії. «Кієкко-Поят» з п'ятого місця потрапив до плей-оф Местіс-ліги, а потім поступився у «бронзовому» поєдинку.

«Я чув багато схвального про клуб. Знаю, що «Кієкко-Поят» - команда з багатою історією, гарними умовами, з відмінним тренерським штабом, менеджерами, а також молодими та класними ігровиками. Є у складі і легіонери з Чехії та Естонії. Дуже радий стати частиною цієї команди в майбутньому і вірю, що своєю грою можу допомогти колективу досягти прогресу та поставленої мети на сезон – як мінімум, вихід у фінал чемпіонату», - прокоментував свій перехід сайту Федераціїї хокею України Євген Ратушний.

Додамо, що ігровий контракт «Кієкко-Поят» з Ратушним підписано за системою 1+1.

хокей
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.