Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 липня 2023, 01:53
787
1

Дмитро ШЕВЧУК: «Входження текболу в Європейські ігри – великий крок уперед»

На змаганнях з текболу в Кракові Україна представлена 4 спортсменами

| Оновлено 01 липня 2023, 01:53
787
1
Дмитро ШЕВЧУК: «Входження текболу в Європейські ігри – великий крок уперед»
НОК

Наймолодшим дебютантом III Європейських ігор у Польщі є текбол, який народився лише 2012 року в Угорщині, але дуже швидко набирає популярність у світі. Цей вид спорту, який нагадує поєднання футболу і настільного тенісу, вже розвивається і в Україні. На змаганнях у Кракові українська збірна представлена 4 атлетами – Дмитром Шевчуком, Олегом Усиченком, Катериною Фесенко і Дар'єю Зеленською.

Після трьох днів змагань українці залишаються без нагород, хоча покладалися надії на турнір в міксті, де виступали Шевчук і Фесенко. Але, після впевненої перемоги над Хорватією (2:0), Катерина травмувалася у поєдинку із Сербією (0:2). І хоча українські спортсмени боролися до останнього, у вирішальному матчі групового етапу поступилися Вірменії (1:2).

Дмитро Шевчук: «Засмучені, що не вийшли з групи до чвертьфіналу, але це спорт. Зірвав голос, тому що кричав під час матчу, емоції були сильні. Моя партнерка у другому матчі зазнала травми – підвернула ногу, але дякую їй, що дограла. Так, хотілось виступили краще, було завдання вийти до 1/4 фіналу, але ми не змогли його виконати.

Шевчук відмітив, що в Україні текбол з'явився у 2018-му – у серпні вони поїхали на свої перші змагання, а наприкінці року виступили на чемпіонаті світу: «Техніка у нашому виді – з футболу, а з тенісу тільки стіл. А взагалі, можна сказати, що це така інтенсивна інтелектуальна гра».

На жаль, через війну у команди немає можливості готуватися разом. Дмитро за день до початку повномасштабного вторгнення рф виїхав з України на змагання і зараз мешкає і тренується в Португалії. Дівчата, які приїхали грати до Кракова, залишаються в Україні, а партнер Шевчука – з родиною у Польщі. Дмитро Шевчук: «Тому ми, на жаль, тренуємося в різних містах. Але, звичайно, коли є можливість, ми один до одного приїжджаємо і готуємось разом».

Спортсмен підкреслив, що потрапляння текболу до програми Євроігр, є великим кроком вперед для цього виду, як у світі, так і в Україні: «Ми представляємо на цих змаганнях нашу країну, а оскільки столи поставили на центральній площі Кракова, то велика кількість людей приходить на нас дивитись. А як ми виграємо війну з росією, то обов’язково проведемо якийсь великий турнір в Україні, в центрі Києва, на Хрещатику. Будемо робити все, для того, щоб організувати великі змагання і так само багато людей приходило на них».

1 липня у Кракові відбудуться парні чоловічі змагання з текболу, де українці також розраховують вийти з групи та дати бій фаворитам.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Titar
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил